Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Η συνέντευξη τύπου για τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο την Φενέρμπαχτσε για την 5η αγωνιστική του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν την νίκη έτσι ώστε να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στις δηλώσεις του ο Πέδρο Μαρτίνς, τόνισε ότι επέστρεψαν οι τραυματίες της ομάδας και ο στόχος του Ολυμπιακού είναι το Europa League και όχι το Conference. Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Γιώργος Μασούρας.

Πέδρο Μαρτίνς.


-Να περιμένουμε να δούμε κάτι διαφορετικό σε επίπεδο διάταξης και προσώπων σε σχέση με την ΑΕΚ; Επίσης υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα;

«Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα μετά από το ματς με την ΑΕΚ. Καρμπόβνικ και Κούντε προπονήθηκαν κανονικά και θα τους δούμε σήμερα ξανά, αλλά θεωρητικά είναι έτοιμοι. Με την εξαίρεση του Φορτούνη ο οποίος θα αργήσει οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι. Δεν πρόκειται όμως να πω κάτι για το πως θα παίξουμε, ποτέ δεν το κάνω, αν και έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας και ποιοι θα αγωνιστούν. Επίσης, το ματς αυτό θα είναι διαφορετικό απ' αυτό της Τουρκίας».

-Δεδομένου ότι η ομάδα σας προέρχεται από μία μεγάλη νίκη, ψάχνετε πάντα τα ψεγάδια, σας απασχολούν τα λάθη που έκανε η άμυνα;

«Πραγματικά κάναμε ένα καλό ματς με την ΑΕΚ, σε τακτική και εξυπνάδα με τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε το ματς. Κάναμε πράγματα τα οποία είχαμε δουλέψει και αυτός ήταν ο στόχος, να αιφνιδιάσουμε τον αντίπαλο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών, αποτελείται από λάθη τα οποία δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Τα λάθη που κάναμε ήταν ατομικά και όχι της ομάδας. Αν η ομάδα υστερούσε γενικότερα στην ομάδα θα με απασχολούσε, όμως από τη στιγμή που ήταν ατομικά νιώθω ήσυχος και μου άρεσε η απόδοση στο τελευταίο ματς. Αυτά τα ατομικά λάθη που είχαμε συμβαίνουν πάντα στο ποδόσφαιρο».

-Πως διαφοροποιείται τα πλάνα σας με το γεγονός πως ο Βίτορ Περέιρα παίζει με 4άδα πίσω στην άμυνά του και όχι με 3άδα και γενικά θα έχει αλλαγές προσώπων η Φενέρμπαχτσε σε σχέση με τον πρώτο αγώνα...

«Υπάρχει μία αμφιβολία για εμάς, αν θα κατεβάσει ο Βίτορ με τέσσερις αμυντικούς την ομάδα του ή με πέντε, στο ματς με τη Γαλατά έπαιξε με τέσσερις, στο προηγούμενο με πέντε και ξαναγύρισε στους τέσσερις. Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιο είναι το σενάριο, εμείς όμως έχουμε ετοιμαστεί για όλα τα σενάρια, είτε θα παίξει ο αντίπαλος αμυντικά, είτε επιθετικά. Έχουμε δουλέψει και από τις πληροφορίες που έχουμε θέλουμε να τις εκμεταλλευτούμε, αλλά τώρα δεν είμαστε 100% σίγουροι πως θα παραταχθεί η Φενέρμπαχτσε. Όταν λέμε θα προσαρμοστούμε στις ανάγκες του αγώνα δεν εννοούμε ότι θα αλλάξει η φιλοσοφία μας. Ίσως η τακτική μας αλλά ποτέ η φιλοσοφία. Στόχος μας είναι το καλό παιχνίδι και η καλή κατοχή της μπάλας, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε, να κάνουμε ένα καλό ματς μπροστά στον κόσμο μας και να έχουμε μία καλή βραδιά».

Γιώργος Μασούρας.

-Θεωρείς πως η συγκεκριμένη σεζόν είναι η πιο μεστή της καριέρας σου με τα όσα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα με Ολυμπιακό και Εθνική, επίσης θα είναι θεωρείς διαφορετικό το παιχνίδι από την Τουρκία;

«Δεν έχει τελειώσει η σεζόν, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι για το πρώτο ερώτημα. Για το δεύτερο ερώτημα, καταλαβαίνετε πως οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Θα προσαρμοστεί και ο αντίπαλος διαφορετικά σε εμάς, μας γνωρίζει καλύτερα και πιστεύω θα έχει διαφορετικές δυσκολίες απ' ότι υπήρχαν στο πρώτο ματς που είχαμε».

-Σκοράρεις πλέον συχνά, ένας επιθετικός απολαμβάνει το γκολ του, αλλά απολαμβάνεις το ίδιο και μία ασίστ; Γιατί δημιουργείς αρκετές φορές.

«Το γκολ έχει διαφορετική αίγλη, αλλά το να βοηθάς την ομάδα σου σκοράροντας ή με ασίστ, με κάνει χαρούμενο. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια διαφορά σε αυτό, ιδιαίτερα όταν κερδίζει η ομάδα».

-Τι διαφορετικό πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός σε σχέση με το ματς με την Άιντραχτ και επίσης, έχτε σκοράρει το γεγονός ότι ενώ σκοράρετε δέχεστε και γκολ κάτι το οποίο σας δυσκολεύει περισσότερο.

«Δε σκεφτόμαστε κάτι άλλο όταν παίζουμε στην έδρα μας, παρά μόνο τη νίκη. Σίγουρα είναι κάποια θέματα τα οποία αναλύουμε μετά τους αγώνες μας και θέλουμε να τα διορθώνουμε για να είμαστε καλύτεροι στον επόμενο αγώνα. Σκοράρουμε αρκετά συχνά στο πρώτο ημίχρονο και θα πρέπει αυτό το αβαντάζ που παίρνουμε να το κρατάμε στους αγώνες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου