Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Η απραξία,οι ευθύνες,οι υπεύθυνοι,αλλά και η επόμενη ημέρα μετά τον χαμένο τελικό!

Μετά τον χαμένο τελικό από το αεκάκι,ήρθε η ώρα να δούμε με μια πιο προσεκτική ματιά,ποια πράγματα οδήγησαν στο να χάσει ο Θρύλος το κύπελλο,από μια ομαδούλα. Υπάρχουν όντως δικαιολογίες μετά τον χαμένο τελικό ή μονάχα ευθύνες και αν υπάρχουν ευθύνες από ποιον ή από ποιους προέρχονται;
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Ναι υπάρχουν δικαιολογίες και μάλιστα πειστικές δικαιολογίες, γιατί όταν έχεις να παίξεις επίσημο αγώνα πάνω από ένα μήνα,καθότι έχει τελειώσει το εγχώριο πρωτάθλημα και όταν έχεις έναν υπουργό αθλητισμού τον Κιμ Γιονγκ των Βαλκανίων, τον Σταύρο Κοντονή που ενώ συμφωνεί στο να διεξαχθεί κανονικά ο τελικός-ύστερα από ολόκληρες διαβουλεύσεις με την ΕΠΟ και την FIFA- δύο ημέρες πριν το παιχνίδι βγάζει μια ανακοίνωση που απαιτεί εντελώς παράνομα την αλλαγή των βοηθών,ειδάλλως αναβάλλεται το παιχνίδι και η ΕΠΟ -που από την πλευρά της έχει δίκιο -δεν υποκύπτει αρχικά στους εκβιασμούς του Κοντονή,δεν αλλάζει τους βοηθούς του Σιδηρόπουλου και ο τελικός αντί για τις 7/5 μεταφέρεται για τις 17/5, δέκα ολόκληρες μέρες μετά. Και σας ρωτάω αυτοί οι παίχτες -που ασφαλώς έχουν και ευθύνες και αυτοί- με τι ψυχολογία και με τι όρεξη θα παίξουν σε ένα τέτοιο παιχνίδι;και αυτό αποδείχθηκε και από τις δηλώσεις που έκαναν οι ίδιοι οι παίχτες του Ολυμπιακού που δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτήν την κωμωδία που ζούσαν. Θα μου πείτε μα της αεκ;της αεκ είχαν επιπλέον τρία παιχνίδια περισσότερα στα πόδια τους από ότι οι παίχτες του Ολυμπιακού όλο αυτό το διάστημα και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ η αεκ έκανε το παιχνιδάκι της,διότι όλα αυτά γίνονται σε άριστη συνεργασία μεταξύ Κοντονή και Μελισσανίδη. Επομένως όποιος οπαδός του Ολυμπιακού θεωρήσει ότι η ΑΠΡΑΞΙΑ δεν έπαιξε τον ρόλο της,είναι τουλάχιστον άδικος,μην πούμε και άσχετος από μπάλα.
Φταίει μονάχα η ΑΠΡΑΞΙΑ;απάντηση ΟΧΙ. Φυσικά και έχουν μερίδιο παίχτες και προπονητής για την ήττα στον τελικό από την αεκ,γιατί πολύ απλά παρουσιάστηκαν παντελώς αδιάφοροι για το παιχνίδι και αφενός υπάρχει η δικαιολογία από το σπάσιμο νεύρων με όλη αυτήν την κωμωδία που έκανε ο Κοντονής σχετικά με τον τελικό κυπέλλου,αφετέρου είναι επαγγελματίες παίρνουν εκατομμύρια και οφείλουν να σέβονται περισσότερο τον κόσμο,αλλά και τα λεφτά που παίρνουν. Και δυστυχώς αποδεικνύεται κάτι ακόμα,ότι λείπει η παλιά γενιά που μασούσε σίδερα σε τέτοια παιχνίδια,τώρα πολλοί παίχτες από αυτούς -φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις- είναι παντελώς αδιάφοροι σε ντέρμπι και τους ενδιαφέρει μονάχα η καλή τους παρουσία σε αγώνες τσάμπιονς λιγκ,μπας και πάρουν καμία μεταγραφή σε πρωτάθλημα υψηλότερου επιπέδου.Δεν γίνεται παίχτες σαν τον Μαζουακού οι οποίοι είναι αδιάφοροι πάνω από ένα χρόνο να είναι βασικοί και αναντικατάστατοι,ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ μακριά από τον Ολυμπιακό μας. Δεν γίνεται να παίζουμε με βασικό αμυντικό δίδυμο Μποτία - Ντα Κόστα και να παίρνει κεφαλιά ο Μάνταλος ο ανύπαρκτος. Έχει ευθύνες ο Σίλβα; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ. Γιατί κύριε Σίλβα δεν ξεκινάς τον παγκοσμίου κλάσης Καμπιάσο σε έναν τελικό κυπέλλου και τον έχεις στον πάγκο;γιατί αφήνεις στον πάγκο τον Σιόβα που αποδεδειγμένα είναι καλύτερος του Μποτία και του Ντα Κόστα και παίζει με περισσότερο πάθος τέτοια παιχνίδια;γιατί κάνεις δοκιμές σε έναν τελικό βάζοντας τον Φουστέρ στα πλάγια αντί του Ντουρμάζ ή του Πάρντο;ο Ιντέγιε που έχει σκοράρει σε όλα τα ντέρμπι γιατί ήταν απών από την βασική ενδεκάδα; δεν θέλουμε να το παίξουμε προπονητές,αλλά κάποια πράγματα είναι εμφανή και πρέπει να επισημαίνονται, Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αυτός ήταν ο τρίτος ''τελικός'' που έχασε ο Σίλβα μετά το παιχνίδι με την Άρσεναλ για την τελευταία αγωνιστική του τσάμπιονς λιγκ,καθώς και τα παιχνίδια με την Άντερλεχτ για το γιουρόπα λιγκ. Ποια θα πρέπει να είναι η επόμενη ημέρα διώξιμο όλων των τουριστών από τον Θρύλο και απόκτηση παιχτών ηγετών κυρίως στον χώρο της άμυνας,ΑΛΛΑ και να μην χάσουμε και την εξωγηπεδική μάχη από τους αντιπάλους μας και τους σύγχρονους Γκαίμπελς της δημοσιογραφίας. Και αυτό είναι ένα θέμα που θα επανέλθουμε. 

ΥΓ. Ρομπέρτο σε αγαπάμε,σε εκτιμάμε,αλλά ελπίζουμε αυτά τα λάθη να είναι απλώς λάθη και να μην είναι σημάδια φυγής ή αδιαφορίας.
ΥΓ2. Το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν το θέλουμε όσο τίποτα,θα είναι το καλύτερο από όλα.
ΥΓ3. Κιμ Γιονγκ Κοντονή αυτό το έγκλημα που έκανες εναντίον του Ολυμπιακού και κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου,θα το βρεις μπροστά σου, ο λαός του Θρύλους δεν ξεχνάει.
ΥΓ4.
Αυτή είναι η διαφορά μας! Και για αυτό είμαστε ΓΑΥΡΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου