Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

''Ξέρανε'' τους Τούρκους στο 90' και πήρε την πρόκριση! Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 1-0 (Europa League)


Θρυλική νίκη και θρυλική πρόκριση για τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του Europa League! Οι ερυθρόλευκοι με γκολ του Τικίνιο στο 90', κέρδισαν ξανά την Φενέρμπαχτσε και κλείδωσαν τη 2η θέση του ομίλου του, έχοντας ελπίδες ακόμα και για την 1η.

Ο Ολυμπιακός για να βγει πρώτος θέλει διπλό μέσα στο Βέλγιο κόντρα στην Άντβερπ και ταυτόχρονα νίκη της Άιντραχτ κόντρα στην Φενέρμπαχτσε στην Πόλη. Αν οι ερυθρόλευκοι βγουν τελικά δεύτεροι θα παίξουν με τους τρίτους του Champions League για πρόκριση στους ''16'' του Europa League.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος του αντιπάλου του, άλλωστε το αποδεικνύουν και οι τελικές προσπάθειες 16 έναντι μόλις 5 του αντιπάλου. Η Φενέρμπαχτσε από ένα σημείο και μετά κλείστηκε πίσω στο γήπεδο, οι ερυθρόλευκοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν και εν τέλει δικαιώθηκαν με το γκολ του Τικίνιο προς το τέλος του αγώνα.

Στα αρνητικά η αναγκαστική αλλαγή του Παπασταθόπουλου στο 24' λόγω ενοχλήσεων, την θέση του οποίου πήρε ο Ουσεϊνού Μπα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, με Παπασταθόπουλο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, Ρέαμπτσιουκ και Λαλά στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο Εμβιλά και Μαντί Καμαρά, στα εξτρέμ Ονιεκούρου και Μασούρα, τον Αγκιμπού Καμαρά πίσω από τον φορ Ελ Αραμπί.

Στο 5' πρώτη καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους όταν ο Μασούρας επωφελήθηκε λάθους και βγήκε στην κόντρα, όμως έκανε σέντρα, με τον Αγκιμπού να βρίσκεται μπροστά από την μπάλα, στην μικρή περιοχή, χωρίς να μπορεί να κάνει επαφή. Στο 18' δοκάρι για την Φενέρ. Όταν σουτ με το αριστερό από τον αμαρκάριστο Καχβετσί, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ. Στο 20' ο Μπερίσα σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 21' ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Μασούρα, αλλά το σουτ του σταμάτησε στα σώματα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Λαλά έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Οζέ. Στο 32' καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους. Ο Ελ Αραμπί κερδίζει την κόντρα, με την μπάλα να παίρνει τροχιά προς την εστία της Φενέρ, όμως ο Οζέρ ήταν σε ετοιμότητα και την έβγαλε κόρνερ. Στο 38' σέντρα του Ονιεκούρου κεφαλιά του Ελ Αραμπί η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 40' φάουλ του Μπέρισα η μπάλα κατέληξε άουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Με τον Μπουχαλάκη να παίρνει την θέση του Μαντί Καμαρά και του Λόπες την θέση του Ονιεκούρου. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και είχαν μια καλή στιγμή στο 47'με τον Αγκιμπού. Ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός βρήκε χώρο, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Στο 49' ο Μπουχαλάκης εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα της Φενέρ δοκίμασε το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στα σώματα των παιχτών της Φενέρ. Στο 53' σουτ του Μπερίσα, άουτ. Στο 60' ο Σισέ δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας της Φενέρ ήταν σε ετοιμότητα. Στο 74' ο Ολυμπιακός έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Ελ Αραμπί. Ο Ρέαμπτσιουκ ανέβηκε από αριστερά, έκανε το γύρισμα, ο Μαροκινός έκανε με τη μια το σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 79' ο Ρέαμπτσιουκ έβγαλε και πάλι την σέντρα, ο Λαλά έκανε με την μία το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ, από το κάθετο δοκάρι του Οζέ. Στο 90' ήρθε η λύτρωση με την χρυσή αλλαγή του Πέδρο Μαρτίνς, τον Τικίνιο. Ο Ρέαμπτσιουκ έβγαλε σέντρα από τ’ αριστερά, με τον Τικίνιο να πετάγεται και από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνει με την μία την μπάλα στα δίχτυα της Φενέρμπαχτσε, πετυχαίνοντας χρυσό γκολ πρόκρισης.

Τελικό σκορ 1-0 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον Βόλο την Κυριακή στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Κίτρινες: Μπα

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος (24’ Μπα λ.τρ.), Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (46’ Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (46’ Λόπες), Μασούρας (68’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (81′ Τικίνιο).

Φενέρμπαχτσε: Οζέρ, Οσαγί-Σάμουελ, Τισεράντ, Κιμ, Νοβάκ (77′ Σάλαϊ), Γιαντάς, Σόσα, Ζάιτς (65’ Μάϊερ), Καχβετσί (65’ Πέλκας), Μπερίσα, Ρόσι (77′ Καντιόγλου).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Βατσλίκ -7

Λαλά -7

Παπασταθόπουλος -6

Σισέ -7

Ρέαμπτσιουκ -9

Μαντί Καμαρά -5

Εμβιλά -7

Ονιεκούρου -6

Αγκιμπού Καμαρά -7

Μασούρας -6

Ελ Αραμπί -6


Μπουχαλάκης -7

Λόπες -6

Βαλμπουενά -7

Τικίνιο -9


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου