Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Σκάνδαλο μεγατόνων στο μπάσκετ! Ατιμωρησία προβλέπει ο νέος νόμος κάτι που ευνοεί τον παο!

Ψήφισαν ατιμωρησία!
Τελικά πέρασε το σκάνδαλο. Κοινώς η Γ.Σ. του ΕΣΑΚΕ επιτρέπει την ατιμωρησία. Επιτρέπει σε ορισμένους να κάνουν παραβάσεις και να μην τους επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινές. Και όταν κάποιος είναι υπότροπος και υποπέσει σε νέα παράβαση, θα γίνεται συνέκτιση ποινών. Όλα αυτά που ήταν προτάσεις του ΠΑΟ, "φωτογραφικές" 100%, ψηφίστηκαν από τη σημερινή Γ.Σ. του ΕΣΑΚΕ κατά πλειοψηφία.
Με 12-1 ψήφους, καθώς ο Άρης ψήφισε "λευκό". Όσον αφορά στο νέο πρόεδρο της Λίγκας, τον Μιχάλη Μελλή, ήταν… απών υπό την έννοια ότι δεν πήρε θέση για το θέμα. Δηλαδή, έμμεσα, συμφωνεί και εκείνος με το καθεστώς ατιμωρησίας που θέλουν ορισμένοι να ισχύσει! Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι 12 ΚΑΕ που τάχθηκαν υπέρ αυτών των προτάσεων γιατί είναι σαν να δέχονται να υπάρχει ατιμωρησία στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ.
Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν εντονότατη. Το "παρών" στη Γ.Σ. έδωσαν ο εκ των προέδρων, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Σκινδήλιας και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος. Με τους πρωταθλητές να ανεβάζουν τους τόνους! Διότι όλες αυτές οι προτάσεις δεν προβλέπονται από πουθενά και παράλληλα είναι 100% αντίθετες με όσα ισχύουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη! Πού ακούστηκε αυτό; Συμψηφισμός ποινών! Δηλαδή κάποιος που είναι υπότροπος θα υποπίπτει σε νέα παράβαση και θα έχει μια τιμωρία, μικρότερο από ό,τι προβλέπεται τώρα.

Πλέον το… μπαλάκι πάει στον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον Σταύρο Κοντονή. Διότι ναι μεν ψηφίστηκε από τον ΕΣΑΚΕ αυτή τη "δέσμη" μέτρων, αλλά θα πρέπει στην πορεία να περάσει τόσο από την ΕΟΚ και στη συνέχεια από την πλευρά του υφυπουργού για να εγκριθούν και να έχουν ισχύ! Ειδικά ο Κοντονής θα συμφωνήσει με αυτό το "καθεστώς" ατιμωρησίας που ορισμένοι θέλουν να καθιερωθεί και να έχει εφαρμογή.

Τι λέει ο καινούργιος νόμος.
- Την ετήσια παραγραφή των ποινών! Δηλαδή, αν κάποιος υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα στους τελικούς, στη λήξη της σεζόν, δεν θα τιμωρηθεί καθώς θα διαγραφούν οι ποινές. Ή ακόμα αν έχει υποπέσει σε κάτι σοβαρό τη σεζόν που τελείωσε, την επόμενη δεν θα υφίσταται η τιμωρία του.
Συνέκτιση ποινών. Κάτι που απαγορεύεται ρητά από την ελληνική νομοθεσία, να σημειώσουμε. Σε τι αποσκοπούν εδώ; Στο να μην επιβαρύνεται κάποιος που ήδη έχει τιμωρηθεί με νέα ποινή, αν υποπέσει σε νέο πειθαρχικό παράπτωμα στην πρώτη τιμωρία του, αλλά απλά να προσμετράτε η δεύτερη ποινή ώστε να είναι μικρότερη η συνολική τιμωρία.
- Αποσύνδεση όλων των ποινών για άτομα που δεν έχουν διοικητική ή ιδιοκτησιακή σχέση. Δεν έχει καμία λογική ούτε αυτή η πρόταση και θεωρείται υπερβολική. Το μυαλό πολλών αυτόματα πηγαίνει στο θολό ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από την εικονική μεταβίβαση των μετοχών και ύστερα. Έχουν αποφανθεί τα δικαστήρια σχετικά. Φωτογραφική πρόταση και αυτή λοιπόν.

- Δυνατότητα προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια. Μία πρόταση που ξεκάθαρα τίθεται αντίθετη με τις διατάξεις του αθλητικού Νόμου και την ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Πηγή: redking.gr


Πέρασε ο νόμος και για τους 6 μη κοινοτικούς.
Πέρασαν οι έξι ξένοι
Πέρασε και η πρόταση του παο στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ για τους 6 μη κοινοτικούς με ψήφους 12-2 αφού μόνο ο Ολυμπιακός και ο νεοφώτιστος Προμηθέας Πατρών ψήφισαν κατά.
Ο νέος νόμος θα έχει ισχύει από τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος,στο πρώτο γύρο ισχύει κανονικά ο μέχρι πρότινος νόμος που αφορά τους 4 ξένους +2 κοινοτικούς.
Αλήθεια ο Βασιλακόπουλος που τόσο κόπτεται για την ελληνοποίηση του μπάσκετ τι έχει να πει για όλα αυτά;

‪#‎Ο_λαός_του_Ολυμπιακού_δίνει_τις_απαντήσεις_του‬

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου