Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Ιστορική άνοδος για την Νότιγχαμ Φόρεστ μετά από 23 χρόνια! Χάντερσφιλντ-Νότιγχαμ Φόρεστ 0-1


Ιστορική άνοδος για την Νότιγχαμ Φόρεστ μετά από 23 χρόνια στην Premier League! Η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη ανεβαίνει ξανά στην μεγάλη κατηγορία μετά από την σεζόν 1998-1999 καθώς επικράτησε της 1-0 επί της Χάντερσφιλντ στον μεγάλο τελικό των πλέι οφ της Championship με αυτογκόλ Κόλγουιλ στο 43'.

Το παιχνίδι στο σύνολο του είχε αρκετά αργό ρυθμό και ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες. Η πρώτη φάση του ματς ήταν για τη Φόρεστ, όταν ο Γέιτς έπιασε τη γυριστή κεφαλιά από την «καρδιά» της άμυνας της Χάντερσφιλντ αλλά αστόχησε. Oι δυο ομάδες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, όμως η Νότιγχαμ ευτύχησε να βρει το γκολ από ένα ατομικό λάθος. Στο 42' μετά από σέντρα - σουτ του Γκάρνερ, ο Κόλγουιλ πήγε στη μονομαχία με τον Γέιτς, όμως άθελα του έστειλε τη μπάλα με το γόνατο στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν άλλαξαν πολλά. Η Νότιγχαμ, χωρίς να ρισκάρει, ήταν εκείνη που είχε τις καλύτερες στιγμές, όπως στο 47’ με τον Γέιτς, στο 60’ με τον Γκάρνερ και στο 70’ με τον Τζόνσον. Στο τελευταίο 20λεπτο οπισθοχώρησε, η Χάντερσφιλντ πίεσε, αλλά δεν είχε κάποια μεγάλη στιγμή, πέρα από την προσπάθεια του Ο’ Μπράιεν στο 94’. Και κάπως έτσι, η Νότιγχαμ Φόρεστ επιστρέφει στην Premier League!

Χάντερσφιλντ: Νίκολς, Πίπα, Τόφολο, Χογκ, Ο' Μπράιεν, Τόμας, Σαρ (57' Ράσελ), Σινάνι (67' Χολμς), Γουόρντ (67' Ρόουντς), Κόλγουιλ, Λις.

Νότιγχαμ Φόρεστ: Σαμπά (90' λ. τρ. Χόρβατ), Σπενς, Γουόραλ, Κόλμπακ, Ντέιβις (66' Σάριτζ), Ζινκερνάγκελ (74' Λόου), Τζόνσον, Γέιτς, ΜακΚένα, Κουκ, Γκάρνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου