Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός! Αννόβερο-Ολυμπιακός 7-12 (πόλο αντρών, Champions League)

Πάντα πρώτος και ένα βήμα ακόμα για το Final 8!

Ένα ακόμα βήμα για την εξασφάλιση της πρόκρισης στο Final 8 που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στη Γένοβα, πραγματοποίησε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες πέρασαν νικηφόρα από τη Γερμανία, επικρατώντας με 12-7 του Αννόβερο στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Ο Θρύλος εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα του Α' προκριματικού ομίλου και παραμένει στην πρώτη θέση με 22 βαθμούς ενώ χάρη στην πολύ καλή του πορεία έχει βάλει τις βάσεις για να βρεθεί για τρίτη διαδοχική χρονιά στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Από κει και πέρα, στο ματς με το Αννόβερο στο οποίο δεν αγωνίστηκε ο Πάουλο Ομπράντοβιτς ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο γόνατο, ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος από την αρχή μέχρι το τέλος. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου από τη στιγμή που προηγήθηκε διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της σκορ και έφυγε με τη σπουδαία νίκη, έχοντας και την υποστήριξη αρκετών ομογενών οπαδών του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στις εξέδρες του Κολυμβητηρίου του Αννόβερο.
Σε ρόλο οδηγού από την αρχή ο Θρύλος!
Οι «ερυθρόλευκοι» στα μέσα της πρώτης περιόδου προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα δυο τέρματα του Γούνα στον παίκτη παραπάνω (04:40) και στην κόντρα (04:10). Οι Γερμανοί μείωσαν με τον Ράντοβιτς αλλά ο Μουρίκης 8 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του οκταλέπτου, σκόραρε από το φουνταριστό επαναφέροντας το προβάδισμα των δυο τερμάτων για το 3-1 υπέρ του Θρύλου! Στην έναρξη της 2ης περιόδου οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Ρέαλ (2-3) για να απαντήσει ο Μυλωνάκης πετυχαίνοντας το 2-4. Ακολούθησε το γκολ του Γιόκιτς για το 3-4 με το οποίο πήγαν οι δυο ομάδες στο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός μετά το 1/1 στον παίκτη παραπάνω  στην 1η περίοδο μετρούσε 0/3 στο δεύτερο ενώ οι Γερμανοί είχαν 0/2 στο πρώτο οκτάλεπτο και 1/1 στο 2ο οκτάλεπτο.
Διατήρησε τον έλεγχο, έφυγε με τη νίκη!
Ο ρυθμός της αναμέτρησης ανέβηκε αισθητά στο 3ο οκτάλεπτο, στο πρώτο δίλεπτο του οποίου σημειώθηκαν τρια γκολ.  Ο Δελακάς από την περιφέρεια (07:33) «έγραψε» το 3-5, για να μειώσει ο Μπρούλιαν (06:37) και να σκοράρει εκ νέου ο Γενηδουνιάς σημειώνοντας το 4-6 (06:08). Μετά από εξαιρετική άμυνα του Ολυμπιακού, ο Γιάννης Φουντούλης έφυγε στην κόντρα και σκόραρε δίνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα τριών τερμάτων στους «ερυθρόλευκους» (4-7, 05:35). Στη συνέχεια με τέρμα του Εστράνι το Αννόβερο μείωσε σε 5-7, αλλά ο Γιάννης Φουντούλης με πολύ ωραίο σουτ από την περιφέρεια αύξησε ξανά τη διαφορά στο +3 για το 5-8 με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος.
Στην τελευταία περίοδο οι Πειραιώτες διατήρησαν τον έλεγχο και το προβάδισμα και έφτασαν στο 5-9 με τον Φουντούλη να πετυχαίνει το τρίτο προσωπικό του τέρμα από την περιφέρεια για να αυξήσει για πρώτη φορά τη διαφορά στο +4. Το Αννόβερο μείωσε με τον Ρέαλ (07:21) αλλά ο Μυλωνάκης απάντησε πετυχαίνοντας το 6-10 (05:3). Στα λεπτά που ακολούθησαν, το Αννόβερο μείωσε σε 7-10 με τον Μπαν αλλά με δυο διαδοχικά γκολ των Μπούσλιε στον παραπάνω (04:27) και Νικολαΐδη στην κόντρα διαμορφώθηκε το τελικό 12-7 υπέρ του Θρύλου που έφυγε νικητής από το Αννόβερο!

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-1, 2-4, 2-4

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 2,  Δελακάς 1 Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 3, Νικολαΐδης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Γούνας 2,  Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος

Αννόβερο (Κάρστεν Σεχάφερ) :  Σένκελ, Τσόρουσιτς, Μπουκόφσκι, Ρεάλ 2, Μπργκούλιαν 1, Ράντοβιτς 1, Πρόις, Τζόκιτς 1,  Σέκουλιτς, Εστράνι 1, Μπαν 1, Βίνκελχορστ, Σούκιτς

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βλάχος: «Θέλουμε και την πρώτη θέση του ομίλου»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Κάναμε μια ακόμα μια νίκη εκτός έδρας. Μια νίκη από αυτές που έπρεπε να κάνουμε, χωρίς να πραγματοποιήσουμε την καλύτερή μας εμφάνιση αλλά ελέγχοντας το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια. Ξέρουμε ότι από εδώ και πέρα κάθε ματς θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και δύσκολο γιατί οι αντίπαλοί μας θα διεκδικούν κάτι. Και εμείς από την πλευρά μας διεκδικούμε κάτι πολύ σημαντικό εκτός από την είσοδό μας στο Final 8 της Γένοβα που είναι αρκετά κοντά, θέλουμε και την πρώτη θέση του ομίλου. Οπότε θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα προσπαθούμε να είμαστε βελτιωμένοι και πιο αποφασισμένοι».

Φουντούλης: «Πολύ σημαντική νίκη»

Ο Γιάννης Φουντούλης δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Πήραμε μια νίκη που την χρειαζόμασταν γιατί έχουμε στόχο την κατάληψη της πρώτης θέσης. Το σημερινό παιχνίδι ήταν βασικό για τη συνέχειά μας στη διοργάνωση. Κατά διαστήματα δεν ήμασταν όσο καλοί θα θέλαμε, αλλά όταν χρειάστηκε πήραμε τη διαφορά που μπορέσαμε να διαχειριστούμε ως το τέλος και φτάσαμε σε μια νίκη η οποία είναι πολύ σημαντική»


Πηγή: osfp.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου