Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Έγραψε ιστορία ο Θρύλος των γηπέδων! Στους ''4'' της Ευρώπης! Φενερμπαχτσέ-Ολυμπιακός 1-0 (πεν. 2-3) (Conference League)

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του, στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, οι ερυθρόλευκοι απέκλεισαν στην διαδικασία των πέναλτι την Φενέρ με ήρωα τον Τζολάκη που έπιασε τρία πέναλτι.

Η Φενέρ ήταν μπροστά στην κανονική διάρκεια του αγώνα με 1-0 με γκολ του Καχβετσί στο 12', το παιχνίδι πήγε στην παράταση και κατόπιν στα πέναλτι, όπου οι ερυθρόλευκοι με ήρωα τον Τζολάκη πέρασαν στα ημιτελικά του Conference όπου και θα αντιμετωπίσουν την Άστον Βίλα, η οποία απέκλεισε την Λιλ.

Ο Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ντόι, Κάρμο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Εσε και Τσικίνιο ήταν στα χαφ, με τους Φορτούνη, Ποντένσε και Γιόβετιτς πίσω από τον Ελ Κααμπί. 

Πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 3' όταν ο Τσικίνιο ελίχθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή της Φενερμπαχτσέ και έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 12' η Φενέρ άνοιξε το σκορ. Ο Τάντιτς πάσαρε στον Σιμάνσκι, ο Πολωνός έδωσε στον Καχβετσί και αυτός με σουτ έκανε το 1-0. Στο 18' ο Τάντιτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Ορτέγκα ήταν στη σωστή θέση και απομάκρυνε. Στο 35' ο Καχβετσί βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε δυνατά, αλλά ο Τζολάκης τον σταμάτησε με μια εντυπωσιακή απόκρουση.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με την Φενερμπαχτσέ να προηγείται με 1-0 του Ολυμπιακού.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Ολυμπιακό, με τον Ιμπόρα να παίρνει την θέση του Γιόβετιτς. Πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο για την Φενέρ και πιο συγκεκριμένα στο 50' όταν μετά από κούρσα του Καντιόγλου, η μπάλα κατέληξε στον Τζέκο ο οποίος έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και κατέληξε και κόρνερ. Στο 56' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, η κεφαλιά του Κάρμο κατέληξε ψηλά άουτ. Στο 57' ο Ροντινέι ελίχθηκε έξω από την περιοχή της Φενέρ και σούταρε δυνατά, αλλά δεν κατάφερε να δώσει στην μπάλα πορεία προς την εστία του Λιβάκοβιτς. Στο 63' ο Καντίογλου έκανε το φαλτσαριστό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζολάκη. Στο 80' ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Μασούρας βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι από τον Λιβάκοβιτς και σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Φενέρ απέκρουσε. Στο 86' το σουτ του Σιμάνσκι από κοντά έφυγε άουτ. Στο 89' σουτ του Ιμπόρα η μπάλα κατέληξε άουτ.

Το παιχνίδι πήγε στην παράταση με τον Ολυμπιακό να έχει την πρώτη ευκαιρία στο 99', αλλά το σουτ του Φορτούνη κατέληξε άουτ. Στο  104' μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Ιμπόρα κάνει την κεφαλιά, ο Λιβάκοβιτς διώχνει με την βοήθεια του δοκαριού, στην επαναφορά νέα κεφαλιά από τον Κάρμο, διώχνουν οι αμυντικοί των γηπεδούχων. Στο 114' γλυκό πλασέ του Τάντιτς φεύγει άουτ. Ενώ στο 120' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ντόι.

Η διαδικασία των πέναλτι.

1-0: Ελ Κααμπί

Τάντιτς – Απόκρουση Τζολάκη

Ελ Αραμπί – Απόκρουση Λιβάκοβιτς

1-1: Μπατσουαγί

2-1: Όρτα

Ουντέρ - Απόκρουση Τζολάκη

3-1 Μασούρας

3-2: Τζικού

Ροντινέι – Απόκρουση Λιβάκοβιτς

Μπονούτσι – Απόκρουση Τζολάκη

Φενέρ (Ισμαΐλ Καρτάλ): Λιβάκοβιτς, Οσάγι-Σάμουελ, Τζικού, Μπεκάο (100' Σογιουντσού), Καντίογλου, Γιουκσέκ (122' Μπονούτσι), Φρεντ (86' Ζάιτς), Σιμάνσκι (106' Κρούνιτς), Καχβετσί (86' Ουντέρ), Τζέκο (72' Μπατσουαγί), Τάντιτς.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόι, Κάρμο, Ορτέγκα (89' Ρίτσαρντς), Έσε, Τσικίνιο (109' Όρτα) Φορτούνης (109' Ελ Αραμπί), Γιόβετιτς (46' Ιμπόρα), Ποντένσε (64' Μασούρας) Ελ Κααμπί.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Τζολάκης -10

Ροντινέι -7

Ντόι -7

Κάρμο -8

Ορτέγκα -6

Έσε -6

Τσικίνιο -7

Φορτούνης -7

Γιόβετιτς -6

Ποντένσε -6

Ελ Κααμπί -7


Ιμπόρα -8

Μασούρας -7

Όρτα -7

Ελ Αραμπί -7

Ρίτσαρντς -7


Προπονητής:

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ -9




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου