Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Νίκησε ατυχίες και Νέφτσι! Ολυμπιακός-Νέφτσι Μπακού 1-0 (Champions League)


Σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχαμε ρεσιτάλ από ατυχίες, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 της Νέφτσι Μπακού και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πριν την έναρξη του αγώνα δεν είχε στην διάθεση του, εκτός από τους γνωστούς τραυματίες Τικίνιο, Φορτούνη και τον Ελ Αραμπί που κόλλησε κορωνοϊό, τον Παπασταθόπουλο που μπήκε σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους, καθώς και τον Εμβιλά για μυϊκό πρόβλημα.

Κατά την διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκε και βγήκε ως αναγκαστική αλλαγή ο Μπουχαλάκης, ενώ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Καμαρά για σκληρό φάουλ στο πρόσωπο του Αλασκάροφ.

Οι Αζέροι είχαν περισσότερες τελικές στο παιχνίδι, αλλά όταν αποβλήθηκε και ο Τσελίκ για τον δολοφονικό μαρκάρισμα στο πρόσωπο του Ρέαμπτσιουκ οι δύο ομάδες ισορρόπησαν και οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν ρυθμό και έχασαν ευκαιρίες.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μαντί Καμαρά στο 29' με φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Μάρκοβιτς, Σεμέδο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης, Καμαρά και Κούντε ήταν στην τριάδα των χαφ, με τους Ραντζέλοβιτς και Μασούρα στα δύο άκρα και τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης. 

Στο 5' η πρώτη ευκαιρία ανήκει στην Νέφτσι, αλλά το σουτ του Μαχμούντοφ έφυγε άουτ. Στο 13' ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Μπουχαλάκη. Εκτέλεση φάουλ από τον μέσο του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μαμάντοβ. Στο 17' ο Μπουχαλάκης έκανε την κάθετη πάσα στον Μασούρα, αυτός γύρισε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα βγήκε άουτ. Στο 29' οι ερυθρόλευκοι ανοίγουν το σκορ με γκολάρα του Καμαρά. Πάσα του Βαλμπουενά, ο Καμαρά έπιασε ένα γλυκό σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Στο 32' μεγάλη ευκαιρία για τους Αζέρους. Ο Αλασκάροφ βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Αζέρου. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται 1-0 της Νέφτσι Μπακού.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς πραγματοποίησε μια αλλαγή, βάζοντας τον Σισέ στην θέση του Ραντζέλοβιτς. Η Νέφτσι Μπακού μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε μία ευκαιρία στο 51' αλλά το πλασέ του Μπουγκρίν, μπλόκαρε ο Τζολάκης. Στο 57' η Νέφτσι πάτησε με προϋποθέσεις στη μεγάλη περιοχή, όμως ο Μπουγρίν σούταρε πάνω στον Τζολάκη. Στο 73' ο Ολυμπιακός έτρεξε στην αντεπίθεση, ο Χασάν έπιασε το σουτ εκτός περιοχή, ο τερματοφύλακας της Νέφτσι, όμως μπλόκαρε. Στο 78' όμορφη ενέργεια του Μασούρα στην περιοχή και πλασέ, έδιωξε ο Μαμάντοβ.

Τελικό σκορ 1-0 και ο επαναληπτικός των δύο ομάδων θα γίνει στο Μπακού, την άλλη Τετάρτη.

Κίτρινες: Μπουχαλάκης, Μάρκοβιτς, Σουρλής – Αλασκάροβ, Μαχμούντοβ

Κόκκινες: Καμαρά – Τσελίκ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς (79′ Βρουσάι), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (18' Βαλμπουενά λ.τρ.), Μαντί Καμαρά, Κούντε (69' Σουρλής), Ραντζέλοβιτς (46' Σισέ), Μασούρας, Χασάν (79'Αγκιμπού Καμαρά).

Νέφτσι (Σαμίρ Αμπάσοφ): Μαμάντοβ, Μπότζι, Στάνκοβιτς, Αλασκάροβ, Μαχμούντοβ (90' Μπασκέ), Κόλι (86' Νατσάνοβ), Χαραμίζ, Τσελίκ, Λαβάλ, Μπουγκρίν (86' Μπουλούντοβ), Μαμαντού.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Τζολάκης -8

Ανδρούτσος -7

Σεμέδο -6

Μάρκοβιτς -6

Ρέαμπτσιουκ -7

Μπουχαλάκης -6

Μαντί Καμαρά -7

Κουντέ -6

Ραντζέλοβιτς -5

Μασούρας -6

Χασάν -5


Βαλμπουενά -7

Σισέ -7

Σουρλής -6

Βρουσάι -7

Αγκιμπού Καμαρά -7



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου