Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Αγκάλιασε την πρόκριση ο Θρύλος! Ολυμπιακός-Ομόνοια 2-0 (Champions League)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Ομόνοιας και είναι ένα βήμα πριν την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν κυρίαρχοι στον αγώνα, είχαν την κατοχή μπάλας, δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, αλλά  δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν τις πολλές ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκαν αισθητά, δημιούργησαν τις ευκαιρίες και εν τέλει έκοψαν το γόρδιο δεσμό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαλμπουενά στο 68' και έβαλαν γερά θεμέλια πρόκρισης στο 92' με μια απίστευτη γκολάρα του Ελ Αραμπί. 

Ο επαναληπτικός θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στο ΓΣΠ και σίγουρα εκεί ο Ολυμπιακός θα θέλει ένα γρήγορο γκολ, έτσι ώστε να κλειδώσει την πρόκριση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα κεντρικό δίδυμο με Σεμέδο και Μπα, στα αμυντικά άκρα Χολέμπας και Ραφίνια. Στο κέντρο Μπουχαλάκη και Καμαρά, με τον Φορτούνη σε ρόλο οργανωτή, στα εξτρέμ Βαλμπουενά και Μασούρα, στην κορυφή της επίθεσης τον Χασάν.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν δημιούργησε ιδιαίτερες ευκαιρίες και προσπάθησε κυρίως με μακρινά σουτ να απειλήσει την εστία του Φαμπιάνο. Στο 7' πρώτη προσπάθεια του Ολυμπιακού με τον Μπουχαλάκη να σουτάρει πάνω στα σώματα. Ενώ στο 11' ο Μπουχαλάκης επιχείρησε νέο σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Φαμπιάνο. Στο 24' σουτ του Καμαρά μπλόκαρε ξανά ο Φαμπιάνο. Στο 36' μεγάλη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους, όταν από σέντρα του Βαλμπουενά, η κεφαλιά του Χασάν πέρασε μόλις άουτ. Στο 45' ο Βαλμπουενά έβγαλε πάλι την σέντρα, ο Φορτούνης να πιάνει το γυριστό σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις ομάδες ισόπαλες στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά και ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο αλλαγές που αλλάξαν και τον ρυθμό του αγώνα. Ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε στον αγώνα τους Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί στην θέση των Μασούρα και Φορτούνη. Στο 52' ο Ντουρίς βρίσκεται μόνος στα δεξιά, γίνεται αποδέκτης μιας διαγώνιας μπαλιάς όμως το σουτ από καλή θέση περνάει αρκετά άουτ. Στο 67' μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ωραία σέντρα του Ραφίνια από δεξιά και άστοχη κεφαλιά του Ελ Αραμπί από τη μικρή περιοχή! Στο 68' ο Ολυμπιακός κερδίζει πέναλτι σε χέρι του Λέζιακς. Ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ. Στο 74' σουτ του Μποτεάκ από καλή θέση, η μπάλα πάνω από την εστία του Σα. Στο 77' ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Κίνηση και γύρισμα του Ραντζέλοβιτς για τον Ελ Αραμπί ο οποίος αστοχεί από κοντά με σουτ στην κίνηση. Στο 80' νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά και ο Φαμπάνο έσωσε εντυπωσιακά. Στο 90' εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Φαμπιάνο σώζει εντυπωσιακά. Στο 92' ο Ολυμπιακός πετυχαίνει και δεύτερο γκολ με τον Ελ Αραμπί και βάσει γερά θεμέλια για την πρόκριση. Απίθανο σουτ του Ελ Αραμπί έξω από την περιοχή και μετά από ωραία ντρίμπλα, η μπάλα πάει στη γωνία του Φαμπιάνο για το 2-0.

Τελικό σκορ 2-0 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον Παναιτωλικό στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' το ερχόμενο Σάββατο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας,  Μπουχαλάκης, Καμαρά,  Βαλμπουενά, Φορτούνης (58’ Ελ Αραμπί), Μασούρας (58’ Ραντζέλοβιτς), Χασάν (76’ Εμβιλά).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέσιακς, Γκόμες, Γκόμεθ, Μποτεάκ, Τιάγκο, Παπουλής (81’ Ασαντέ), Σενέ (46’ Ντουρίς λ.τρ.).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7

Ραφίνια-7

Σεμέδο -7

Μπα -7

Χολέμπας -5

Καμαρά -7

Μπουχαλάκης -6

Μασούρας -5

Βαλμπουενά -8

Φορτούνης -6

Χασάν -7


Ελ Αραμπί -8

Ραντζέλοβιτς -8

Εμβιλά -8


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου