Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Γλέντησε την Κούλα και βρέθηκε στο +6! ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3 (πρωτάθλημα)



Ο Ολυμπιακός δίχως να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή εμφάνιση, πέτυχε τρία γκολάκια στην ΑΕΚ, είχε δοκάρι και πέτυχε μια μεγάλη νίκη κόντρα, καθώς ξεφύγει στο +6 από την ''Ένωση'' και στο +7 από τον ΠΑΟΚ, που έχασε από τον Ατρόμητο και ήδη από το Νοέμβριο έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για το 47ο πρωτάθλημα.

Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα τέρματα, καθώς μετά το τρίτο γκολ της ομάδας τους είχαν κλασικές ευκαιρίες. Αντίθετα η ΑΕΚ είχε την κατοχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχε και αυτή κάποιες ευκαιρίες, δίχως όμως να μπορέσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ στο τέρμα, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Παπασταθόπουλο και Σισέ, στα αμυντικά άκρα τους Ρέαμπτσιουκ και Λαλά. Στο κέντρο οι Εμβιλά και Μαντί Καμαρά, ο Αγκιμπού Καμαρά σε ρόλο πίσω από τον επιθετικό που θα είναι ο Ελ Αραμπί, με Μασούρα και Ονιεκούρου στα εξτρέμ.

Μόλις στο 1' ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με τον Αγκιμπού Καμαρά. Ο Μασούρας εκτέλεσε κόρνερ για τον Ολυμπιακό, οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να απομακρύνουν, όμως ο Αγκιμπού Καμαρά που περίμενε αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής με ένα φοβερό βολ πλανέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς. Στο 12' ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε εύκολα. Στο 15' η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση με τον Αραούχο. Ο Μάνταλος έκανε την σέντρα, άστοχη έξοδος του Βατσλίκ με τον Αραούχο να του παίρνει την κεφαλιά και να σκοράρει για το 1-1. Στο 18' σου του Μαντί Καμαρά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ. Στο 23' ο Μασούρας εκτέλεσε με πάσα το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο Γάλλος σούταρε με τη μία, αλλά ο Στάνκοβιτς πετάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 28' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσούμπερ, ψηλά άουτ. Στο 32' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σιμάνσκι, κεφαλιά του Μήτογλου, άουτ. Στο 34' γκολ οι ερυθρόλευκοι με τον Ελ Αραμπί. Εξαιρετική ασίστ του Λαλά για τον Ελ Αραμπί, αυτός απέφυγε τον Μισελέν που έπεσε στα πόδια του και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται της ΑΕΚ με 1-2.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για την ΑΕΚ, με τον Άμραμπατ να παίρνει την θέση του Λιβάι Γκαρσία. 

 Στο 52′ σουτ του Μασούρα, διώχνει σε κόρνερ ο Στάνκοβιτς. Στο 62΄στην κόντρα η ΑΕΚ, αλλά το σουτ του Άμραμπατ κατέληξε άουτ. Στο 64' νέο σουτ του Άμραμπατ έδιωξε με τα πόδια ο Βάτσλικ. Στο 70' γκολ οι ερυθρόλευκοι. Ο Ελ Αραμπί έκλεψε την μπάλα μετά το λάθος γύρισμα του Μοχαμάντι, βγήκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς και με ιδανικό τελείωμα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό. Στο 72' μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ, ο Καμαρά κάνει το πλασέ ο Στάνκοβιτς διώχνει, νέο πλασέ του Μαντί με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 79'΄γκολ η ΑΕΚ με τον Αραούχο. Ο Γέφτιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Αραούχο με εντυπωσιακό σουτ στο δεύτερο δοκάρι έβαλε ξανά την ΑΕΚ στην αναμέτρηση. Στο 82' καλή για τους ερυθρόλευκους, με τον Μασούρα. Όταν ο Αγκιμπού βγάζει ασίστ για τον διεθνή μεσοεπιθετικό, όμως αυτός από το δεύτερο δοκάρι αστοχεί.

Τελικό σκορ 2-3 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους, κόντρα στην Φενέρμπαχτσε την Πέμπτη στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Κίτρινες: Άμραμπατ – Εμβιλά

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μήτογλου, Βράνιες, Μοχαμάντι (74′ Χατζισαφί), Μισελέν, Σιμάνσκι (74′ Γιέβτιτς), Σιμόες (86′ Λε Ταλέκ), Μάνταλος, Τσούμπερ (74′ Ανσαριφάρντ), Γκαρσία (46′ Άμραμπατ), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (86′ Μπα), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (68′ Μπουχαλάκης), Μασούρας (85′ Λόπες), Ελ Αραμπί (85′ Τικίνιο)

Η βαθμολογία των παιχτών:

Βατσλίκ -5

Λαλά -8

Σισέ -7

Παπασταθόπουλος -5

Μαντί Καμαρά -6

Εμβιλά -6

Ονιεκούρου -5

Αγκιμπού Καμαρά -8

Μασούρας -7

Ελ Αραμπί -9


Μπουχαλάκης -7

Λόπες-

Τικίνιο-

Μπα-


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου