Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Ο απολογισμός των δανεικών του Ολυμπιακού!

Τα πρωταθλήματα έφτασαν στο τέλος τους και το Kokkino Dna θυμάται τι έκαναν οι παίχτες που είχε παραχωρήσει ο Ολυμπιακός σε ομάδες του εξωτερικού, αλλά και της Ελλάδος. Ποιοι παίχτες διακρίθηκαν και ποιοι παίχτες έμειναν σε ρηχά νερά.

Καταρχάς να δούμε ποιοι παίχτες παραχωρήθηκαν ως δανεικοί: Αχμέντ Χασάν, Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, Νίκολα Τσούμιτς, Γιάννης Μασούρας, Λεονάρντο Κούτρης, Ρούμπεν Σεμέδο, Μάξι Λοβέρα και Αλέξανδρος Νικολιάς.

Αχμέντ Χασάν: Ο Χασάν παραχωρήθηκε δανεικός στην Κόνιασπορ και μπορεί να μην ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά την σεζόν, αλλά σιγά σιγά ο Αιγύπτιος φορ έδειξε την κλάση του. Ο Χασάν σε 37 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις σκόραρε 11 γκολ και έβγαλε 4 ασίστ. Με την ομάδα του τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος και ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του με 8 γκολ πρωτάθλημα. Συνολικά κατέγραψε 1831 λεπτά συμμετοχής. Η Κόνιασπορ θα μπορούσε να τον αγοράσει, αλλά η πρόταση της δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη είναι στα 3.000.000 ευρώ.

Λάζαρ Ραντεζέλοβιτς: Αρκετά καλές επιδόσεις είχε ο Σέρβος μεσοεπιθετικός στο ξεκίνημα της σεζόν με την Λεγανές. Ο Ραντζέλοβιτς είχε παραχωρηθεί στην Λεγανές ομάδα της Σεγούντα Ντιβισιόν και αγωνίστηκε σε 39 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει 5 γκολ και βγάζοντας και 4 ασίστ. Βέβαια προς το τέλος της σεζόν η απόδοση του Ραντζέλοβιτς έπεσε αρκετά και είναι χαρακτηριστικό ότι μειώθηκε και ο χρόνος συμμετοχής του στα παιχνίδια. Η Λεγανές τερμάτισε στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Συνολικά κατέγραψε με τον ισπανικό σύλλογο 1927 λεπτά συμμετοχής. Ο παίχτης θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη είναι στα 2.500.000 ευρώ.

Νίκολα Τσούμιτς: Φέτος αγωνίστηκε δανεικός στην Ελβετία για λογαριασμό της Λουκέρνη. Δεν άρχισε την σεζόν ως βασικός, αλλά στην συνέχεια πήρε μπόλικο χρόνο συμμετοχής. Αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει 4 γκολ και βγάζοντας και 2 ασίστ. Με την ελβετική ομάδα κατέγραψε 1159 λεπτά συμμετοχής. Είχε και κάποια προβλήματα τραυματισμών και έχασε κάποια παιχνίδια. Θα μπορούσε να τα πάει και καλύτερα σίγουρα. Επιστρέφει στον Ολυμπιακό. Με την Λουκέρνη τερμάτισε στην 9η θέση του πρωταθλήματος. Η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη είναι στις 600.000 ευρώ.

Γιάννης Μασούρας: Ο δεξιός μπακ που ανήκει στον Ολυμπιακός, φέτος αγωνίζεται στην Σπάρτα Ρότερνταμ. Ξεκίνησε να αγωνίζεται ως βασικός από τα τέλη Οκτωβρίου ως τα τέλη του Ιανουαρίου, αλλά κατόπιν ο χρόνος συμμετοχής του μειώθηκε αισθητά και μόνο κάποιες ελάχιστες ολιγόλεπτες συμμετοχές. Ο διεθνής με την εθνική ελπίδων αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας καταγράψει 926 λεπτά συμμετοχής. Με την Σπάρτα Ρότερνταμ τερμάτισε στην 14η θέση του ολλανδικού πρωταθλήματος. Επιστρέφει στον Ολυμπιακό. Η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη είναι στις 600.000 ευρώ.

Λεονάρντο Κούτρης: Αγωνίστηκε για δεύτερη σερί χρονιά στην Φορτούνα Ντύσσελντορφ ομάδα β' Γερμανίας. Ο Έλληνας μπακ κατέγραψε κάποιες συμμετοχές ως βασικός και με 90λεπτα στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά μετά δεν ήταν ούτε καν στην αποστολή της ομάδας, παρά μόνο σε τρεις αγώνες. Συνολικά αγωνίστηκε 13 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και έβγαλε 1 ασίστ, έχοντας καταγράψει 787 λεπτά συμμετοχής. Δεν μπορεί να κριθεί επί της ουσίας γιατί δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό σχεδόν καθόλου. Με την Φορτούνα Ντύσσελντορφ τερμάτισε στην 10η θέση της β' Γερμανίας. Δεν είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη είναι στο 1.000.000 ευρώ.

Αλέξανδρος Νικολιάς: Δεύτερη φορά που ο κεντρικός χαφ αγωνίζεται στην ομάδα της ΑΕΛ από τον Ολυμπιακό. Ο Νικολιάς αγωνίστηκε σε 27 παιχνίδια παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας καταγράψει 1665 λεπτά συμμετοχής. Στα περισσότερα παιχνίδια ξεκίνησε ως βασικός. Μπορεί να είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής με την ΑΕΛ, αλλά στον Ολυμπιακό είναι απίθανο να επιστρέψει. Με την Λάρισα τερμάτισε στην 2η θέση του βορείου ομίλου της Football League. Η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη είναι στις 450.000 ευρώ.

Πέπε: Μπορεί στον Ολυμπιακό ο Πορτογάλος μέσος να μην αποδίδει τα αναμενόμενα, αλλά στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, είναι εξαιρετικός. Ο λόγος για τον Πέπε που δόθηκε δανεικός ξανά στην Φαμαλικάο. Ο Πέπε αγωνίστηκε σε 36 παιχνίδια σε όλα ως βασικός σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει 5 γκολ και βγάζοντας και 6 ασίστ. Συνολικά ο Πέπε αγωνίστηκε 3092 λεπτά συμμετοχής. Με την ομάδα του τερμάτισε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ενώ η χρηματιστηριακή αξία είναι στα 3.000.000 ευρώ. Στους ερυθρόλευκους είναι δεδομένο ότι δεν θα επιστρέψει.

Ρούμπεν Σεμέδο: Παραχωρήθηκε δανεικός στο δεύτερο μισό της σεζόν στην Πόρτο και αγωνίστηκε και στην πρώτη, αλλά και στην δεύτερη ομάδα. Με την πρώτη ομάδα αγωνίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος μόλις για 5 λεπτά κόντρα στην Εστορίλ. Ενώ με την δεύτερη ομάδα έπαιξε σε τρεις αγώνες ως βασικός. Η Πόρτο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Πορτογαλίας. Δεν μπορεί να κριθεί ούτε στο ελάχιστο. Η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη είναι στα 5.000.000 ευρώ. Οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν την χρυσή φόρμουλα για τον πουλήσουν.

Μάξι Λοβέρα: Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της σεζόν στην Ομόνοια της Κύπρου. Ο Λοβέρα αγωνίστηκε σε 17 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με την Ομόνοια, έχοντας βγάλει 4 ασίστ σε 1004 λεπτά συμμετοχής. Θα μπορούσε να τα πάει και πολύ καλύτερα. Με την Ομόνοια κατέκτησε το κύπελλο Κύπρου και στο πρωτάθλημα η Ομόνοια τερμάτισε 7η. Θα γυρίσει στον Ολυμπιακό, αλλά δύσκολα θα παραμείνει. Η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη είναι στα 2.200.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου