Κυριακή 22 Μαΐου 2016

παο-Ολυμπιακός 66-68 (πρωτάθλημα,μπάσκετ αντρών)

Η
Βασίλης Σπανούλης ο απόλυτος αρχηγός,ο παίχτης για τα μεγάλα παιχνίδια απέδειξε για άλλη μια φορά το ότι είναι ο κορυφαίος παίχτης της Ευρώπης. Ο Σπανούλης ο οποίος μπορεί μεν να σημείωσε 11 πόντους,αλλά είχε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δίχως να σκοράρει,στα τελευταία λεπτά πήρε τον Θρύλο στις πλάτες και τον οδήγησε σε αυτήν την μεγάλη νίκη. Ο Ολυμπιακός έκανε το break ισοφάρισε σε 1-1 και πλέον ξανά-οδηγεί το πλεονέκτημα στην έδρα του,με την επόμενη αναμέτρηση να είναι την Πέμπτη στο ΣΕΦ,εκεί όπου οι ερυθρόλευκοι επιβάλλεται να κάνουν το 2-1,έτσι ώστε να έχουν δύο ευκαιρίες για να στεφθούν πρωταθλητές. Σε ένα παιχνίδι με πολλές εναλλαγές στο σκορ και με τους γκρι ως συνήθως να σφυρίζουν βάζελο 27-15 βολές υπέρ του παο, ο Ολυμπιακός είχε στο φινάλε τον ηγέτη του και έτσι πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Το παιχνίδι δεν είχε ψηλό ρυθμό όπως στο ΣΕΦ,οι δύο ομάδες ήταν και άστοχες,αλλά πρόσεχαν και τις άμυνες τους. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά προηγήθηκε με ένα 5-0,είχε το πάνω χέρι σε όλη την πρώτη περίοδο και κάπως έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 14-11 υπέρ των πρασίνων. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκορ είχε πολλές εναλλαγές,με τον Πρίντεζη να κάνει πράγματα και θαύματα καθώς ως εκείνο το σημείο είχε σημειώσει 14 πόντους,ενώ από τον παο,ξεχώρισε ο Χαραλαμπόπουλος. Το πρώτο ημίχρονο τελειώνει με προβάδισμα ενός πόντου για τους Πειραιώτες ύστερα από τρίποντο του Παπανικολάου,31-32.
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον παο στην τρίτη περίοδο,καθώς προηγήθηκε και με +6 44-50,αλλά ο παο με δύο βολές του Παππά- είχε απίστευτη αβάντα από τους διαιτητές-μείωσε σε 46-50 όπου ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου. Τέταρτη περίοδος και ο Θρύλος ξεκίνησε ιδανικά καθώς προηγήθηκε με +6 48-54,αλλά γρήγορα ο παο πέρασε μπροστά με 55-54, οι δύο ομάδες πηγαίναν πόντο-πόντο και το καλύτερο μας το επιφύλαξε η μοίρα για το τέλος. Να σημειώσουμε ότι είχαν αποβληθεί με 5 φάουλ Γκιστ και Χάκετ. Ο Διαμαντίδης έκανε με τρίποντο 66-65 στα 8'' πριν το τέλος και μετά το τάιμ άουτ στην επαναφορά ο Σπανούλης και ενώ είχε κολλημένο τον Καλάθη πάνω του έκανε το 66-68 και έστειλε τον μεν Ολυμπιακό στα ουράνια,τον δε βάζελο στα τάρταρα. Τέλος καλό όλα καλά και το ραντεβού ανανεώνεται για την Πέμπτη.

Το τρίποντο-βόμβα του Σπανούλη.





Τα δεκάλεπτα: 14-11, 31-32, 46-50, 66-68

ΠΑΟ: Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Φώτσης 6 (2), Φελντέιν 6, Καλάθης 8 (1), Χάντερ 2, Ραντούλιτσα 3, Παππάς 12 (1), Διαμαντίδης 8 (1), Γκιστ 9, Γουίλιαμς 5.

Ολυμπιακός: Παπαπέτρου, Σπανούλης 11 (2), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 20, Μάντζαρης 7 (1), Χάντερ 7, Στρόμπερι, Αγραβάνης 5 (1), Ουόρικ, Χάκετ 2, Λοτζέσκι 7, Παπανικολάου 9 (1).

#‎Κόκκινο_DNA‬

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου