Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Βέστερλο-Ολυμπιακός 2-3 (φιλικό)


Πολύ καλή εμφάνιση για τον Ολυμπιακό στα 80 λεπτά του παιχνιδιού.όπου πέτυχε τρία γκολ,είχε κλασικές ευκαιρίες και δοκάρι με τον Κασάμι στο 33'. Ο Ολυμπιακός ίσως και λόγω των πολλών αλλαγών και της κούρασης τα χάλασε στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου οι Βέλγοι πέτυχαν δύο γκολ,ενώ είχαν και ευκαιρία και για την ισοφάριση.  Πάντως το τελευταίο δεκάλεπτο θα πρέπει να προβληματίσει τους ερυθρόλευκους,καθότι σε λίγες μέρες είναι τα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ και εκεί δεν θα πρέπει να υπάρχουν εφησυχασμοί γιατί τα παιχνίδια είναι αυτά είναι κίνδυνος-θάνατος. Στα θετικά της αναμέτρησης η εξαιρετική εμφάνιση -για ένα ακόμη παιχνίδι-των νεαρών Μανθάτη και Ανδρούτσου, οι οποίοι συνεργάστηκαν εξαιρετικά στο δεύτερο γκολ των Πειραιωτών,με τον Ανδρούτσο που ήταν και ο σκόρερ να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ. Τα άλλα γκολ των Πειραιωτών σημείωσαν οι Πουλίδο-που έφτασε τα 4 γκολ σε τρία φιλικά παιχνίδια- και Ιντέγιε.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Καπίνο στο τέρμα, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα και Μαζουακού στην άμυνα, Κασάμι, Ζντιέλαρ και Ανδρούτσο στο χώρο του κέντρου, Μανθάτη και Σεμπά στις πτέρυγες και τον Πουλίδο στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ολυμπιακός είχε στο ξεκίνημα του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων,αλλά δίχως να μπορεί να κάνει την μεγάλη ευκαιρία. Στην συνέχεια ο Πουλίδο έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό για να ανοίξει το σκορ. Μεγαλύτερη ευκαιρία πάντως καταγράφεται η κεφαλιά του Κασάμι που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των Βέλγων στο 33᾿. Οι ερυθρόλευκοι τελικά ευτύχησαν να προηγηθούν με πέναλτι του Πουλίδο στο 38. Το πέναλτι το κέρδισε ο Μαζουακού όταν σε σέντρα του η μπάλα σταμάτησε σε χέρι αμυντικού της Βέστερλο και ο Πουλίδο που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα. Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0.
Δεύτερο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλύτερος,είχε περισσότερες φάσεις και πέτυχε δύο γκολ. Στο 62' ο Ανδρούτσος συνεργάστηκε άψογα με τον έτερο νεαρό, Μανθάτη και πέτυχαν το… δικό τους γκολ, δείχνοντας για μία ακόμη φορά το πόσο μέλλον έχουν μπροστά τους,αρκεί βέβαια να δουλεύουν καθημερινά. Τρία λεπτά αργότερα ωραίος συνδυασμός Πάρντο-Ιντέγιε με τον Νιγηριανό φορ να πετυχαίνει το τρίτο γκολ της ομάδας του Πειραιά. Λίγα λεπτά αργότερα η Βέστερλο είχε δοκάρι. Αρκετές αλλαγές από τον Σάντσεθ με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι ισορροπίες στο παιχνίδι και οι Βέλγοι να μειώσουν σε 3-2 με τους Γκανβουλά και Ντε Κέλαρ. Τελικό σκορ 2-3 και επόμενη αναμέτρηση την Παρασκευή με την Κλαμπ Μπριζ.

Τα γκολ του ματς:
39' 0-1: Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Πουλίδο.
62' 0-2: Ο Μανθάτης έκανε ατομική ενέργεια, πέρασε κάθετη πάσα για τον Ανδρούτσο που κινήθηκε γρήγορα και πλάσαρε εύστοχα.
65' 0-3: Ο Πάρντο με τον Ιντέγε έπαιξαν το "ένα-δύο" με το "κόκκινο μίλι" να τελειώνει ιδανικά τη φάση.
82' 1-3: Μειώνει με κεφαλιά ο Γκανβουλά.
90' 2-3: Ατομική ενέργεια του Ντε Κέλαρ που έμεινε ελεύθερος και σούταρε από το ύψος της περιοχής, σκοράροντας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Βέστερλο (Μπομπ Πίτερς): Βαν Λάνγκεντονκ, Από, Σχέρμανς, Νταμς, Μίστοου, Χίλαντ, Χέιμανς, Χένκενς, Μόλεμπερχς, Ντε Κουέγιαρ, Μανιάς (57' ΜακΝτόναλντ).
Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο (46' Χουτεσιώτης), Φιγκέιρας (63' Βούρος), Μποτία (46' Ντε λα Μπέγια, 74' Σιόβας), Ντα Κόστα (63' Μιλιβόγεβιτς), Μαζουακού (63' Τσιμίκας), Κασάμι (63' Καμπιάσο), Ζντιέλαρ (63' Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος (63' Φορτούνης), Μανθάτης (63' Ντουρμάζ), Σεμπά (63' Πάρντο), Πουλίδο (46' Ιντέγε).

Μανθάτης (63' Ντουρμάζ), Σεμπά (63' Πάρντο), Πουλίδο (46' Ιντέγε).
Γήπεδο: Het Kuipje
Γκολ: 82' Γκανβουλά, 89' Ντε Κουέγιαρ / 39' πεν. Πουλίδο, 62' Ανδρούτσος, 65' Ιντέγε
Διαιτητής: Ερ. Λάμπρεχτς (Βέλγιο)
Επόπτες: Κ. ντε Ρόκερ (Βέλγιο), Φ. Βαντεκότερ (Βέλγιο)
Κάρτες: 53' Ντε Κουέγιαρ / 44' Μαζουακού

#‎Κόκκινο_DNA‬

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου