Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Πρώτη ήττα για την εθνική! Κύπρος-Ελλάδα 1-0 (Nations League)

Πρώτη ήττα για την εθνική Ελλάδος στο Nations League. Η εθνική μας ηττήθηκε στην Λάρνακα 1-0 από την Κύπρο, μία ήττα ανώδυνη καθώς ήδη έχει εξασφαλίσει την πρωτιά και την άνοδο στην β' κατηγορία.

Η Ελλάδα είχε σημαντικές ευκαιρίες, με κορυφαία το δοκάρι του Φούντα στο 63', με την Κύπρο να φτάνει στην νίκη με χρυσό σκόρερ τον Τζιώνη.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ ξεκίνησε με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ, τους Τσιμίκα, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο, Μπάλντογκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Κουρμπέλη, Σιώπη στον άξονα, τους Πέλκα, Μασούρα στα άκρα και τον Μπακασέτα σε έναν «κλικ» πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ Δουβίκα.

Στο 4' πρώτη καλή στιγμή για την εθνική μας. Ο Δουβίκας βρέθηκε φάτσα με το γκολ αλλά από πλεονεκτική θέση δεν έπιασε καλά την κεφαλιά (ύστερα από μεταβίβαση του Μασούρα), Στο 17' μετά από ωραία πάσα του Σωτηρίου ο Λοΐζος αστόχησε στο πρώτο από τα τρία τετ-α-τετ της ομάδας του. Στο 18' η Κύπρος έφτασε στο γκολ. Ο Κάστανος βρήκε τον Τζιώνη στην πλάτη της ελληνικής άμυνας και εκείνος βρήκε δίχτυα. Στο 21' κοντινό πλασέ του Πέλκα απομάκρυνε ο Παναγής. Στο 24' κάθετη μπαλιά του Κάστανου, ο Βλαχοδήμος νίκησε τον Σωτηρίου και κράτησε το 1-0.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με την Κύπρο να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές για την εθνική μας. Με τον Μπουχαλάκη να παίρνει την θέση του Σιώπη και με τον Φούντα να παίρνει την θέση του Δουβίκα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικό όμως στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους και στο 57' είδε τον Μπακασέτα να αποχωρεί τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και τον Ιωαννίδη να μπαίνει στο ματς. Στο 63' δοκάρι για την εθνική μας. Ο Φούντας με εναέριο σουτ έξω από την περιοχή είδε τον Παναγή να βάζει τα χέρια του, να βρίσκει τη μπάλα και να τη στέλνει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 72' ο Παναγής απέκρουσε πολύ ωραία το σουτ του Ιωαννίδη. Στο 88' η Ελλάδα έφτασε στην ισοφάριση με τον Φούντα, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τσιμίκα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, επειδή ο Χατζηδιάκος επηρέαζε την φάση, κάτι τέτοιο που δεν φαίνεται στο ριπλέι.

Τελικό σκορ 1-0 και επόμενη αναμέτρηση για την εθνική Ελλάδος, κόντρα στην Βόρεια Ιρλανδία την Τρίτη στην Ριζούπολη.

Κύπρος (Τιμούρ Κετσπάγια / 4-3-3): Παναγή, Ιωάννου (76' Αντωνιάδης), Κατελάρης, Ρομπέρζ, Ανδρέου, Αρτυματάς, Κάστανος (75' Γκόγκιτς), Κυριάκου, Τζιωνής (64' Καρώ), Λοΐζου (58' Χαραλάμπους), Σωτηρίου (75' Κακουλής).

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ / 4-3-3): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Κουρμπέλης (77' Χατζηγιοβάνης), Σιώπης (46' Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (58' Ιωαννίδης), Πέλκας (78' Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας, Δουβίκας (46' Φούντας).

Διαιτητής: Αλεξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)

Βοηθοί: Ντμίτρι Ζουκ (Λευκορωσία), Όλεγκ Μασλιάνκο (Λευκορωσία)

Τέταρτος: Τζμίτρι Τζμιτριέου (Λευκορωσία)

VAR: Μπάρτος Φρανκόφσκι (Πολωνία)

AVAR: Πάβελ Πσκιτ (Πολωνία)


Η βαθμολογία:

1. Ελλάδα 12 (7-1)

2. Κόσοβο 6 (6-7)

3. Βόρειος Ιρλανδία 5 (6-7)

4. Κύπρος 4 (3-7)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου