Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Στους ''8'' της Ευρώπης οι Νέοι του Θρύλου! Ολυμπιακός-Λανς 2-2 (πεν. 4-2) (UEFA Youth League)

 

Θρυλική πρόκριση πήραν οι Νέοι του Ολυμπιακού απέναντι στη Λανς στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2, πραγματοποιώντας σπουδαία ανατροπή στην κανονική διάρκεια του αγώνα, καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2.

Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ελληνική ομάδα στην ιστορία που φτάνει στα προημιτελικά του UEFA Youth League και θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο ρυθμός ήταν χαμηλός με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κυριαρχήσουν στο χώρο του κέντρου.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο  19' όταν ο Σισούμπα νίκησε τον Σίνα με απευθείας εκτέλεση φάουλ για το 0-1.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και είχε τεράστια διπλή ευκαιρία στο 36′. Αρχικά μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κουτσίδης έκανε κεφαλιά την οποία έδιωξε ο τερματοφύλακας και εν συνεχεία ο Χ. Κωστούλας με γυριστό έστειλε την μπάλα άουτ.


Στο δεύτερο ημίχρονο η Λανς αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό, καθώς στο 52' μετά από κάθετη του Μπερμόν ο Φοφανά έκανε το 0-2.

Η απάντηση των ερυθρόλευκων ήταν άμεση. Στο 56' ο Χ. Κωστούλας πάτησε περιοχή ο Σανιάν τον ανέτρεψε και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και με ψυχραιμία μείωσε σε 1-2.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 62' ο Πνευμονίδης πίεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με κόντρα έκανε το 2-2.


Ο Ολυμπιακός είχε μέγαλη ευκαιρία στο 78' όταν ο Χ. Κωστούλας έκανε τακουνάκι για τον Πνευμονίδη το πλασέ του όμως πέρασε άουτ.

Στο 91' είχε σημαντική στιγμή και η Λανς με τον Σισούμπα να σουτάρει και τον Σίνα να κάνει σπουδαία επέμβαση.

Δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας ο Ολυμπιακός είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρίαα του αγώνα. Ο Αλαφάκης εκτέλεσε φάουλ ο Τανούλης έκανε γύρισμα με το κεφάλι και ο Πρεκατές από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, οδηγώντας το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.


Η διαδικασία των πέναλτι:

0-1 Σισούμπα

1-1 Μπάκουλας

1-2 Γκάνιου

2-2 Χ. Κωστούλας

2-2 Ντιλιβιντί

3-2 Λιατσικούρας

3-2 Μπερμόν

4-2 Τανούλης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σ. Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Αλαφάκης, Κουτσίδης (66' Τανούλης), Λιατσικούρας, Κουτσογούλας, Χ. Κωστούλας, Πνευμονίδης (78' Λώλης), Δαρβίρας (33' Δάμα), Κ. Κωστούλας, Πρεκατές, Μπάκουλας

Λανς (Γ. Ντεμόντ): Ντιπλέις, Εσκουφλέιρ, Λεν, Εμπαλά, Γκάνιου, Σανιάν, Ερμπίν, Σίλα (72' Μπάναγκα), Φοφανά (84' Ντιλιβιντί), Μπερμόν, Σισούμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου