Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Όλα πλέον είναι στα χέρια του Θρύλου! Ολυμπιακός-Λαμία 4-1 (πρωτάθλημα)

Όλα πλέον είναι στα χέρια των ερυθρόλευκων! Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 4-1 της Λαμίας για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και αν κάνουν το 3 στα 3 τις επόμενες αγωνιστικές κατακτάνε το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Λαμία πέτυχε τέσσερα γκολ, πέρα από την γκολ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την Λαμία και προσέφερε πλούσιο θέαμα στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην νίκη με γκολ από τους Τσικίνιο, Ναβάρο, Ποντένσε και Αλεξανδρόπουλο, ενώ το γκολ της Λαμίας πέτυχε ο Τόσιτς.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε τον Ολυμπιακο με 4-2-3-1, έχοντας τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Κίνι, Ρέτσο, Βέζο και Ρίτσαρντς στην τετράδα της άμυνας. Οι Τσικίνιο και Έσε στα χαφ, με τους Μασούρα, Όρτα και Ποντένσε πίσω από τον Ναβάρο.

Πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 12', αλλά η κεφαλιά του Βέζο κατέληξε στα χέρια του Κοσέλεφ. Στο 21' ο Μασούρας βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Λαμίας μπλόκαρε. Στο 24' ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Τσικίνιο.  Ο Ποντένσε έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Τσικίνιο να κάνει το 1-0. Στο 27' οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν ψηλά και έκλεψαν την μπάλα, με τον Έσε να κάνει την κάθετη στον Ναβάρο και αυτός να εκτελεί τον Κοσέλεφ για το 2-0. Στο 28' ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά ο Τζανετόπουλος έκοψε την μπαλιά του Μασούρα, που προοριζόταν για τον Τσικίνιο, ο οποίος ήταν έτοιμος να σκοράρει σε κενό τέρμα. Στο 32' ο Έσε σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 38' ο Ποντένσε βρήκε χώρο και έκανε το διαγώνιο συρτό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κοσέλεφ. Στο 45' ο Ποντένσε έκανε ένα ακόμα σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας μπλόκαρε.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές για την Λαμία με τον Τερεζίου να παίρνει την θέση του Νούνιες και ο Βασιλαντωνόπουλος την θέση του Κοντονίκου. Με τους ερυθρόλευκους να έχουν την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 50' όταν από φάουλ του Όρτα, ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά, με τον Κοσέλεφ να διώχνει εντυπωσιακά. Στο 52' ο Ολυμπιακός πέτυχε και τρίτο γκολ.Ο Ποντένσε έγινε κάτοχος της μπάλας, μετά από λάθος του Σιμόν και με εξαιρετικό τελείωμα, νίκησε τον Κοσέλεφ, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 55' ο Ποντένσε έβγαλε τον Μασούρα απέναντι από τον Κοσέλεφ, όμως το πλασέ του τελευταίου πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 61' ο Πασχαλάκης απέκρουσε σουτ του Τσιλούλη. Στο 64' η Λαμία πέτυχε γκολ. Γρήγορο κτύπημα φάουλ του Λέικ, η μπάλα έφτασε στον Τόσιτς που πλάσαρε σωστά τον Πασχαλάκη για το 3-1. Στο 68' ο Τόσιτς προσπάθησε να απειλήσει και πάλι, με τον Πασχαλάκη να λέει όχι, σε δεύτερο χρόνο, στον παίκτη της Λαμίας. Στο 74' ήταν η σειρά του Έσε να δοκιμάσει το πόδι του, χωρίς, όμως, να ανησυχήσει τον Κοσέλεφ. Στο 77' ευκαιρία για την Λαμία. Ο Τόσιτς έβγαλε τον Τσιλούλη απέναντι από τον Πασχαλάκη, όμως το πλασέ του τελευταίου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ολυμπιακού. Στο 79' ο Κίνι γύρισε για τον Ελ Κααμπί, ξεμαρκάστο να πιάνει το πλασέ, να σημαδεύει, όμως, τον Κοσέλεφ. Στις 94' τέταρτο γκολ για τον Ολυμπιακό.  Με τον Αλεξανδρόπουλο, μετά από πάσα του Ελ Κααμπί.

Τελικό σκορ 4-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Άστον Βίλα εκτός έδρας την Πέμπτη.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (59' Άμπι), Βέζο, Ρίτσαρντς, Έσε, Τσικίνιο (59' Αλεξανδρόπουλος), Όρτα (84' Ελ Αραμπί), Μασούρας (74' Ζέλσον Μαρτίνς), Ποντένσε, Ναβάρο (74' Ελ Κααμπί).

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν (59' Τόσιτς), Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης, Νούνιες (46' Τερεζίου), Μαρτίνεθ, Λέικ (84' Τσιλιανίδης), Κοντονίκος (46' Βασιλαντωνόπουλος), Τσιλούλης.


Η βαθμολογία των παιχτών:

Πασχαλάκης -8

Κίνι -7

Ρέτσος -7

Βέζο -7

Ρίτσαρντς -7

Έσε -8

Τσικίνιο -9

Όρτα -7

Μασούρας -8

Ποντένσε -10

Ναβάρο -9


Αλεξανδρόπουλος -9

Άμπι -6

Μαρτίνς -7

Ελ Κααμπί -8

Ελ Αραμπί -


Προπονητής:

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ -8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου