Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Γλέντι και με τα δεύτερα για τον Θρύλο! Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 (πρωτάθλημα)

Μεγάλη νίκη για τον Θρύλο, ακόμα και με πολλές αλλαγές στην σύνθεση του! Οι ερυθρόλευκοι που παρατάχθηκαν από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με οκτώ αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι με την Φενέρ δεν άφησαν κανέναν περιθώριο αντίδρασης στους παίκτες του ΠΑΟΚ και επικράτησαν με 2-1.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός πέτυχε δύο γκολ με τους Κίνι και Μαρτίνς στο 26' και 61' αντίστοιχα, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει στο 92' με τον Μάρκος Αντόνιο. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν άλλα δύο γκολ με τον Ναβάρο, αλλά ακυρώθηκαν -σωστά- ως οφσάιντ.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Κίνι, Ρέτσο, Άμπι και Ρίτσαρντς στην τετράδα της άμυνας. Οι Τσικίνιο και Ιμπόρα ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Μαρτίνς, Όρτα και Ποντένσε πίσω από τον Ναβάρο.

Πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 11' όταν ο Ποντένσε σέντραρε από αριστερά, αλλά ο Μπάμπα Ραχμάν απομάκρυνε την τελευταία στιγμή. Στο 16' ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Φραν Ναβάρο, μετά από μακρινή μπαλιά του Τζολάκη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά τη χρήση του VAR για οφσάιντ του Ισπανού στην αρχή της φάσης. Στο 25' ο Ολυμπιακός κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Ναβάρο από τον Κουλιεράκη. Ο Ποντένσε εκτέλεσε το πέναλτι, ο Κοτάρσκι απέκρουσε, αλλά ο Κίνι ήταν πιο γρήγορους από όλους, με προβολή άνοιξε το σκορ. Στο 29' ο Κίνι έκανε, αλλά η κεφαλιά του Ναβάρο πέρασε άουτ. Στο 43' ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς βρέθηκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, ελίχθηκε και σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τσικίνιο. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Μουργκ, αυτός σούταρε δυνατά, αλλά την έστειλε άουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό και πιο συγκεκριμένα στο 48' όταν ο Ναβάρο βρήκε χώρο και σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι. Στο 50' το φάουλ του Τάισον πέρασε άουτ. Στο 61' ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Ποντένσε έπαιξε το 1-2 με τον Όρτα, έκανε την κάθετη πάσα στον Ζέλσον Μαρτίνς και αυτός με προβολή νίκησε τον Κοτάρσκι για το 2-0. Στο 70' το σουτ του Ποντένσε η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 77' ο Μπάμπα Ράχμαν κάνει ένα γύρισμα από τα πλάγια, η μπάλα κοντράρει στον Ρέτσο όμως ο Τζολάκης είναι εκεί για να διώξει σε κόρνερ. Μετά από την εκτέλεση του κόρνερ, κεφαλιά του Κουλιεράκη, η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 84' σουτ του Όρτα μπλοκάρει την μπάλα ο Κοτάρσκι. Στο 92' γκολ για τον ΠΑΟΚ. Σέντρα του Ζίβκοβιτς και γκολ με προβολή από τον Μάρκος Αντόνιο που μειώνει σε 2-1.

Τελικό σκορ 2-1 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Άρη στο Χαριλάου, την Τετάρτη.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (94' Βέζο), Ρέτσος, Άμπι, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο (78' Έσε), Ιμπόρα, Μαρτίνς (78' Μασούρας), Όρτα (85' Καρβάλιο), Ποντένσε, Ναβάρο (85' Ελ Κααμπί).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (79' Οτο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (74' Μειτέ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59' Ντεσπότοφ), Τάισον (79' Αντόνιο), Τόμας (59' Σαμάτα)


Η βαθμολογία των παιχτών:

Τζολάκης -8

Κίνι -8

Ρέτσος -7

Άμπι -8

Ρίτσαρντς -7

Τσικίνιο -7

Ιμπόρα -8

Όρτα -7

Ποντένσε -7

Μάρτινς -9

Ναβάρο -8


Μασούρας -7

Έσε -7

Καρβάλιο -

Ελ Κααμπί -

Βέζο -


Προπονητής:

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ -9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου