Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Το προφίλ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, αντιπάλου των ερυθρολεύκων στους 16 του Europa Conference League!

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στη φάση των 16 του Europa Conference League και παρότι δεν προκαλεί τρόμο στο άκουσμά της, οι ερυθρόλευκοι μόνο να την υποτιμήσουν δεν μπορούν.

Οι ερυθρόλευκοι την είχαν αντιμετωπίσει το 2010 και είχαν αποκλειστεί από το Europa League στο εκτός έδρας γκολ.

Η εκπληκτική εκκίνηση της σεζόν, με 13 νίκες και μία ισοπαλία στις πρώτες 14 αγωνιστικές ακολούθησε μία πιο φυσιολογική πορεία. Το αποτέλεσμα είναι η πολυνίκης του πρωταθλήματος Ισραήλ (23 τίτλοι) να είναι ισόβαθμη στην κορυφή με την περσινή πρωταθλήτρια Μακάμπι Χάιφα.

Το μεγάλο όνομα του συλλόγου ακούει στο όνομα Έραν Ζάχαβι. Ο 36χρονος Ισραηλινός επιθετικός επέστρεψε στον σύλλογο το καλοκαίρι του 2022. Στο πρωτάθλημα έχει έντεκα γκολ και στην Ευρώπη δέκα, ενώ έχει μοιράσει και έξι ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. 

Προπονητής της ομάδας είναι ο Ρόμπι Κιν ο οποίος διαδέχθηκε τον Αϊτόρ Καράνκα και αμέσως άλλαξε τον αέρα της ομάδας. Αν και για πέντε χρόνια ήταν ανενεργός, έχοντας μία μικρή προπονητική εμπειρία στην Ινδία με την Κολκάτα, τον περασμένο Αύγουστο η Μακάμπι Τελ Αβίβ του εμπιστεύτηκε τα ηνία και μέχρι στιγμής ο Ιρλανδός παλαίμαχος τα πηγαίνει περίφημα.

Ενώ η χρηματιστηριακή αξία της ομάδας είναι στα 19.670.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου