Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Πλέον κυνηγάει το θαύμα! Άρης-Ολυμπιακός 1-1 (πρωτάθλημα)


Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Άρη στο ''Χαριλάου'' για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και πλέον μειώθηκαν κατά πολύ οι πιθανότητες για να πάρει το φετινό πρωτάθλημα.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν αρκετά καλοί στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού κόντρα στους Θεσσαλονικείς, αλλά ένα φθηνό λάθος στην άμυνα και κυρίως η αστοχία στην επίθεση τους στέρησαν δύο βαθμούς που ίσως αποδειχθούν καθοριστικοί για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Άρης άνοιξε το σκορ με τον Μορόν στον 48', με τους ερυθρόλευκους να ισοφαρίζουν με τον Μαρτίνς στο 53' της αναμέτρησης. 

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ντόι, Κάρμο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Έσε και Ιμπόρα ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Φορτούνη, Γιόβετιτς και Ζέλσον Μαρτίνς στην τριάδα πίσω από τον Ελ Κααμπί.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγώνα και στο 5' είχε ευκαιρία με τον Ελ Κααμπί. Σέντρα του Ορτέγκα από αριστερά, ο Μαροκινός επιθετικός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κουέστα έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Στο 8' ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ με τον Γιόβετιτς, αλλά ακυρώθηκε για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης από τον Μαρτίνς. Στο 12' ήρθε η πρώτη απειλητική στιγμή από πλευράς Άρη, όταν μετά από λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού, αρχικά ο Μορόν και στην συνέχεια ο Σαβέιρο δεν κατάφεραν να σημαδέψουν σωστά. Στο 21' ο Ολυμπιακός δημιούργησε μια ακόμα καλή ευκαιρία με τον Έσε, αλλά και πάλι ο Κουέστα απέκρουσε. Στο 24'  ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Γιόβετιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Φορτούνη, ο Ιμπόρα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κουέστα. Στο 31' ο Σαβέριο έκανε το φαλτσαριστό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τζολάκη. Στο 41' ο Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Νταρίντα.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 46' με τον Ελ Κααμπί που σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε. Στο 48' ο Άρης άνοιξε το σκορ. Ο Μορόν έκλεψε την μπάλα από τον Ντόι, που διαμαρτυρήθηκε για φάουλ στο μαρκάρισμα του Ίβηρα, ο επιθετικός του Άρη βγήκε απέναντι από τον Τζολάκη και με σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 53' οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Φορτούνης «έσπασε» στον Μαρτίνς αυτός σούταρε από αριστερά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα. Στο 58' σούταρε από πλάγια θέση, μέσα από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη είχε κλείσει τη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 73' ο Μοντόγια προσπάθησε να απειλήσει από μακριά, αλλά ο Τζολάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Στο 74' ο Ελ Κααμπί βρέθηκε τετ α τετ με τον Κουέστα και σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μπράμπετς έβαλε την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 86' ο Φορτούνης δεν κατάφερε να νικήσει από μακριά τον Κουέστα.

Τελικό σκορ 1-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Λαμία στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' την Κυριακή.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ, Νταρίντα (90+3' Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (60' Μανού Γκαρθία), Σαβέριο (60′ Ζαμόρα), Μορόν.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόι, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε (68' Τσικίνιο), Ιμπόρα, Φορτούνης, Γιόβετιτς (68' Ποντένσε), Ζέλσον Μαρτίνς, Ελ Κααμπί (87' Ελ Αραμπί).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Τζολάκης -7

Ροντινέι -7

Ντόι -5

Κάρμο -6

Ορτέγκα -5

Ιμπόρα -8

Έσε -7

Φορτούνης -7

Μαρτίνς -9

Γιόβετιτς -8

Ελ Κααμπί -7


Τσικίνιο -7

Ποντένσε -6

Ναβάρο -5

Ελ Αραμπί -


Προπονητής:

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ -7


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου