Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Μάγκικη πρόκριση και νίκη του Θρύλου στο Μπακού! Νέφτσι Μπακού-Ολυμπιακός 0-1 (Champions League)

Μεγάλη πρόκριση για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Νέφτσι Μπακού! Μπορεί το όνομα της ομάδας από το Αζερμπαϊτζάν να μην είναι μεγάλο, μπορεί υπό νορμάλ συνθήκες η πρόκριση να ήταν μία εύκολη υπόθεση, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες η πρόκριση είναι απλά μεγάλη.

Οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν δίχως 11 παίκτες, έπαιξαν με μία ενδεκάδα πειραματική, παρόλα αυτά πήραν όχι μόνο την νίκη, αλλά και το διπλό στην έδρα της Νέφτσι και δίχως να απειληθούν ιδιαίτερα και έδειξαν ότι στα προκριματικά έχουν αποκτήσει χαρακτήρα νικητή τα τελευταία χρόνια. Ο Ολυμπιακός με αυτήν την νίκη εξασφάλισε την πρόκριση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, δηλαδή θα παίξει στο Champions League στην καλύτερη περίπτωση και στην χειρότερη στο Conference League.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε των Αζέρων 1-0 με σκόρερ τον Μασούρα ύστερα από ασίστ του Ματιέ Βαλμπουενά. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς, ελέω των πολλών απουσιών, παρέταξε τον Ολυμπιακό με τους Τζολάκη, Λαλά, Σεμέδο, Μπα, Μάρκοβιτς, Σισέ, Μασούρα, Σουρλή, Κούντε, Βαλμπουενά και Χασάν. 

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ανήκει στους φιλοξενούμενους. Στο 3' ο Μέσα επιχείρησε να αιφνιδιάσει με μακρινό σουτ, όμως ο Τζολάκης ήταν σε ετοιμότητα. Στο 15' γκολ για τον Ολυμπιακό. Μετά από κλέψιμο του Σισέ, ο οποίος έφτασε μέχρι το τέρμα και έκανε και το πλασέ, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διώξουν, με τον Βαλμπουενά να σκάβει γλυκά για τον Μασούρα, ο οποίος με τον γκολκίπερ εκτός θέσης έκανε την προβολή για να ανοίξει το σκορ για τον Ολυμπιακό. Στο 19' το σουτ του Μπουγκρίν κατέληξε άουτ. Στο 28' σουτ του Σουρλή η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μαμάντοφ. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται στο σκορ με 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι καλύτερος των γηπεδούχων και στο 58' είχε μια καλή στιγμή με τον Χασάν. Ο Αιγύπτιος φορ έκανε την προβολή μέσα από την μικρή περιοχή, όμως με εντυπωσιακή ενέργεια ο Μαμάντοφ έδιωξε. Στο 63' ο Ολυμπιακός βγάζει κόντρα επίθεση, με τον Σισέ να κάνει σουτ, εκτός εστίας. Στο 77' ο Χασάν έχασε νέα ευκαιρία για να κάνει το 2-0. Ο Αιγύπτιος βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, σούταρε, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 90′ σουτ του Φαμίν έφυγε μόλις άουτ. Στο 93' σουτ του Κούντε, στην αντεπίθεση, άουτ.

Τελικό σκορ 0-1 και επόμενη αντίπαλος των ερυθρόλευκων η Λουντογκόρετς την Τρίτη στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

ΝΕΦΤΣΙ: Μαμάντοφ, Μπουλόυντοφ (31' Αμπάσοφ λ.τρ., 82' Καγιάλ), Μποτζί, Στάνκοβιτς, Μπασκ, Κέιν, Χαράμις, Μαχμούντοφ, Μπουγκρίν (82' Φαμίν), Λαουάλ (82' Ασιν), Μέσα (65' Ισμαήλ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Σεμέδο, Μπα, Μάρκοβιτς, Σισέ, Λαλά, Σουρλής (82' Βρουσάι),Κούντε, Βαλμπουενά (76' Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Χασάν (86' Ελ Αραμπί).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Τζολάκης -7

Λαλά -7

Σεμέδο -7

Μπα -7

Μάρκοβιτς -8

Μπα -7

Σισέ -8

Σουρλής -8

Κούντε -7

Βαλμπουενά -8

Μασούρας -8

Χασάν -7


Ραντζέλοβιτς -7

Βρουσάι -7

Ελ Αραμπί -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -9



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου