Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Αυλαία με νίκη για την εθνική! Γκολάρα ο Μασούρας! Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία 3-1 (Nations League)

Αυλαία με νίκη για την εθνική! Η Ελλάδα επικράτησε και της Βόρειας Ιρλανδίας με 3-1 και τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο τους ομίλους του Nations League!

Η Ελλάδα τερμάτισε πρώτη στον όμιλο με 15 βαθμούς με 5/6 νίκες και πλέον θα αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία και συνάμα θα έχει μία ακόμη ευκαιρία να προκριθεί στο Euro, αν και εφόσον δεν προκριθεί μέσω των προκριματικών.

Η Ελλάδα ήταν εξαιρετική στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε δίκαια την νίκη την πέμπτη νίκη της στον όμιλο. Σκόρερ για την εθνική μας οι Πέλκας, Μασούρας και Μάνταλος! Από την Βόρεια Ιρλανδία σκόραρε ο Λέιβερι.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ ξεκίνησε το ματς με αλλαγές συγκριτικά με την Κύπρο. Κάτω από τα δοκάρια ο Βλαχοδήμος, άμυνα με Τσιμίκα, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Μπάλντοκ. Στο κέντρο οι Μάνταλος, Κουρμπέλης και Μπακασέτας και τριάδα μπροστά με Πέλκα, Μασούρα και Ιωαννίδη.

Πρώτη ευκαιρία για την Ελλάδα στο 3', αλλά το σουτ του Μασούρα πέρασε λίγο άουτ. Στο 14' η εθνική άνοιξε το σκορ με τον Πέλκα. Μπαλιά του Μπάλντοκ μετά από συνεργασία του με Μπακασέτα, λανθασμένη έξοδος του Πίκοκ που έπεσε πάνω σε συμπαίκτη του και με εξαιρετική μπαλιά ο Πέλκας άνοιξε το σκορ. Η Βόρεια Ιρλανδία απάντησε άμεσα και στο 21' της αναμέτρησης, έφτασε στην ισοφάριση με τον Λέιβερι, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια στην άμυνα της εθνικής. Στο 22' ο Μασούρας είχε μεγάλη φάση με δοκάρι και στη συνέχεια ο Πέλκας είχε σουτ λίγο έξω. Στο 23' ο Μαγκένις είδε χώρο μπροστά του και έκανε ένα σουτ από το κέντρο για να... κρεμάσει τον Βλαχοδήμο με τη μπάλα να φεύγει έξω.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Η εθνική μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και στο 55' έκανε το 2-1 με τον Μασούρα. ΟΜάνταλος έκλεψε τη μπάλα, έκανε μερικά μέτρα κάθετα προς την περιοχή, έδωσε στον Μπακασέτα ο οποίος αν και σκόνταξε έδωσε δίπλα του στον Μασούρα που με εύστοχο πλασέ έγραψε το 2-1. Στο 59' ωραία συνεργασία των Μπακασέτα, Μασούρα, Ιωαννίδη, ο Έλληνας επιθετικός μπήκε στην περιοχή και έδωσε πάσα στην απέναντι πλευρά στον Τσιμίκα με τον μπακ της Λίβερπουλ να κάνει το σουτ, αλλά να κόβεται. Στο 80' η Ελλάδα πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Μάνταλος έκανε κίνηση, βρήκε χώρο και έκανε ένα πολύ καλό σουτ με τον Πίκοκ να βρίσκει τη μπάλα αλλά να μην μπορεί να τη σταματήσει την πορεία της προς τα δίκτυα.

Τελικό σκορ 3-1 και επόμενη αναμέτρηση για την εθνική κόντρα στην Ουγγαρία εκτός έδρας στις 20/11.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90+2' Γούτας), Μπακασέτας (76' Μπουχαλάκης), Μασούρας (76' Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (67' Φούντας), Ιωαννίδης (67' Δουβίκας).

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Φάρελ, Μπράντλεϊ (68' Τσαρλς), Φλάναγκαν, Έβανς, Λιούις (76' Φέργκιουσον), Μακνάιρ, Μακάν, Ντέιβις, Τόμπσον, Μαγκένις (76' ΜακΜέναμιν), Λέιβερι (67' Γουάιτ).


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ελλάδα 10-2 15

2. Κόσοβο 11-8 9

3. Β. Ιρλανδία 7-10 5

4. Κύπρος 4-12 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου