Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Πλήρωσε τα λάθη στην άμυνα! ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0 (πρωτάθλημα)

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα λάθη στην άμυνα του, είχε και δύο απουσίες (Σεμέδο, Μπα), αλλά και ίσως και το μυαλό κάποιων παιχτών να ήταν στα πανηγύρια της προηγούμενης αγωνιστικής, όπου και οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός δεν εμφάνισε καλή εικόνα, δεν έκανε πολλές φάσεις και ηττήθηκε δίκαια 2-0 από τον ΠΑΟΚ, με τα δύο γκολ που σημείωσε ο Ζίβκοβιτς. 

Οι ερυθρόλευκοι είχαν ως καλύτερη στιγμή το δοκάρι του Μπρούμα στο πρώτο ημίχρονο. Ενώ είχαν και κάποιες ευκαιρίες προς το τέλος του παιχνιδιού. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ντέρμπι στην Τούμπα με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, με τριάδα στην άμυνα τους Παπασταθόπουλο, Παπαδόπουλο και Χολέμπας, σε ρόλο φουλ μπακ τους Ανδρούτσο και Ρέαμπτσιουκ, στο κέντρο τους Μπουχαλάκη και Εμβιλά, στην επίθεση μαζί με τον Ελ Αραμπί τους Μπρούμα και Μασούρα.

Πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 6'. Ο Μασούρας έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, έκανε την σέντρα αλλά ο Ανδρούτσος δεν έπιασε καλά την κεφαλιά με τον κίνδυνο να περνάει για την εστία του Δικεφάλου. Στο 8' καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ στον αγώνα. Ωραία μπαλιά του Καντουρί, στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Σβαμπ έκανε το γύρισμα στην περιοχή, όμως ο Εμβιλά επενέβη σωτήρια και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 10' οι ερυθρόλευκοι απειλούν και πάλι. Μπαλιά, ξανά, στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Μπρούμα αργεί πολύ στο τετ-α-τετ, γλιστράει και κλείνεται, συνεχίζει ξανά και σουτάρει αλλά δεν θα βρει εστία. Στο 16' και ο ΠΑΟΚ έχει νέα ευκαιρία στο παιχνίδι για να ανοίξει το σκορ. Ο Καντουρί στρώνει από τα αριστερά στον Αουγκούστο που πιάνει δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Σα. Στο 19' δοκάρι για τον Ολυμπιακό με τον Μπρούμα. Ο Πορτογάλος μεσoεπιθετικός από το ύψος της περιοχής κάνει αμέσως το πλασέ, όμως η μπάλα βρίσκει στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και φεύγει άουτ. Στο 29' σέντρα του Ανδρούτσου, γύρισμα του Μασούρα με την μία προς το τέρμα, διώχνει ο Πασχαλάκης. Στο 32' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια, μπλόκαρε ο Σα. Αμέσως μετά ο Ζίβκοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Σα έκανε μία εκπληκτική επέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ. Στο κόρνερ, ο Βιεϊρίνια από την μικρή περιοχή έπιασε ένα περίεργο σουτ, με την μπάλα να φεύγει ψηλά.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες, αλλά να μην σκοράρουν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ που άνοιξε το σκορ στο 49' με τον Ζίβκοβιτς. Ο Ζίβκοβιτς επωφελήθηκε λάθος απομάκρυνσης του Παπαδόπουλου και με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σα, ανοίγοντας το σκορ για τον ΠΑΟΚ. Στο 62' και δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ που παίρνει μεγάλο προβάδισμα νίκης. Κάθετη μπαλιά του Ελ Καντουρί στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος φεύγει καθαρά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού για να περάσει και τον Σα και να κάνει δύο τα προσωπικά του τέρματα αλλά και αυτά του ΠΑΟΚ. Στο 78' ο Μασούρας βγαίνει στην κόντρα και απέναντι στον Πασχαλάκη, όμως δεν προλαβαίνει να πλασάρει και κερδίζει το κόρνερ. Στο 89' καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, με τον Κάιπερς να στρώνει με το κεφάλι στον Ελ Αραμπί, όμως ο Πασχαλάκης βγαίνει εγκαίρως και απομακρύνει τον κίνδυνο. Στο 92' ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Τζόλη να βγαίνει τετ α τετ όμως δεν κάνει καλό τελείωμα.

Τελικό σκορ 2-0 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης την ερχόμενη Τετάρτη στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Κίτρινες: Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Σβαμπ (83’ Τσιγγάρας), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (71’ Τζόλης), Βιεϊρίνια (83’ Βαρέλα), Καντουρί (66’ Ουάρντα), Σφιντέρσκι (71’ Κρμέντσικ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (60’ Καμαρά), Χολέμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ (71’ Βαλμπουενά), Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (79’ Κάϊπερς), Μπρούμα (60’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.


Η βαθμολογία των παιχτών:


Σα -7

Παπασταθόπουλος -7

Παπαδόπουλος -7

Ρέαμπτσιουκ -5

Χολέμπας -5

Ανδρούτσος -5

Εμβιλά -6

Μπουχαλάκης -6

Μπρούμα -5

Μασούρας -6

Ελ Αραμπί -6


Καμαρά -6

Φορτούνης -5

Βαλμπουενά -5

Κάιπερς -5


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -7



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου