Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Για άλλη μία φορά στην ελίτ της Ευρώπης ο Θρύλος! Ομόνοια-Ολυμπιακός 0-0 (Champions League)

Στα αστέρια της Ευρώπης ο Θρύλος για μία ακόμη χρόνια! Ο Ολυμπιακός προκρίνεται για 20η φορά σε φάση ομίλων του Champions League αποδεικνύοντας ότι ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 0-0 με την Ομόνοια στο ΓΣΠ και σε συνδυασμό με την νίκη τους με 2-0 στο ''Γ. Καραϊσκάκης'', πήραν την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League.

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος σε όλο τον αγώνα, απόδειξη και το γεγονός ότι ο κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν και ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας Φαμπιάνο που έσωσε σε πολλές φάσεις την ομάδα του από την παραβίαση.

Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Καμαρά, Εμβιλά και Βαλμπουενά. Ενώ οι Σεμέδο και Μπα είχαν δύο καθοριστικά τάκλιν στο πρώτο ημίχρονο που κράτησαν την άμυνα του Ολυμπιακού στο μηδέν.

Μία πρόκριση για τους ερυθρόλευκους που βάζει στα ταμεία 32.000.000 ευρώ, κάτι βεβαίως που θα βοηθήσει και στις εναπομείναντες μεταγραφές του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, έχοντας 29 τελικές, έναντι 12 της κυπριακής ομάδας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το παιχνίδι στην Κύπρο με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας Σεμέδο και Μπα, αριστερά ο Χολέμπας και δεξιά ο Ραφίνια. Τριάδα στο κέντρο από Μπουχαλάκη, Εμβιλά και Καμαρά, στα εξτρέμ ο Βαλμπουενά με τον Ραντζέλοβιτς και στην επίθεση ο Ελ Αραμπί

Στο 5' ο Ελ Αραμπί έφυγε στο τετ α τετ με τον Φαμπιάνο, όμως δεν κατάφερε να τον κερδίσει, σημαδεύοντας στην κλειστή του γωνία. Στο 6' ο  τράβηξε τον Ελ Αραμπί, μέσα στην περιοχή και τον έριξε, όμως ο Λαόθ δεν σφύριξε τίποτα. Στο 8' σουτ του Παπουλή η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 11' άουτ πέρασε και η κεφαλιά Λούφτνερ. Στο 19' ο Ραντζέλοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής, μετά από ασίστ του Καμαρά, όμως το πλασέ του έφυγε άουτ. Στο 33' ο Σεμέδο σώζει με τάκλιν σίγουρη παραβίαση. Σέντρα του Χούμποτσαν η οποία πέρασε από τον Μπα και έφτασε στον Μποτεάκ που ήταν ολομόναχος. Στο 44' ατομική προσπάθεια και πλασέ του Χολέμπας από το ύψος της περιοχής, ο Φαμπιάνο πέφτει και μπλοκάρει σταθερά. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου 0-0 για τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε με αλλαγές στο παιχνίδι του, το ίδιο και η Ομόνοια. Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν αισθητά την απόδοση τους και εξαιτίας του Φαμπιάνο δεν πέτυχαν ένα γκολ. Στο 48' καλή εκτέλεση φάουλ του Μποτεάκ, η μπάλα λίγο άουτ. Στο 51' σουτ από τον Κούσουλο, έπεσε και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Σα. Στο 62' πολύ δυνατό σουτ του Καμαρά, διώχνει σε κόρνερ ο Φαμπιάνο. Στο 65' μεγάλη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους. Ο Ελ Αραμπί βρίσκεται μια ανάσα από το 0-1 όμως ο Λανγκ πεσμένος στο έδαφος τον κόβει πολύ δύσκολα ενώ και ο Φαμπιάνο στη συνέχεια πιάνει το σουτ του Ραντζέλοβιτς στην εξέλιξη της φάσης Στο 68' οι Πειραιώτες συνεχίζουν να πιέζουν γύρισμα του Ελ Αραμπί που βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά έδιωξε η άμυνα της Ομόνοιας. Στο 78' εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, αποκρούει εντυπωσιακά ο Φαμπιάνο και στην εξέλιξη της φάσης ο Μασούρας δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ. Στο 82' τεράστια επέμβαση του Φαμπιάνο σε σουτ του Μασούρα έπειτα από πάσα του Ελ Αραμπί. Στο 87' σουτ του Εμβιλά που κοντράρει και ο Φαμπιάνο αποκρούει και πάλι πολύ δύσκολα σε κόρνερ. Στο 91' άστοχη κεφαλιά του Μπα από καλή θέση. Στο 93' ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Τελικό σκορ 0-0 με τους ερυθρόλευκους να περνάνε στην φάση των ομίλων του Champions League, όποτε την Πέμπτη θα μάθει και τους αντιπάλους τους. 

Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα την ερχόμενη Κυριακή εκτός έδρας.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -8

Ραφίνια -7

Σεμέδο -8

Μπα -7

Χολέμπας -6

Μπουχαλάκης -7

Εμβιλά -8

Καμαρά -8

Βαλμπουενά -7

Ραντζέλοβιτς -6

Ελ Αραμπί -7


Μασούρας -7

Φορτούνης -

Καφού -


Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8

Κίτρινες: Μποτεάκ, Κούσουλος, Χούμποτσαν – Μπα, Χολέμπας, Ραφίνια, Μπουχαλάκης

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσιακς, Κουσουλός, Γκόμες, Τζιωνής (84′ Σενέ), Παπουλής (70’ Ασάντε), Ντούρις (70’ Κακουλής), Μποτεάκ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Μπα, Σεμέδο, Ραφίνια, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Καμαρά (92′ Καφού), Βαλμπουενά (92′ Φορτούνης), Ραντζέλοβιτς (74’ Μασούρας), Ελ Αραμπί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου