Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Με σβηστές τις μηχανές νίκη για τον Ολυμπιακό! Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (πρωτάθλημα)

Ο Ολυμπιακός δίχως να εντυπωσιάσει επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Με το νικηφόρο γκολ να το πετυχαίνει με κεφαλιά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο γκολ του Έλληνα στόπερ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Λάθη από τον ''κορυφαίο'' Σιδηρόπουλο που δεν έδωσε κόκκινη-μαρς σε αντιαθλητικό φάουλ του Μπαράλες στον Λαλά, ενώ θα μπορούσε να σφυρίξει και πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης, σε τράβηγμα του Παπασταθόπουλου στον Ιγκλέσιας.

Δύο τραυματισμούς είχε ο Ολυμπιακός στο σημερινό παιχνίδι. Ο λόγος για τον Παπαδόπουλο που αποχώρησε με πρόβλημα στον προσαγωγό στο 21'. Ενώ με τραυματισμό αποχώρησε στο δεύτερο ημίχρονο με κάκωση και ο Λαλά.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πολλές αλλαγές στην αναμέτρηση. Ο Κρίστινσον ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ο Λαλά ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Σεμέδο με τον Παπαδόπουλο ήταν τα στόπερ της άμυνας, ο Ρέαμπτσιουκ ήταν στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Καμαρά με τον Τιάγκο Σίλβα ήταν στο άξονα, ο Βαλμπουενά με τον Βρουσάι ήταν στα πλάγια της επίθεσης και το επιθετικό δίδυμο ήταν οι Κάιπερς με τον Χασάν.

Στο 5' πρώτη φάση στο ματς για τον Ολυμπιακό. Ο Χασάν υποδέχεται βαθιά μπαλιά, κάνει το κοντρόλ και δυνατό σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής, ο Τσιφτσής πέφτει και διώχνει σε κόρνερ. Στο 11' πρώτη τελική για τον Αστέρα, στην αντεπίθεση, με τον Μπαράλες να κάνει δυνατό διαγώνιο σουτ και τον Κρίστινσον να μπλοκάρει σταθερά. Στο 15' ο Κάιπερς ευνοήθηκε από την κόντρα, σημάδεψε την αριστερή γωνία του Τσιφτσή, με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να πετά με υπερένταση την μπάλα σε κόρνερ. Στο 20' μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ριέρα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του στην αντεπίθεση, έκανε την ντρίμπλα ανάμεσα σε Σεμέδο και Παπαδόπουλο και πλάσαρε με το αριστερό, με τη μπάλα να βρίσκει ελάχιστα στο δεξί δοκάρι του Κρίστινσον και να περνάει άουτ. Στο 23' ο Ολυμπιακός… έχτισε την επίθεση του, με την μπάλα να καταλήγει στον Βαλμπουενά, αυτός, όμως, να σημαδεύει τον Τσιφτσή. Στο 32' σουτ του Κρεσπί από τα δεξιά εκτός περιοχής, άουτ. Στο 43' μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό. Έξοχη προσπάθεια του Βρουσάι από δεξιά, πάσαρε στον Καμαρά που σούταρε στην κίνηση ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο. Στο 45' έξοχη διαγώνια μπαλιά του Βαλμπουενά για τον Χασάν που είναι μόνος στην περιοχή, όμως δεν καταφέρνει να κάνει κοντρόλ και να σουτάρει από κοντά.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 0-0, με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει περισσότερες τελικές στην αναμέτρηση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς πραγματοποίησε μια αλλαγή βάζοντας τον Ντρέγκερ στην θέση του τραυματία Λαλά.  Στο 52' οι ερυθρόλευκοι ανοίγουν το σκορ με τον Παπασταθόπουλο, κόρνερ του Βαλμπουενά, με τους Κάιπερς και Σουάρεθ να διεκδικούν την μπάλα στον αέρα, αυτή να φτάνει στον Σωκράτη, που με δεύτερη κεφαλιά να νικά τον Τσιφτσή για το 1-0. Στο 78' ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 2-0, με τον Ελ Αραμπί να στρώνει στον Καμαρά, το σουτ του τελευταίου, όμως, να μην βρίσκει στόχο.

Τελικό σκορ 1-0 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό, κόντρα στην ΑΕΚ την Κυριακή των Βαΐων στο ''Γ. Καραϊσκάκης''. 

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον – Λαλά (46’ Ντρέγκερ), Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Αβραάμ (21’ Παπασταθόπουλος)- Καμαρά, Τιάγκο Σίλβα, Βαλμπουενά (70’ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι – Κάιπερς (82’ Κάιπερς), Χασάν (70’ Ελ Αραμπί).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής – Κώτσιρας, Σουάρεθ, Χριστόπουλος, Τασουλής – Μπελόκ (88’ Κανελλόπουλος, Βαλιέντε (46’ Τζίμας)- Αλί Μπαμπά (67’ Τιλίκα), Κρέσπι, Ριέρα (46’ Γκόμες)– Μπαράλες (46’ Ιγκλέσιας).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Κρίστινσον -7

Λαλά -7

Σεμέδο -7

Παπαδόπουλος -7

Ρέαμπτσιουκ -6

Καμαρά -7

Τιάγκο Σίλβα -7

Βαλμπουενά -8

Βρουσάι -7

Κάιπερς -7

Χασάν -6


Παπασταθόπουλος -8

Ντρέγκερ -6

Ραντζέλοβιτς -6

Ελ Αραμπί -6

Κάιπερς -6


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου