Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Στον τελικό με τριάρα ο Θρύλος! Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (κύπελλο)

Στον τελικό για δεύτερη σερί χρονιά βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στα Γιάννενα προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό, όπου και αύριο θα μάθουν τον αντίπαλο τους, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Ένα παιχνίδι με ανοιχτό τέμπο, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν εκατέρωθεν ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός με κορυφαίο τον Ελ Αραμπί που πέτυχε δύο γκολ από τα τρία  πήρε την μεγάλη πρόκριση. Το άλλο γκολ των ερυθρόλευκων πέτυχε ο Μπρούμα, ενώ για τον ΠΑΣ σκόραρε ο Καρτάλης.

Με δέκα ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ολυμπιακός, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα -σωστά- ο Χολέμπας στο 89'.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Σεμέδο, Παπασταθόπουλο και Χολέμπας στο κέντρο άμυνας. Τους Ανδρούτσο και Ρέαμπτσιουκ στα πλάγια της άμυνας, τους Εμβιλά και Καμαρά στον άξονα, τους Μασούρα και Μπρούμα στα πλάγια και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά και με ρυθμό και για τις δύο ομάδες. Στο 2' πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τον Ολυμπιακό, στην αντεπίθεση. Ο Μπρούμα τροφοδότησε στην περιοχή τον Ανδρούτσο, όμως ο Καρτάλης έκοψε καίρια πριν γίνει τελική. Στο 4' νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Μετά από κλέψιμο, ο Μασούρας κάνει από δεξιά τη σέντρα, ο Ελ Αραμπί βρίσκεται αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ, όμως η κεφαλιά δεν είναι καλή, ψηλά άουτ. Στο 13' ο Μπρούμα προσπάθησε να νικήσει με συρτό σουτ τον Λοντίγκιν, με τον τελευταίο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 18' μεγάλη στιγμή για τους ερυθρόλευκους, με τους Ρέαμπτσιουκ και Καμαρά να αλλάζουν την μπάλα, αυτή να καταλήγει στον Ανδρούτσο που βρήκε τον Ελ Αραμπί, όμως το σουτ του Μαροκινού σταμάτησε στον Λοντίγκιν. Στο 21' ο Ελ Αραμπί κάνει το πρώτο σουτ που κοντράρει και ο Μασούρας στο ριμπάουντ από εξαιρετική θέση κάνει χλιαρό σουτ για να μπλοκάρει και πάλι ο Λοντίγκιν. Στο 26' οι ερυθρόλευκοι κερδίζουν πέναλτι σε χέρι του Πίρσμαν σε σουτ του Μπρούμα εντός περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαροκινός φορ και άνοιξε το σκορ για τους ερυθρόλευκους. Στο 41' οι ερυθρόλευκοι βάζουν και δεύτερο γκολ με τον Ελ Αραμπί και πάλι. Ο Καμαρά σουτάρει δυνατά, η μπάλα κοντράρει, φτάνει στον Ελ Αραμπί, αυτός αδειάζει με προσποίηση τον Σάλιακα και με αριστερό, συρτό σουτ νικά τον Λοντίγκιν.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2-0 της ομάδα της Ηπείρου και να έχει ένα μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχε στο ξεκίνημα του μεγάλη ένταση. Στο 46’ και η σέντρα του Χολέμπας, με τους Λοντίγκιν και Εραμούσπε να μπερδεύονται, η μπάλα να φτάνει στον Ελ Αραμπί που πλάσαρε προ κενής εστίας, τον Εραμούσπε, όμως, να προλαβαίνει και με το γόνατο να πετά την μπάλα σε κόρνερ. Στο 51' ο ΠΑΣ μειώνει και μπαίνει δυναμικά στην αναμέτρηση. Οι Γιαννιώτες κυκλοφορούν τη μπάλα, αυτή φτάνει από τον Πίρσμαν στον Καρτάλη που κάνει το δυνατό, διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και νικά τον Σα που έχει πολλά σώματα μπροστά του, βλέποντας την μπάλα μονάχα την τελευταία στιγμή. Στο 53' το παιχνίδι πάει να πάρει φωτιά όταν και ο Παντελάκης δεν μπορεί με κεφαλιά να κεφαλιά του, δεν μπορεί να νικήσει τον Σα και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 56' οι ερυθρόλευκοι πετυχαίνουν και τρίτο γκολ και κάνουν ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Ο Ελ Αραμπί μοιράζει αριστερά στον Ρέαμπτσιουκ, το σουτ του Μολδαβού κοντράρει και φτάνει στον Μαροκινό, αυτός δίνει ξανά στον Μπρούμα και ο Πορτογάλος από κοντά με πλασέ στέλνει τη μπάλα στη γωνία του Λοντίγκιν. Στο 64' ο Ολυμπιακός σπαταλά μια τεράστια ευκαιρία για ένα τέταρτο τέρμα, με τους ερυθρόλευκους να βγαίνουν ταχύτατα στην κόντρα, τον Μασούρα να βγάζει τον Μπρούμα τετ α τετ με τον Λοντίγκιν, όμως το πλασέ του Πορτογάλου να περνά ψηλά άουτ. Στο 64' απίθανη ευκαιρία για το 4-1 χάνει ο Μπρούμα στην αντεπίθεση, πλασάροντας ψηλά άουτ στο τετ-α-τετ που τον έβγαλε η μπαλιά του Μασούρα. Στο 77' νέο μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Λοντίγκιν να σώζει το σουτ του Μασούρα από εξαιρετική θέση.

Τελικό σκορ 3-1 με τον Ολυμπιακό να παίρνει την μεγάλη πρόκριση για τον τελικό κυπέλλου που θα γίνει στις 22/5. Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Άρη στο Χαριλάου την άλλη Τετάρτη.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Σωκράτης, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (83’ Σίλβα), Καμαρά (71’ Μπουχαλάκης), Μπρούμα (71’ Βαλμπουενά), Μασούρας (92’ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (83’ Χασάν).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε (69’ Λώλης), Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης (46’ Κριζμάν), Καρτάλης, Παμλίδης (46’ Μπρένετ). Μιλιντσεάνου (69’ Κάργας).


Η βαθμολογία των παιχτών: 

Σα -7

Σεμέδο -7

Παπασταθόπουλος -8

Χολέμπας -6

Ανδρούτσος -7

Ρέαμπτσιουκ -7

Εμβιλά -7

Καμαρά -7

Μασούρας -6

Μπρούμα -8

Ελ Αραμπί -9


Μπουχαλάκης -6

Βαλμπουενά -6

Τιάγκο Σίλβα -

Χασάν -

Βρουσάι -


Προποητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου