Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Μέγας Θρύλος με τεσσάρα μέσα στην Τούμπα! ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-4 (πρωτάθλημα)

Αυτός ο Θρύλος όλα τα μπορεί! Αυτός ο Θρύλος μπορεί να κάνει το απίθανο δυνατό και ακόμα και τώρα και ειδικά αν δικαιωθεί σε κανένα cas μπορεί να κυνηγήσει το πρωτάθλημα, γιατί πολύ απλά είναι στο DNA αυτής της ομάδας ο πρωταθλητισμός.

Οι ερυθρόλευκοι πήγαν και έκαναν πλάκα μέσα στην Τούμπα και επικράτησαν με 1-4 και μείωσαν την διαφορά στο -5 από την πρώτη ΑΕΚ και μην ξεχνάμε υπάρχουν τα πλέι οφ εκεί όπου όλοι θα παίξουν με όλους και εκεί όλα μπορούν να συμβούν αν ο Ολυμπιακός δείξει την πραγματική αξία του.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην νίκη με 1-4 έχοντας σε σπουδαία βραδιά τον Ποντένσε που πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ στο 54' και έβγαλε την ασίστ στο 83' στον Ελ Κααμπί. Τα άλλα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχε ο Ναβάρο στο 29' και ο Ελ Κααμπί στο 90'. Με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει προσωρινά με γκολ που προήλθε από επιθετικό φάουλ στο 39', με τον Ντεσπόντοφ, Αλλά και κόντρα σε μία προκλητική διαιτησία οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ψυχή και έφτασαν σε αυτήν την σπουδαία νίκη.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Έσε, Τσικίνιο και Όρτα ήταν στην τριάδα της μεσαία γραμμής των Πειραιωτών και στην αντίστοιχη της επίθεσης οι Φορτούνης, Ποντένσε και Ναβάρο.

Πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 16' όταν ο Όρτα έκανε τη βαθιά μπαλιά στον Ναβάρο, αυτός σούταρε με τη μία μέσα από την περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε. Στο 19' ο Όρτα βρήκε ωραία τον Ορτέγκα, ο Αργεντινός μπακ γύρισε από αριστερά στον Φορτούνη, αυτός σούταρε δυνατά, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 29' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ. Κάθετη πάσα του Ποντένσε, ο Τσικίνιο σούταρε από πλάγια θέση, ο Κοτάρσκι απέκρουσε ενστικτωδώς, αλλά ο Ναβάρο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 του Ολυμπιακού. Στο 36' ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους. Μετά από γύρισμα που έγινε από δεξιά, ο Τσικίνιο σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Δικεφάλου του Βορρά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 39' ο ΠΑΟΚ ισοφαρίζει με τον Ντεσπόντοφ. Ένα γκολ το οποίο δεν θα έπρεπε να είχε μετρήσει, καθώς αφενός στην αρχή της φάσης υπάρχει πεντακάθαρο φάουλ του Κωνσταντέλια πάνω στον Ροντινέι, ενώ στη συνέχεια υπάρχει χέρι του Μουργκ, πριν η μπάλα φτάσει στον Βούλγαρο επιθετικό. Στο 45' Μουργκ βρέθηκε στην περιοχή του Ολυμπιακού και σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 54' πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ με τον Ποντένσε. Ο Ποντένσε έγινε κάτοχος της μπάλας, μετά την εκτέλεση του φάουλ που είχαν κερδίσει οι ερυθρόλευκοι από αριστερά. Πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, βρέθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, σήκωσε το κεφάλι του και με ένα πολύ δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 1-2. Στο 60' ο  Ντεσπότοφ σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 67' πλασέ του Φορτούνη έφυγε άουτ. Στο 71' ο Οζντόεφ, πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Στο 81' πλασέ του Ζίβκοβιτς μπλοκάρει ο Πασχαλάκης. Στο 83' τρίτο γκολ για τους ερυθρόλευκους. Ο Ολυμπιακός φεύγει στην κόντρα με τον Ποντένσε να βγάζει μαγική ασίστ για τον Ελ Κααμπί ο οποίος με τη μία «πυροβόλησε» τον Κοτάρσκι για το 1-3. Στο 86' ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Κωνσταντέλια, αλλά ο Πασχαλάκης έκανε μια σπουδαία απόκρουση. Στο 90' θρίαμβος για τους ερυθρόλευκους με τέταρτο τέρμα. Ο Τσικίνιο έβγαλε τον Ποντένσε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι, ο Πορτογάλος σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε. Ο Μαροκινός φορ, όμως, πήρε το ριμπάουντ και με δυνατό σουτ έκανε το 1-4.

Τελικό σκορ 1-4 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Φερεντσβάρος την Πέμπτη στην Ουγγαρία.

Κίτρινες: Ντεσπόντοφ, Τόμας  – Μπιανκόν, Φορτούνης, Έσε, Πασχαλάκης, Κάρμο, Ναβάρο

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (72' Κάστρο), Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Μεϊτέ (72' Σβαμπ), Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας (87' Τζήμας), Μουργκ (61' Ζίβκοβιτς), Ντεσπόντοφ, Σαμάτα (61’ Τόμας).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (87' Ρέτσος), Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Όρτα (80' Ιμπόρα), Τσικίνιο, Ποντένσε, Ναβάρο (76' Ελ Κααμπί), Φορτούνης (76' Μασούρας).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Πασχαλάκης -8

Ροντινέι -7

Κάρμο -8

Μπιανκόν -7

Ορτέγκα -7

Έσε -8

Όρτα -8

Τσικίνιο -9

Ποντένσε -10

Φορτούνης -9

Ναβάρο -9


Ελ Κααμπί -10

Μασούρας -8

Ιμπόρα -8

Ρέτσος -


Προπονητής: 


Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ -10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου