Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Σε ρυθμούς ρελαντί ο Θρύλος! Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 (πρωτάθλημα)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε σε ρυθμούς ρελαντί της ΑΕΚ με 2-0 και δείχνει έτοιμος ενόψει των αγώνων του κυπέλλου αρχής γενομένης με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Τετάρτη.

Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ, αλλά ήταν άτυχοι στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να χάσουν πολλές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Βαλμπουενά.

Τα δύο γκολ των ερυθρόλευκων πέτυχε ο Μπρούμα στο 50' και στο 92', δείχνοντας με αυτό τον τρόπο στον Μαρτίνς ότι μπορεί να πάρει μια ευκαιρία για την νέα σεζόν, να θυμίσουμε ότι στους ερυθρόλευκους είναι φέτος ως δανεικός από την Αϊντχόφεν.

Τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος της σεζόν, ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει με 24 βαθμούς διαφορά από Άρη και ΠΑΟΚ, 27 από ΑΕΚ και 31 από Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ντέρμπι με σχηματισμό 3-4-3, με Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο, Παπασταθόπουλο και Χολέμπας τριάδα στην άμυνα, Ανδρούτσο και Ρέαμπτσιουκ σε ρόλο φουλ μπακ, Μπουχαλάκη και Τιάγκο Σίλβα στο κέντρο, στην επίθεση ο Φορτούνης με τον Μασούρα πλαισίωσαν τον Χασάν.

Στο 4' πρώτη τελική για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι. Ο Μασούρας έστρωσε στον Φορτούνη και αυτός σούταρε δυνατά αλλά άστοχα λίγο έξω από την περιοχή. Στο 19' σέντρα του Ρέαμπτσιουκ από αριστερά και γυριστό του Χασάν στην κίνηση, μπλόκαρε εύκολα ο Αθανασιάδης. Στο 24' καλό σουτ του Μάνταλου εκτός περιοχής με το αριστερό, ο Κρίστινσον με υπερένταση απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 25' πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ να ανοίξει το σκορ. Σέντρα του Σιμάνσκι από τα αριστερά και κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι άουτ, με τον Ουκρανό να μην βρίσκει σωστά τη μπάλα για να της δώσει πορεία προς το τέρμα. Στο 37' ο Ολυμπιακός σκοράρει μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, όμως σωστά το γκολ ακυρώνεται αφού η μπάλα έχει βρει στο χέρι του Μπουχαλάκη. Στο 40' σουτ του Βασιλαντωνόπουλου, διώχνει σε κόρνερ με κεφαλιά ο Παπασταθόπουλος. 

Σκορ πρώτου ημιχρόνου 0-0 για τις δύο ομάδες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον αγώνα με τρεις αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα ο Εμβιλά πήρε την θέση του Μπουχαλάκη, ο Μπρούμα την θέση του Φορτούνη και ο Ελ Αραμπί την θέση του Χασάν. Στο 50' οι ερυθρόλευκοι ανοίγουν το σκορ με τον Μπρούμα. Κάθετη του Μασούρα για τον Ελ Αραμπί, γύρισμα του Μαροκινού με τη μία και ο Μπρούμα σε κενή εστία γράφει το 1-0. Έξοχη κάθετη του Τιάγκο Σίλβα για τον Ανδρούτσο που μπήκε μόνος στην περιοχή, έκανε το γύρισμα για τον Ελ Αραμπί όμως αυτός έκανε «τσαφ» και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 63' κεφαλιά του Χολέμπας, άουτ. Στο 74' ο Βαλμπουενά κινείται στον κενό χώρο, μετά από γέμισμα του Κρίστινσον, ο Αθανασιάδης βγαίνει με τα πόδια εκτός περιοχής, η μπάλα κοντράρει στον Βαλμπουενά και πάει προς το τέρμα, όμως βρίσκει στο δεξί δοκάρι και απομακρύνεται. Στην συνέχεια της φάσης, καλό σουτ του Εμβιλά έφυγε άουτ. Στο 77'  σουτ του Βασιλαντωνόπουλου, άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε σουτ του Μάνταλου ένα λεπτό αργότερα. Στο 79' σουτ του Τιάγκο Σίλβα, άουτ. Στο 88' σουτ του Κρίστισιτς, άουτ. Στο 90' μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μπρούμα κάθετα στον Ελ Αραμπί ο οποίος κάνει την ντρίμπλα αλλά το πλασέ δεν είναι καλό, μπλόκαρε ο Αθανασιάδης. Στο 92' ο Ολυμπιακός πετυχαίνει και δεύτερο γκολ Τραγικό λάθος του Νεντελτσιάρου, ο Μπρούμα κλέβει και απέναντι στον Αθανασιάδη δεν αστοχεί.

Τελικό σκορ 2-0 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα την μεγάλη Τετάρτη στο ''Γ.Καραϊσκάκης''.

Κίτρινες: Σεμέδο, Τιάγκο Σίλβα, Ρέαμπτσιουκ – Νεντσελτσεάρου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Σεμέδο (80’ Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος Μπουχαλάκης (46’ Εμβιλά), Τιάγκο Σίλβα, Ρέαμπτσουκ, Φορτούνης (46’ Μπρούμα), Χασάν (46’ Ελ Αραμπί), Μασούρας (68’ Βαλμπουενά).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι (70’ Κρίστισιτς), Μάνταλος, Γαλανόπουλος (83’ Τάνκοβιτς), Λόπες (83’ Μιτάι), Αλμπάνης (58’ Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (70’ Σακχόφ).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Κρίστινσον -7

Σεμέδο -7

Παπασταθόπουλος -7

Χολέμπας -7

Ανδρούτσος -7

Ρέαμπτσιουκ -6

Μπουχαλάκης -6

Τιάγκο Σίλβα -7

Φορτούνης -6

Μασούρας -7

Χασάν -6


Μπρούμα -9

Ελ Αραμπί -8

Εμβιλά -7

Βαλμπουενά -7

Καμαρά -7


Προπονητές:

Πέδρο Μαρτίνς -8




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου