Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Με σούπερ ανατροπή πέρασαν από το Αγρίνιο οι ερυθρόλευκοι! Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2 (πρωτάθλημα)

Οι ερυθρόλευκοι είναι εδώ, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ συνεχίζουν με νίκες και είναι στο κόλπο του τίτλου. Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναιτωλικού με 1-2 για την 25η αγωνιστική της Super League με σούπερ ανατροπή, με τον Ελ Κααμπί να πετυχαίνει το χρυσό γκολ στο φινάλε. 

Ο Παναιτωλικός είχε προηγηθεί στο σκορ με γκολ του Ντουάρτε στο 33', αλλά έφτασε στην ισοφάριση με αυτογκόλ του Τορεχόν στο 71' και στην πλήρη ανατροπή με τον Ελ Κααμπί στο 79', ενώ στο τέλος του παιχνιδιού ο Πασχαλάκης με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε την νίκη για τον Ολυμπιακό.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Κίνι, Βέζο, Ρέτσο και Ορτέγκα στην άμυνα. Οι Ιμπόρα και Τσικίνιο ήταν στα χαφ, με τους Ποντένσε και Καμπράλ στα δύο άκρα και τον Μασούρα δίπλα στον Ελ Κααμπί. 
Πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 11' όταν ο Ποντένσε σούταρε από έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στην αγκαλιά του Τσάβες. Στο 18' ο Πόντενσε προσπάθησε να σκοράρει με γυριστό από το ύψος του πέναλτι, μετά από πάσα του Γιώργου Μασούρα από αριστερά, αλλά η προσπάθειά του δεν είχε δύναμη και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε. Στο 19' ο Ελ Κααμπί βρήκε ωραία τον Μασούρα, αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ από αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 22' ο Καμπράλ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το φαλτσαριστό σουτ του πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τσάβες. Στο 25' ο Τσικίνιο σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά αστόχησε. Στο 30' νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ελ Κααμπί έστρωσε στον Ιμπόρα, αυτός έκανε το σκαστό σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Τσάβες έδιωξε σε κόρνερ. Στο 33' ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ. Ο Ντουάρτε μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, πήρε την πάσα από τον Ντιάζ και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Παναιτωλικό να προηγείται με 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πιο δυνατά στην αναμέτρηση και στο 50' να έχει την πρώτη ευκαιρία, αλλά το σουτ του Τσίκινιο πέρασε άουτ. Στο 63' μετά από φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ του Τσάβες, Ελ Κααμπί και Μάρτινς δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο. Στο 71' οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Τσικίνιο τροφοδότησε τον Ζέλσον Μάρτινς, αυτός έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, με την μπάλα να βρίσκει στην άκρη του παπουτσιού του Τορεχόν και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Τσάβες, για το 1-1. Στο 79' είχαμε την πλήρη ανατροπή για τους ερυθρόλευκους. Ο Ελ Κααμπί έκλεψε την μπάλα από τον Μαλή και αφού πέρασε και τον Τσάβες, πλάσαρε προ κενής εστίας για το 1-2, με τον Στάγιτς να προσπαθεί, χωρίς επιτυχία, να βγάλει την μπάλα από την γραμμή. Στο 87' ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία, όμως ο Ποντένσε δεν κατάφερε να βρει σωστά τον Ελ Κααμπί, με την μπάλα να περνά πίσω από τον επιθετικό των φιλοξενούμενων. Στο 92' ο Πασχαλάκης αποκρούει εντυπωσιακά στην πάνω γωνία του, φάουλ του Πέρες.

Τελικό σκορ 1-2 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον Βόλο την Κυριακή στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίντζε (67' λ.τρ. Στάγιτς), Μαυρίας, Χατζηθεοδωρίδης (70' λ.τρ. Τορεχόν), Πέρες, Φρεντ Ντουάρτε, Μπουζούκης (61' Τσιγγάρας), Καρέλης (67' Πέδρο), Σέρχιο Ντίας (61' Σενγκέλια).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Ρέτσος, Βέζο (90' Ντόη), Κίνι, Ιμπόρα (59' Έσε), Τσικίνιο, Καμπράλ (59' Ζέλσον Μαρτίνς λ.τρ. στο 82' Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε, Μασούρας (59' Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί.


Η βαθμολογία των παιχτών:

Πασχαλάκης -9

Κίνι -7

Ρέτσος -6

Βέζο -6

Ορτέγκα -6

Ιμπόρα -6

Τσικίνιο -7

Ποντένσε -7

Καμπράλ -7

Μασούρας -7

Ελ Κααμπί -9


Έσε -7

Ζέλσον Μαρτίνς -8

Γιόβετιτς -7

Αλεξανδρόπουλος -7

Ντόη -


Προπονητής:


Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ -8





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου