Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Πανηγυρική πρόκριση για τον Θρύλο! Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 0-1 (Conference League)


Πανηγυρική πρόκριση για τον Θρύλο στους ''16'' του Conference League! Οι ερυθρόλευκοι με χαρακτηριστική ευκολία προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Φερεντσβάρος με 0-1 και με την δεύτερη νίκη του πρόκριθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και την Παρασκευή θα μάθει τον αντίπαλο του.

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε πολλές δυσκολίες, ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και με εκτέλεση πέναλτι του Ελ Κααμπί στο 43' έφτασε στην νίκη.

Οι ερυθρόλευκοι απειλήθηκαν ελάχιστα στο παιχνίδι, είχαν πολλές περισσότερες ευκαιρίες και θα μπορούσαν άνετα να πετύχουν και άλλα γκολ.

Ο Χοσέ Λιουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Στην τριάδα των χαφ ήταν οι Έσε, Τσικίνιο και Όρτα, με τους Φορτούνη, Ποντένσε και Ελ Κααμπί στην αντίστοιχη της επίθεσης.

Πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 25' όταν ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και βγήκε κόρνερ. Στο 30' σέντρα του Φορτούνη από δεξιά, ο Ελ Κααμπί έκανε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ντίμπους. Στο 38' ο Όρτα με εκπληκτική μπαλιά έβγαλε τον Φορτούνη τετ α τετ με τον πορτιέρο της Φερεντσβάρος, αλλά το σουτ που έκανε ο αρχηγός του Ολυμπιακού μέσα από τη μεγάλη περιοχή της ουγγρικής ομάδας έφυγε άουτ. Στο 39' ο Ντάνιελ Ποντένσε βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Φερεντσβάρος και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά δεν το έπιασε όπως θα ήθελε και έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Ντίμπους. Στο 44' ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, όταν μετά από κεφαλιά του Ελ Κααμπί η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Μαέ. Ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλση και άνοιξε το σκορ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές για την Φερεντσβάρος, με τον Πέσιτς να παίρνει την θέση του Κόντρο και τον Μακρέκις την θέση του Γουίνγκο. Πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 53' με τον Φορτούνη, αλλά το σουτ που έκανε ο αρχηγός του Ολυμπιακού κατέληξε στην αγκαλιά του Ντίμπους. Στο 71' σουτ του Όρτα μέσα από την περιοχή της Φερεντσβάρος, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 83' σουτ του Γιόβετιτς, διώχνει σε κόρνερ ο Ντίμπους. Στο 88' πλασέ του Τσικίνιο, μπλοκάρει ο Ντίμπους. 

Τελικό σκορ 0-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Φερεντσβάρος: Ντίμπους, Γουίνγκο (46' Μακρέκις), Σισέ, Μαέ, Τσίβιτς (67' Ραμίρες), Ζακάριασεν (67' Μπεν Ρομντάν), Αμπού Φανί, Μαϊγκά, Μαρκίνιος (86' Κάτονα), Μπ. Βάργκα, Κόντρο (46' Πέσιτς).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (90' Καρβάλιο), Όρτα (74' Ιμπόρα), Φορτούνης (74' Μασούρας), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (79' Γιόβετιτς).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Πασχαλάκης -8

Ροντινέι -7

Ρέτσος -7

Κάρμο -8

Ορτέγκα -8

Έσε -7

Τσικίνιο -8

Όρτα -7

Φορτούνης -8

Ποντένσε -8

Ελ Κααμπί -9


Μασούρας -8

Ιμπόρα -8

Γιόβετιτς -8

Καρβάλιο -


Προπονητής:

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου