Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Ιστορική νίκη για την εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία! Ουγγαρία-Ελλάδα 9-10

Απίστευτη εμφάνιση και ιστορική νίκη από την εθνική ομάδα ανδρών επί της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο - Αυτή ήταν η πρώτη ελληνική νίκη επί των Ούγγρων σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Η εθνική μας αν και βρἐθηκε να χάνει με 5-2 κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, έκανε μια εξαιρετική αντεπίθεση και έφτασε στην νίκη. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έκανε ονειρικό ντεμπούτο στο Ολυμπιακό τουρνουά πόλο κι αν συνεχίσει έτσι τότε σίγουρα μπορεί να φτάσει ψηλά.

Το ελληνικό σερί έφτασε στο 3-0 καθώς στο τρίτο 8λεπτο προηγηθήκαμε με 8-6, και παρά την ισοφάριση των Μαγυάρων ο Γενηδουνιάς 14'' πριν το φινάλε διαμόρφωσε το 9-8.

Η τελευταία περίοδος ήταν δραματική με τους Ούγγρους να ισοφαρίζε 5'40'' πριν το φινάλε, αλλά στα 3'40'' πριν από το τέλος ο Βλαχόπουλος με γκολ στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το τελικό 10-9 καθώς στο φινάλε ο Ζερδεβάς με εντυπωσιακές επεμβάσεις κράτησε το προβάδισμα.

Το επόμενο παιχνίδι της εθνικής είναι απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, το πρωί της Τρίτης  για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου.

Τα οχτάλεπτα: 2-3, 4-3, 3-2, 1-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 2.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μαρτζ): Νάγκι, Ανγκιάλ 2, Μάνχρεζ 1, Ζαλάνκι, Βάμος, Χονζνιάσκι, Πάστζορ, Γιάνσικ, Έρντελι 3, Βάργκα 3, Μεζέι, Χαράι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου