Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Υπερπρωταθλητής Ευρώπης ο Θρύλος! Ολυμπιακός-Πάντοβα 10-6 (σούπερ καπ)

Υπερπρωταθλητής Ευρώπης ο Θρύλος!
Μια ακόμη ένδοξη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου μας αποτελεί γεγονός από το βράδυ της 20ής Νοεμβρίου.  Ο Θρύλος επικράτησε με 10-6 της Πάντοβα στον μεγάλο τελικό του Super Cup που διεξήχθη στο κατάμεστο «Π. Καπαγέρωφ» και αναδείχθηκε υπέρπρωταθλητής Ευρώπης. Η νέα «χρυσή» σελίδα στην ιστορία της ομάδας πόλο Γυναικών και του Θρύλου, ήρθε να διευρύνει το σερί κατάκτησης ευρωπαϊκών τίτλων, αφού το Super Cup είναι ο τρίτος διαδοχικός τίτλος που κερδίζει η ομάδα του Χάρη Παυλίδη, καθώς προηγήθηκαν το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης την περσινή σεζόν και το Len Trophy την προπέρσινη.
Το «Π. Καπαγέρωφ» γνώρισε και πάλι μεγάλες στιγμές αφού ο πύρηνος  κόσμος του Θρύλου δημιούργησε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και ώθησε τις Πρωταθλήτριες Ευρώπης στην κατάκτηση μιας ακόμα Ευρω-κούπας.
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-0, 2-0, 3-3
Η διακύμανση:
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μπιανκόνι (π., 4:53), 1-1 Μπαρζόν (π/π, 4:27), 2-1 Μπιανκόνι (3:18), 2-2 Κουεϊρόλο (2:11), 2-3 Κουεϊρόλο (1:15)
2ο οκτάλεπτο: 3-3 Αβραμίδου (5:15), 4-3 Μανωλιουδάκη (4:19), 5-3 Αβραμίδου (0:30)
3ο οκτάλεπτο: 6-3 Μπιανκόνι (π/π, 6:05), 7-3 Μπιανκόνι (π/π, 4:02)
4ο οκτάλεπτο: 8-3 Ελ. Πλευρίτου (6:55), 9-3 Αβραμίδου (π., 6:00), 9-4 Μ. Σαβιόλι (5:34), 10-4 Αβραμίδου (π/π, 3:37), 10-5 Ρόκο (2:28), 10-6 Μίλο (π/π, 0:35)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ.ΠΑΥΛΙΔΗΣ): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ελ. Πλευρίτου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 4, Ασημάκη, Μ. Πλευρίτου, Έμολο, Ελευθεριάδου, Μπιανκόνι 4, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου
Πάντοβα: Τεάνι, Μπαρζόν 1, Ιλ. Σαβιόλι, Φίσκο, Μ. Σαβιόλι 1, Κουεϊρόλο 2, Μίλο 1, Ντάριο, Ρόκο 1, Ρόμπινσον, Νέντσα, Λασκαλιάντα, Φρανσεσκί

Παυλίδης: «10 Ευρωπαϊκά αν φτιαχτεί κολυμβητήριο»
Ο προπονητής του Θρύλου, Χάρης Παυλίδης που έχει οδηγήσει την ομάδα πόλο Γυναικών στην κατάκτηση τριών ευρωπαϊκών τίτλων σε τρία χρόνια δήλωσε περιχαρής μετά το ματς:
«Ο σκοπός μας είναι να δουλεύουμε για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Όταν είσαι σε ένα σωματείο όπως ο Ολυμπιακός, και οι αθλητές και οι προπονητές καταλαβαίνουν ότι είναι υποχρέωση τους να κυνηγάνε τα τρόπαια, τίποτα λιγότερα. Ουσιαστικά ολοκληρώσαμε μια χρονιά ονειρεμένη, δεν μπορεί να γίνεται κάθε χρόνο αυτό, μακάρι να συμβαίνει αλλά είναι σχεδόν αδύνατο. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να φτάσουμε στο Final 4 και να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα Ελλάδας που είναι οι βασικοί μας στόχοι. Από κει και πέρα στον αθλητισμό γίνονται πολλά εμείς όμως θα προετοιμαστούμε για αυτά.
Αυτή η κούπα είναι το καλύτερο επιστέγασμα, μιας χρονιάς που οι Ακαδημίες σάρωσαν, η γυναικεία ομάδα σάρωσε και αυτό φαίνεται όχι μόνο στα ελληνικά μέσα αλλά και στα ξένα. Οι Ιταλοί θα ασχοληθούν πολύ με τον Ολυμπιακό και λόγο της υπέροχης ατμόσφαιρας που επικράτησε σήμερα. Ήταν μια ονειρεμένη χρονιά όμως δεν σταματάμε εδώ, προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, ειδικά δουλεύοντας με τις Ακαδημίες. Το μεγάλο μας παράπονο είναι ότι δεν έχουμε κολυμβητήριο, αν φτιαχτεί κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός θα πάρει 10 ευρωπαϊκά».

Πηγή: osfp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου