Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Πήρε το προβάδισμα, μπορούσε να καθαρίσει και την υπόθεση πρόκριση! Ολυμπιακός-Φενερμπαχτσέ 3-2 (Conference League)

Πήρε το προβάδισμα, αλλά θα μπορούσε να είχε πήρε και από σήμερα την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 3-0 της Φενέρ για τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Conference League, αλλά στην συνέχεια πλήρωσε δύο λάθη στην άμυνα του, με αποτέλεσμα να δεχτεί δύο εύκολα γκολ και από εκεί που θα μπορούσε να πάει στην Τουρκία με ένα καθαρό σκορ, πάει με ένα μικρό προβάδισμα.

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν με 3-2, με γκολ των Φορτούνη στο 8', Γιόβετιτς στο 32' και Τσικίνιο στο 57' να σκοράρουν από πλευράς Ολυμπιακού. Ενώ από την Φενέρ σκόραραν οι Τάντιτς στο 67' και Καχβετσί στο 74'.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Έσε και Τσικίνιο ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα, Φορτούνη και Γιόβετιτς πίσω από τον Ελ Κααμπί.

Η Φενέρ είχε την πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση στο 5', αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε το σουτ του Τζέκο. Στο 7' και ο Τζέκο απειλεί μέσα από την μικρή περιοχή αυτή την φορά, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να διώχνει με τα πόδια στην κλειστή του γωνία. Στο 8' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ. Μετά από πίεση ψηλά και λάθος της άμυνας της Φερέρ, ο Φορτούνης παίρνει μπάλα εκτός περιοχής και με ένα συρτό σουτ ανοίγει το σκορ για τον Ολυμπιακό. Στο 15' ο Γιόβετιτς πήγε να γυρίσει μέσα στην περιοχή και να πιάσει το σουτ, όμως η μπάλα κόντρα στον Σογιουντσού. Στο 27' μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Κάρμο πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λιβάκοβιτς έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 32' οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Εκπληκτική ασίστ του Φορτούνη για τον Γιόβετιτς ο οποίος παρότι βρίσκεται σε πλάγια θέση πλασάρει και σκοράρει για το 2-0. Στο 40' ο Ορτέγκα, μετά από ωραία συνεργασία του Γιόβετιτς με τον Ελ Κααμπί, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ μετά το σουτ του Αργεντινού αριστερού μπακ. Στο 45' εκτέλεση φάουλ του Καχβετσί η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζολάκη. Στο 45+4' ο Τζολάκης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Κρούνιτς.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και να έχει την πρώτη του ευκαιρία στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 46' όταν ο Μασούρας σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Λιβάκοβιτς ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Στο 50' ο Κώστας Φορτούνης απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 51' ο Ελ Κααμπί σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε με το πόδι. Στο 57' οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα. Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν ψηλά, έκλεψαν την μπάλα, ο Ελ Κααμπί έστρωσε ωραία στον συμπαίκτη του και αυτός με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Λιβάκοβιτς για το 3-0.  Στο 63' ο Τζολάκης απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Τζέκου. Στο 67' η Φενέρ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σάμουελ από τον Ρέτσο. Ο Τάντιτς εκτέλεσε εύστοχα και μείωσε σε 3-1. Στο 74' η Φενέρ πέτυχε και δεύτερο γκολ, με σουτ του Καχβετσί, μετά από πάσα του Σιμάνσκι. Στο 75' η κεφαλιά του Κάρμο πέρασε άουτ. Στο 76' ο Τζολάκης μπλόκαρε το φαλτσαριστό σουτ του Φρεντ.

Τελικό σκορ 3-2 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό, κόντρα στην Φενέρ την άλλη Πέμπτη στην Τουρκία.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (84' Ιμπόρα), Μασούρας (86' Κίνι), Γιόβετιτς (82' Όρτα), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (86' Ελ Αραμπί)

Φενέρμπαχτσε (Ισμαΐλ Καρτάλ): Λιβάκοβιτς, Οσάγι-Σάμουελ, Σογιουντσού, Μπεκάο (84' Μπονούτσι), Ουστερβέλντε (45' Καντιόγλου λ.τρ.), Ζάιτς (62' Φρεντ), Κρούνιτς (62' Πουκσέτ), Σιμάνσκι, Καχβετσί, Τάντιτς, Τζέκο.


Η βαθμολογία των παιχτών:


Τζολάκης -8

Ροντινέι -7

Ρέτσος -3

Κάρμο -7

Ορτέγκα -6

Έσε -7

Τσικίνιο -9

Μασούρας -8

Γιόβετιτς -9

Φορτούνης -10

Ελ Κααμπί -7


Όρτα -7

Ιμπόρα -7

Κίνι -

Ελ Αραμπί -


Προπονητής:


Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ -8




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου