Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Μεγάλη ανατροπή με τον Ελ Κααμπί! Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1 (πρωτάθλημα)

Έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ποντένσε και Ελ Κααμπί, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή επικρατώντας με 2-1 εντός έδρας του Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Γιαμπλόνσκι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά έκανε την μεγάλη ανατροπή με δύο γκολ από τον Ελ Κααμπί στο 75' με πέναλτι και στο 88'.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέλεξε τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια με τους Κάρμο, Μπιανκόν, Ροντινέι και Ρίτσαρντς να αποτελούν την τετράδα στην άμυνα. Στον άξονα Ιμπόρα, Όρτα και Έσε με τους Καμπράλ, Φορτούνη στα «άκρα» και τον Ναβάρο μοναδικό προωθημένο.

Στο 7' ο Ναβάρο βρήκε δίχτυα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε, αφού ο Ισπανός φορ βρέθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 15' ο Όρτα απείλησε με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Τσιφτής μπλόκαρε. Στο 17' μετά από σέντρα του Ροντονέι, ο Ναβάρο πρόλαβε την άμυνα των φιλοξενούμενων, όμως η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο. Στο 32' οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν το 1-0, όταν μετά από κλέψιμο του Ναβάρο και γύρισμα προς τον Φορτούνη, το σουτ του αρχηγού του Ολυμπιακού βρήκε ελάχιστα στον Γιαμπλόνσκι και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσιφτσή. Στο 40' ήταν η σειρά του Αστέρα να φτάσει μία ανάσα από το 0-1, όταν ο Γιαμπλόνσκι δεν κατάφερε να νικήσει από το ύψος της μικρής περιοχής τον Πασχαλάκη. Στο 43' ο Ναβάρο βρήκε και πάλι δίκτυα, όμως και αυτή τη φορά το τέρμα του ακυρώθηκε, ως χέρι του Ιμπόρα. Στο 45' ο Αστέρας Τρίπολης άνοιξε το σκορ. Η σέντρα του Κρέσπι, με τον Γιαμπλόνσκι με ωραίο πλασέ να νικά τον Πασχαλάκη, βάζοντας τους φιλοξενούμενους σε θέση οδηγού. Στο 45'+3 ο Φορτούνης είδε την μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τσιφτσή, σε εκτέλεση φάουλ του.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Αστέρας Τρίπολης να προηγείται με 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρεις αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Με τον Βέζο να παίρνει την θέση του Μπιανκόν, ο Τσικίνιο την θέση του Έσε και ο Ποντένσε την θέση του Καμπράλ. Στο 62' οι Ελ Κααμπί και Ποντένσε συνεργάστηκαν άψογα, με τον Πορτογάλο να σουτάρει αλλά τον Τσιφτσή να μπλοκάρει για ακόμα μία φορά. Στο 68' ο Ναβάρο έπιασε ακόμα μία κεφαλιά, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μάζεψε την μπάλα. Στο 72' οι ερυθρόλευκοι έφτασαν και πάλι μία ανάσα από το να σκοράρουν. Μετά από όμορφη πάσα του Τσικίνιο, ο Ροντινέι σούταρε από κοντά, όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αφού ο Τσιφτσής έδιωξε σε κόρνερ. Στο 75' οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ποντένσε από τον Καρμόνα, με τον Ελ Κααμπί να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και να ισοφαρίζει σε 1-1. Στο 88' οι ερυθρόλευκοι φτάνουν στην απόλυτη ανατροπή. Μετά από καταπληκτική συνεργασία των Όρτα-Ποντένσε, η μπάλα έφτασε στον Ελ Κααμπί, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και βάζοντας μπροστά τους ερυθρόλευκους. Στο 93'  το εξαιρετικό πλασέ του Γιόβετιτς πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Τσιφτσή, Στο 95' ο Ποντένσε έκανε την ατομική προσπάθεια, όμως ο τερμ,ατοφύλακας του Αστέρα έκανε εντυπωσιακή επέμβαση.

Τελικό σκορ 2-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον Παναιτωλικό εκτός έδρας την Τετάρτη.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (46' Βέζο), Κάρμο, Ρίτσαρντς, Ιμπόρα (56' Ελ Κααμπί), Έσε (46' Τσικίνιο), Όρτα,  Φορτούνης, Ναβάρο (78' Γιόβετιτς), Καμπράλ (46' Ποντένσε).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Ατιένζα, Χριστόπουλος, Χουχούμης, Καρμόνα, Αλάγκμπε, Γιαμπλόνσκι (71' Γκος), Ζουγλής (71' Παλάσιος), Κρεσπί, Σίτο (59' Καλτσάς), Μάντζης (58' Μιριτέλο)


Η βαθμολογία των παιχτών:

Πασχαλάκης -7

Ροντινέι -7

Μπιανκόν -5

Κάρμο -7

Ρίτσαρντς -7

Ιμπόρα -6

Έσε -6

Όρτα -8

Φορτούνης -7

Καμπράλ -6

Ναβάρο -6


Ποντένσε -10

Τσικίνιο -7

Βέζο -7

Ελ Κααμπί -10

Γιόβετιτς -7


Προπονητής:

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου