Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Και στο τέλος το σηκώνει ο Μουρίνιο! Ρόμα-Φέγενορντ 1-0 (Conference League)

Και στο τέλος το σηκώνει ο Μουρίνιο. Η Ρόμα επικράτησε της Φέγενορντ 1-0 στον τελικό του Conference League που διεξήχθη στα Τίρανα με τον Πορτογάλο τεχνικό να φτάνει τις πέντε ευρωπαϊκές κούπες με τέσσερις διαφορετικές ομάδες (Πόρτο, Ίντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρόμα), ενώ έχει σηκώσει και τα τρία ευρωπαϊκά τρόπαια.

Η Ρόμα επικράτησε της Φέγενορντ με 1-0 χάρις σε γκολ Τζανιόλο στο 32', με την Φέγενορντ να είναι καλύτερη και να έχει δύο δοκάρια στην αναμέτρηση.

Με εμφανέστατη διάθεση να μην πάρουν ρίσκα, έχοντας κοντά τις γραμμές τους και χωρίς να παίζουν ιδιαίτερα ψηλά στο γήπεδο ξεκίνησαν στον τελικό οι δύο ομάδες. Η Φέγενορντ είχε τον έλεγχο και την κατοχή, με την Ρόμα να δυσκολεύεται να κρατήσει μπάλα. Ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός πως ο Μκιταριάν ο οποίος αποχώρησε στο 15' με τον Μουρίνιο να ρίχνει στο ματς τον Ολιβέιρα και τη Ρόμα να αλλάζει πρόσωπο. Από το 25' και έπειτα οι «τζαλορόσι» έλεγξαν τον ρυθμό, άρχισαν να παίρνουν μέτρα και προσπαθούσαν με μπαλιές στην πλάτη των στόπερ να απειλήσουν.

Μία δεν πέρασε, η δεύτερη επίσης, αλλά η τρίτη ήταν… φαρμάκι με τον Μαντσίνι να παίζει στην πλάτη του Τράουνερ και τον Τζανιόλο να στοπάρει πρώτα με το στήθος και στη συνέχεια με άψογο τσίμπημα, νίκησε τον Μπάιλοου για το 1-0. 

Το γκολ αυτό αύξησε την ένταση και το τέμπο, με την Φέγενορντ να απειλεί στο 41' όταν ο Κόκτσου έπιασε γεμάτο σουτ από τα 25 μέτρα με τον Πατρίσιο να μην κάνει καλή εκτίμηση της φάσης, αλλά να μπλοκάρει τελικά με διπλή προσπάθεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού ήταν τελείως διαφορετική, με τους Ολλανδούς να μπαίνουν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και στο 48' ο Μαντσίνι λίγο έλειψε να σκοράρει στην εστία της ομάδας του αλλά το αριστερό δοκάρι τον έσωσε, με τον Κόκτσου να παίρνει το ριμπάουντ και να σουτάρει, όμως ο Πατρίσιο έδιωξε εντυπωσιακά. 

Η Φέγενορντ πίεζε ασφυκτικά, είχε κλείσει στο μισό γήπεδο τη Ρόμα, αλλά η ομάδα του Μουρίνιο είχε ένα χαμένο τετ α τετ με τον Σένεσι να τραβάει τον Έιμπραχαμ, αλλά τον διαιτητή να μην δείχνει το πέναλτι. Στο 60' η Φέγενορντ είχε νέα μεγάλη φάση για να σκοράρει, με τον Σμόλινγκ να γλιστράει και τον Ντέσερς να βγαίνει απέναντι από τον Πατρίσιο αλλά ο Ιμπάνιες με σωτήριο τάκλιν κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του.

Ο Μουρίνιο προσπάθησε να ανακόψει το μομέντουμ της Φέγενορντ με αλλαγές, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Λεονάρντο Σπινατσόλα και τον Ζορντάν Βερτού. Ο στόχος επετεύχθη σε ένα σημείο, αφού οι Ολλανδοί δυσκολεύτηκαν να βρουν τις ίδιες συνθήκες για τελικές προσπάθειες, όπως τα προηγούμενα λεπτά.

Η είσοδος του Μπράιαν Λίνσεν στην επίθεση της Φέγενορντ δεν είχε αποτέλεσμα, αφού η Ρόμα είχε καταφέρει να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού και κυκλοφορούσε την μπάλα, με τους Ολλανδούς να έχουν εγκλωβιστεί και να μην μπορούν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις.

Στα τελευταία λεπτά, η Ρόμα κράτησε με άνεση το προβάδισμα κι έτσι έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου της ιστορίας της.

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεζ, Κάρσντορπ (89' Βίνια), Μχιταριάν (15' Ολιβέιρα), Κριστάντε, Ζαλέβσκι (67' Σπινατσόλα), Τζανιόλο (67' Βερτού), Πελεγκρίνι, Έιμπραχαμ (89' Σομουρόντοβ)

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Μπάιλοου, Χεερτρούιντα, Τράουνερ (74' Πέντερσεν), Σένεσι, Μαλάσια (89' Τζαχανμπάκς), Άουρσνες, Κεκτσιού (89' Βάλεμαρκ), Νέλσον (74' Λίνσεν), Τιλ, Σινιστέρα, Ντέσερς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου