Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Οι χρυσές αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς έδωσαν την νίκη! Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-0 (πρωτάθλημα)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League του Αστέρα Τρίπολης με 3-0 χάρις στις χρυσές αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου τους Φορτούνη και Μασούρα στον αγωνιστικό χώρο οι οποίοι και πέτυχαν τα τρία γκολ της ομάδας.

Εξαιρετική εμφάνιση και από τα νέα αποκτήματα της ομάδας Ραφίνια και Χολέμπας, ενώ ο Εμβιλά για ένα ημίχρονο έδειξε πολλά θετικά στοιχεία παρότι είχε κάνει μόλις λίγες προπονήσεις με τους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ραφίνια στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Μπα και Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας και τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στον άξονα κινούνταν οι Εμβιλά, Καμαρά και Μπουχαλάκης, Στα άκρα της επίθεσης ξεκίνησαν οι Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην πέτυχε κάποιο γκολ, αλλά ήταν ο κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Στο 14' ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη τελική με τον Καμαρά να δοκιμάζει ένα συρτό σουτ εκτός περιοχής και τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει σταθερά. Στο 15' σέντρα του Ραφίνια από δεξιά μετά από συνεργασία με τον Καμαρά και κεφαλιά του Βαλμπουενά από καλή θέση που καταλήγει όμως αρκετά μέτρα άουτ. Στο 22' πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Καμαρά κλέβει τη μπάλα, ο Ελ Αραμπί βρίσκει με κάθετη τον Ραντζέλοβιτς που έκανε κίνηση και μπήκε στην περιοχή, όμως ο Παπαδόπουλος τον νίκησε στο τετ-α-τετ. Στο 28' και άλλη μία μεγάλη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους στον αγώνα.  Υπέροχη κάθετη μπαλιά του Καμαρά για τον Ελ Αραμπί που μπαίνει στην περιοχή, βρίσκει τον Ραντζέλοβιτς, όμως και πάλι το πλασέ του Σέρβου κόπηκε. Στο 32' σουτ του Εμβιλά λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα ψηλά άουτ. Στο 36' πρώτη κλασική ευκαιρία για τον Αστέρα Τρίπολης στον αγώνα. Κόρνερ του Ριέρα από αριστερά, ο Αλί Μπαμπά νικά στον αέρα τον Μπα, όμως ο Τζολάκης μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου δίχως να έχουμε άλλες ευκαιρίες στον αγώνα με τις δύο ομάδες. Ένα ημίχρονο που βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε δύο αλλαγές και οι οποίες ήταν καθοριστικές. Ο Φορτούνης πήρε την θέση του Εμβιλά και ο Μασούρας την θέση του Ραντζέλοβιτς. Στο 46' ο Ολυμπιακός είχε μία καλή στιγμή στον αγώνα. Αλλά το σουτ του Ραφίνια μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Στο 54' εξαιρετική μπαλιά του Μπουχαλάκη για τον Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό φορ να μην κοντρολάρει όπως θα ήθελε. Στο 58' δυνατό σουτ του Μασούρα στο ύψος της μεγάλης περιοχής απέκρουσε ο Παπαδόπουλος. Στο 59' οι ερυθρόλευκοι ανοίγουν το σκορ, με τον Κώστα Φορτούνη. Ο Ραφίνια έκανε το γύρισμα για τον Έλληνα διεθνή και αυτός μετά από έξοχο κοντρόλ και δυνατό συρτό σουτ με το αριστερό, έγραψε το 1-0. Στο 64' οι ερυθρόλευκοι πετυχαίνουν και δεύτερο γκολ και βάζουν τις βάσεις για την νίκη. Ο Καμαρά κλέβει τη μπάλα έξω από την περιοχή και «τσιμπάει» για τον Μασούρα ο οποίος με υπέροχο αριστερό πλασέ κάνει το 2-0! Στο 88' έρχεται και το τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό με σκόρερ και πάλι τον Μασούρα. Ο Φορτούνης μοίρασε για τον Χασάν, που γύρισε από τα δεξιά και ο Μασούρας έσπρωξε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία, αφού ο Παπαδόπουλος είχε βγει. Στο 90' ο Φορτούνης δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ α τετ τον Παπαδόπουλο.

Τελικό σκορ 3-0 με τον Ολυμπιακό να ξεκινάει θεαματικά για την νέα αγωνιστική περίοδο. Επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Ομόνοια για τα πλέι οφ του Champions League την ερχόμενη Τετάρτη στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ραφίνια, Χολέμπας, Μπα, Σεμέδο, Εμβιλά (46’ Φορτούνης), Καμαρά, Μπουχαλάκης (86’ Καφού), Βαλμπουενά (72’ Μπρούνο), Ρατζέλοβιτς (46’ Μασούρας), Ελ Αραμπί (69’ Χασάν).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Τιλίκα (69’ Κρεσπί), Μπαράλες, Μουνάφο (83’ Ιγκλέσιας), Σουάρες (46’ Καστάνο), Ριέρα (69’ Μπόρχα Φερνάντεθ), Κώτσιρας, Αλί Μπαμπά (56’ Σίτο)

Η βαθμολογία των παιχτών:

Τζολάκης -8

Ραφίνια -8

Σεμέδο -7

Μπα -7

Χολέμπας -7

Εμβιλά -6

Μπουχαλάκης -7

Καμαρά -8

Βαλμπουενά -6

Ραντζέλοβιτς -7

Ελ Αραμπί -5


Φορτούνης -9

Μασούρας -10

Χασάν -7

Μπρούνο -7

Καφού -7


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -9



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου