Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Ναι ρε Θρύλε! Στους ''32'' του Europa League ο Ολυμπιακός! Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 1-0 (Champions League)


Ναι ρε Θρύλε! Ναι ρε ομαδάρα! Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα και προκρίθηκε στους ''32'' του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί σε όλο το παιχνίδι, είχαν την κατοχή μπάλας, αλλά δυσκολεύτηκαν στο γκολ. Ένα γκολ που ήρθε προς το τέλος του αγώνα και πιο συγκεκριμένα στο 87' ύστερα από εκτέλεση πέναλτι του Ελ Αραμπί. Πέναλτι έχασε και ο Ερυθρός Αστέρας στο 41' με τον Τομανέ.
Οι Πειραιώτες είχαν 27 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις 4 των Σέρβων. Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν στο γκολ, αλλά το πέτυχαν έστω και από την άσπρη βούλα και πήραν την πολυπόθητη πρόκριση στους ''32'' του Europa League.
Απλά μεγαλείο ο κόσμος του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι οπαδοί δημιούργησαν μια εκθαμβωτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο και για αυτή την ατμόσφαιρα θα παραμιλάει από σήμερα κιόλας όλη η Ευρώπη.
Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο και Μεριά στο κέντρο της άμυνας, Τσιμίκας και Ομάρ στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο η τριάδα με Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά, στα εξτρέμ ο Ποντένσε με τον Μασούρα και στην επίθεση ο Ελ Αραμπί.
Στο 5' πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Γκόμπελιτς μπήκε από δεξιά στην περιοχή έκανε το γύρισμα, με τον Βουκάνοβιτς να σουτάρει ψηλά άουτ. Στο 9' οι ερυθρόλευκοι απάντησαν στις ευκαιρίες με μακρινό σουτ του Καμαρά με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ. Στο 18' οι ερυθρόλευκοι είχαν νέα ευκαιρία στον αγώνα, αλλά η κεφαλιά του Σεμέδο πέρασε άουτ. Στο 19' ο Ολυμπιακός συνεχίζει να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά ο Γκιγιέρμε δεν μπόρεσε με σουτ να νικήσει τον Μπόργιαν. Στο 23' μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Ελ Αραμπί βρέθηκε σε θέση βολής μετά από έξοχη μπαλιά του Ποντένσε, όμως ο Γκόμπελιτς σώζει τον Αστέρα με υπέροχο τάκλιν. Στο 32' νέα διπλή ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους. Με τον Μπόργιαν να αποκρούει τα σουτ των Ποντένσε και Ομάρ, ύστερα από εξαιρετική αντεπίθεση των γηπεδούχων. Στο 34' ο Ολυμπιακός χάνει και νέα ευκαιρία στον αγώνα, σέντρα του Ομάρ από δεξιά και κεφαλιά του αμαρκάριστου Ελ Αραμπί από τη μικρή περιοχή, πάνω από το οριζόντιο! Παρά τις πολλές ευκαιρίες του Ολυμπιακού, ο Ερυθρός Αστέρας ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι κόντρα στην ροή του αγώνα. Στο 41' ο Γκιγιέρμε ανατρέπει τον Μάριν. αλλά ο Τομανέ που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 43' μεγάλο λάθος του Σεμέδο στην άμυνα, ο Μάριν βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Γκιγιέρμε πρόλαβε και τον έκοψε. Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την ίδια εικόνα με τους Πειραιώτες να πιέζουν ασφυκτικά τον Ερυθρό Αστέρα και να δημιουργούν ευκαιρίες και από την άλλη ο Ερυθρός Αστέρας να έχει περιορισθεί σε ένα πιο παθητικό ρόλο στο παιχνίδι του. Στο 47' σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Καμαρά δεν ανησύχησε τον Μπόργιαν. Στο 54' εξαιρετικό σουτ του Γκιγιέρμε έξω από την περιοχή, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακή η απόκρουση του Μπόργιαν. Στο 59' δοκάρι για τον Ολυμπιακό. Απίθανη ντρίμπλα και σέντρα του Τσιμίκα από αριστερά, συστημένη για τον Ελ Αραμπί, όμως ο Μαροκινός στέλνει τη μπάλα στο αριστερό κάθετο του Μπόργιαν. Στο 63' σέντρα του Τσιμίκα στον Ποντένσε, αυτός αποφεύγει τα μαρκαρίσματα, αλλά ο Μπόργιαν τον νικάει και πάλι. Στο 70' ο Τσιμίκας δημιουργεί νέα ευκαιρία, ο Ποντένσε βρίσκει τη μπάλα στρωμένη με τον Μπόργιαν εξουδετερωμένο όμως σουτάρει και πάλι άουτ! Πλέον οι ερυθρόλευκοι παίζουν φουλ επίθεση καθότι έχει περάσει και στην αναμέτρηση και ο Γκερέρο με τον Λοβέρα. Τελικά το πολυπόθητο γκολ για τον Ολυμπιακό θα έρθει στο 87' με εκτέλεση πέναλτι του Ελ Αραμπί. Ένα πέναλτι που προήλθε από χέρι του Ζάντερ μέσα στην περιοχή. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ολυμπιακός είχε και νέα ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι, αλλά ο Ποντένσε νικήθηκε και πάλι από τον Μπόργιαν.
Τελικό σκορ 1-0 με τον Ολυμπιακό να τερματίζει τρίτος στον όμιλο του και να προκρίνεται στους ''32'' του Europa League. Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, την ερχόμενη Κυριακή.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Ομάρ, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (60’ Γκερέρο), Ποντένσε, Μασούρας (71’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί (90′ Μπενζιά).

Ερυθρός Αστέρας (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπόριαν, Ρόντιτς (82′ Ζαντερ), Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς Γκόμπελιτς, Πέτροβιτς, Ίβανιτς, Μάριν, Βουκάνοβιτς (65’ Μποάκι), Ματέο Γκαρσία, Τομανέ (58’ Λαπάρα).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7
Ομάρ -5
Σεμέδο -7
Μεριά -4
Τσιμίκας -8
Γκιγιέρμε -7
Μπουχαλάκης -8
Καμαρά -6
Ποντένσε -8
Μασούρας -5
Ελ Αραμπί -8

Γκερέρο -7
Λοβέρα -5
Μπενζιά -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου