Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Στο 90' και να καίει! Ολυμπιακός-Βόλος 2-1 (πρωτάθλημα)

Στο 90' και να καίει την ''εξυγίανση'' και όλα τα παπαγαλάκια της. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν του Βόλου με 2-1, χάρη στο γκολ του Βαλμπουενά στο 91' και παρέμειναν στο +6 από την δεύτερη ΑΕΚ.

Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μην πραγματοποίησαν καμία εξαιρετική εμφάνιση, αλλά είχαν τα ψυχικά αποθέματα και χάρη στην φαουλάρα του Γάλλου μεσοεπιθετικού πήραν μια πολύ σημαντική ενόψει της συνέχειας 

Τα γκολ των ερυθρόλευκων σημείωσαν ο Ελ Αραμπί στο 85' με εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο 88' ισοφάρισε προσωρινά για τον Βόλο ο Φαν Βέερτ. Με το χρυσό γκολ όπως είπαμε να το πετυχαίνει στο 91' με εκτέλεση φάουλ ο Βαλμπουενά.

Δύο δοκάρια είχαν οι ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι με τους Εμβιλά και Λόπες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς κόντρα στο Βόλο με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, με Σισέ και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Ρέαμπτσιουκ και Λαλά στα αμυντικά άκρα, στο κέντρο Εμβιλά με Μπουχαλάκη, στα εξτρέμ Ρόνι Λόπες με Ροντρίγκες, πίσω από τον Τικίνιο τον Αγκιμπού Καμαρά.

Στο 4' πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Ο Ρέαμπτσιουκ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ρόνι Λόπες βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, σούταρε με τη μία, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 9' πέναλτι για τον Βόλο. Ο Μπαρτόλο έβγαλε μπαλιά-τρύπα για τον Ρεγκατέν, ο οποίος μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή, με τον Βατσλίκ να βγαίνει και να τον ανατρέπει, κάνοντας πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Φαν Βέερτ, με τον Βατσλίκ να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει, στην επαναφορά κεφαλιά του επιθετικού του Βόλου, άουτ. Στο 18' σέντρα του Ρέαμπτσιουκ, κεφαλιά του Εμβιλά, στο δοκάρι και στην συνέχεια στο πρόσωπο του Κλέϊμαν ο οποίος διώχνει οριακά στην τελική γραμμή. Στο 21' νέο δοκάρι για τον Ολυμπιακό με τον Λόπες. Στο 37' ο Γκάρι Ροντρίγκες μπήκε στην περιοχή έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά ο Πουρίτα απομάκρυνε την τελευταία στιγμή, πριν γίνει απειλητικός ο Ρόνι Λόπες. Στο 45' κόρνερ του Λόπες, κεφαλιά του Τικίνιο διώχνει με το κεφάλι ο Σοάρες.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει με τρεις αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Με τον Ανδρούτσο να παίρνει την θέση του Λαλά, τον Μασούρα την θέση του Ροντρίγκες και τον Μαντί Καμαρά την θέση του Αγκιμπού Καμαρά. Στο 50' ο Σισέ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Σενεγαλέζος σέντερ μπακ πήρε την κεφαλιά, μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Ρόνι Λόπες, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 70'  σέντρα του Ανδρούτσου, κεφαλιά του Τικίνιο, άουτ. Στο 80' οι ερυθρόλευκοι κερδίζουν πέναλτι με τον Ρέαμπτσιουκ, σε ανατροπή του από τον Ρομέρο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Αραμπί που άνοιξε το σκορ. Στο 88' οι Βολιώτες φτάνουν στην ισοφάριση. Ολιγωρία στην άμυνα του Ολυμπιακού έφερε τον Φαν Βέερτ σε θέση βολής, με τον επιθετικό του  Βόλου να επωφελείται λάθους του Μπα και να σκοράρει για την ισοφάριση σε 1-1. Στο 91' ήρθε η λύτρωση με τον Βαλμπουενά. Οι ερυθρόλευκοι κερδίζουν φάουλ λίγο έξω από την περιοχή με τον Γάλλο σούπερ σταρ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και δίνει το χρυσό τρίποντο στον Ολυμπιακό.

Τελικό σκορ 2-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον Λεβαδειακό εκτός έδρας για το κύπελλο την ερχόμενη Τετάρτη.

Κίτρινες: Μπαρτόλο, Κλέϊμαν, Γκιουλέν, Βοϊτκόφσκι, Ρεγκατέν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά (46' Ανδρούτσος), Εμβιλά (71' Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά (46' Μαντί Καμαρά), Ροντρίγκες (46' Μασούρας), Λόπες (60' Βαλμπουενά), Τικίνιο.

Βόλος: Κλέϊμαν, Ρομέρο, Ρίνερ, Φερράρι, Πουρίτα (59' Γκιουλέν), Σοάρες (66' Τσοκάνης), Ροσέρο (74' Βοϊτκόφσκι), Ρεγκατέν, Όροζ (74' Νίνης), Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Βατσλίκ -7

Λαλά -7

Σισέ -6

Μπα -5

Ρέαμπτσιουκ -8

Μπουχαλάκης -7

Εμβιλά -7

Ροντρίγκες -6

Αγκιμπού Καμαρά -6

Λόπες -7

Τικίνιο -6


Μασούρας -7

Καμαρά -7

Ανδρούτσος -5

Βαλμουενά -9

Ελ Αραμπί -8


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου