Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Με ήρωα τον Κουρτουά σήκωσε το 14ο! Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (Champions League)

Η απίθανη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το γκολ του Βινίσιους, αλλά κυρίως η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ εμφάνιση του Κουρτουά έφεραν το 1-0 κόντρα στη Λίβερπουλ, με τον Βέλγο τερματοφύλακα να κάνει την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του.

Ρεκόρ με τέσσερα Champions League έκανε και ο Κάρλο Αντσελότι, έχοντας πλέον 2 και με την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έχει δύο και με την Μίλαν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση 36 λεπτών, αλλά λόγω το όσων έγιναν έξω από το γήπεδο. Οπαδοί έμειναν εκτός γηπέδου λίγα λεπτά πριν την έναρξη, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι... τραγικά. Τεράστιες ουρές, δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού από την αστυνομία, αλλά και δεκάδες οπαδοί χωρίς το μαγικό χαρτάκι μέσα στο γήπεδο. Αντίθετα, αρκετοί με το εισιτήριο στα χέρια περίμεναν μάταια να μπουν στο γήπεδο. 

Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη στο γήπεδο και στο 20' ο Μανέ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Κουρτουά με τρομερή επέμβαση και με τη μεγάλη βοήθεια του δοκαριού κράτησε το μηδέν. Οι τυπικά γηπεδούχοι που απείλησαν εκ νέου, με την κεφαλιά του Σαλάχ στο 34' μετά από σέντρα του Αλεξάντερ-Άρνολντ να καταλήγει στην αγκαλιά του Κουρτουά. Στο 40' οι κόκκινοι πέρασαν ξανά τη μπάλα στα αντίπαλα καρέ αλλά εκεί βρέθηκε ο Μιλιτάο για να κόψει αποτελεσματικά τον Μανέ. Στο 43' η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε γκολ με τον Μπενζεμά, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με το VAR να τσεκάρει τη φάση για πάνω από δύο λεπτά, για να παραμείνει τελικά η απόφασή του αφού κρίθηκε πως ήταν όντως εκτεθειμένος (έπρεπε να διαπιστωθεί αν η μπάλα έφτασε σε αυτόν από τον Βαλβέρδε και κόντρες ή μόνο από τους αμυνομένους της Λίβερπουλ).

Στο 59' η Ρεάλ Μαδρίτης στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία άνοιξε το σκορ. Πρωταγωνιστές ήταν τρεις παίκτες του Κάρλο Αντσελότι που έπιασαν την άμυνα της Λίβερπουλ στον ύπνο, με τον Βαλβέρδε να κάνει τη σέντρα, τον Μπενζεμά να την αφήνει και τον Βινίσιους να κάνει το πλασέ σχεδόν σε κενή εστία. Στο 63' η Λίβερπουλ φλέρταρε με την ισοφάριση με ένα εντυπωσιακό φαλτσαριστό σουτ του Σαλάχ με το αριστερό εκτός περιοχής όμως ο Κουρτουά τον σταμάτησε με απόκρουση παγκόσμιας κλάσης. Στο 69' οι Άγγλοι πλησίασαν ξανά την ισοφάριση, όμως και πάλι βρήκαν τον Κουρτουά απέναντί τους, με τον Βέλγο να υψώνει εντυπωσιακό απαγορευτικό μπροστά στον Σαλάχ, κόβοντας το πλασέ του Αιγύπτιου από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 82' ήρθε νέα μεγάλη φάση για την Λίβερπουλ αλλά ο Κουρτουά έκανε νέα απίστευτη επέμβαση, σταματώντας το δεξί σουτ του Σαλάχ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. 

Το φινάλε δεν άρχισε να έρθει όπου βρήκε τους Μαδριλένους να πανηγυρίζουν το Champions League για 14η φορά στην ιστορία τους με την όγδοη σερί νίκη τους στις ισάριθμες τελευταίες παρουσίες τους στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (77' Κεϊτά), Τιάγκο (77' Φιρμίνο), Ντίας (65' Ζότα), Σαλάχ, Μανέ

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Άλαμπα, Μεντί, Μόντριτς (90' Θεμπάγιος), Καζεμίρο, Κρόος, Βαλβέρδε (86' Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου