Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Νταμπλούχος ο Αυτοκράτορας του ελληνικού αθλητισμού! ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 (κύπελλο)


Αυτό είναι σωστό, αυτό είναι σωστό πρωτάθλημα κύπελλο στον Ολυμπιακό! Οι ερυθρόλευκοι κόντρα σε όλους και σε όλα, κόντρα σε ένα ολόκληρο σύστημα που έκανε τα πάντα για να στερήσει από τον Ολυμπιακό το φετινό νταμπλ, έκανε μια επική υπέρβαση και σήκωσε το πιο μάγκικο νταμπλ όλων των εποχών!
Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στο τελικό της ΑΕΚ με 1-0 με σκόρερ τον Ραντζέλοβιτς που πέτυχε το χρυσό γκολ στο 9' ύστερα από μία μαγική πάσα του Καμαρά.
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλο τον αγώνα από την ΑΕΚ και θα μπορούσε το σκορ να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά ο Ελ Αραμπί έχασε τα άχαστα, καθώς και πέναλτι στο 55'.
Καλύτερος του τελικού ο Ραντζέλοβιτς που όπως είπαμε πέτυχε και το χρυσό γκολ της αναμέτρησης. Από εκεί και έπειτα ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε σήμερα ο Τζολάκης που είχε κάποιες εξαιρετικές αποκρούσεις, καθώς επίσης και ο Μπρούνο.
Αυτό ήταν σήμερα το τελευταίο παιχνίδι του Βασίλη Τοροσίδη που αποσύρεται και από την ενεργό δράση.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον τελικό με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, Μπα και Σισέ κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με Τοροσίδη αριστερά και Μπρούνο δεξιά. Στο κέντρο ο Μπουχαλάκης με τον Καμαρά, στα άκρα Ραντζέλοβιτς και Μασούρας, ο Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί.
Η πρώτη ευκαιρία ανήκει στον Ολυμπιακό, καθώς στο 4' ο Ραντζέλοβιτς έβγαλε τη σέντρα από δεξιά στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Μασούρα στην κίνηση πέρασε άουτ. Στο 6' ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά από δεξιά και ωραία κεφαλιά του Ελ Αραμπί λίγο άουτ. Στο 8' μια πολύ καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ.  Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια από πλάγια θέση αριστερά, ο Τζολάκης δεν μπορεί να μπλοκάρει, ο Ολιβέιρα έκανε την δύσκολη προβολή και ο Μπα έδιωξε πάνω στη γραμμή! Στο 9' ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με τον Ραντζέλοβιτς. Ο Καμαρά βρίσκει με κάθετη μπαλιά τον Ραντζέλοβιτς που μπήκε στην περιοχή και με έξοχο διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1. Στο 12' σουτ του Ραντζέλοβιτς μπλόκαρε την μπάλα ο Τσιντώτας. Στο 13' σέντρα του Μπακάκη, κεφαλιά του Ολιβέιρα η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 27' ωραία προσπάθεια του Βέρντε, αλλά το σουτ του πέρασε πολλά μέτρα άουτ. Στο 35' τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Ελ Αραμπί. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού «τρύπησε» όλη την άμυνα της ΑΕΚ, έφτασε απέναντι στον Τσιντώτα όμως το πλασέ του Μαροκινού πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 38' εκτέλεση κόρνερ για την ΑΕΚ με την μπάλα να πηγαίνει μέσα, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε δύσκολα και πάλι σε κόρνερ. Στο 41' ωραίος συνδυασμός των παιχτών της ΑΕΚ με τον Μάνταλο να πιάνει το σουτ, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε και πάλι. Στο 43' σουτ εκτός περιοχής από τον Ραντζέλοβιτς, με τον Τσιντώτα να αποκρούει με τα ακροδάκτυλα.
Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-0 της ΑΕΚ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο παιχνίδι. Στο 49' σέντρα του Βαλμπουενά προς την περιοχή, ο Ελ Αραμπί τσιμπάει τη μπάλα, αυτή φτάνει στον ολομόναχο Μασούρα που πλασάρει όμως ο Τσιντώτας τον νικά στο τετ-α-τετ εξ επαφής! Στο 55' οι ερυθρόλευκοι κερδίζουν πέναλτι σε ανατροπή του Μασούρα από τον Μπακάκη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Αραμπί, αλλά νικήθηκε από τον Τσιντώτα. Στο 58' η ΑΕΚ κάνει μια καλή ευκαιρία στο παιχνίδι. Σουτ του Σιμόες εκτός περιοχής που κοντράρει στον Σισέ και περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Τσιντώτα που είχε κάνει αντίθετη κίνηση. Στο 61'  διαγώνιο σουτ του Λιβάγια, ο Τζολάκης πέφτει και μπλοκάρει σταθερά. Στο 79' μονοκόμματο σουτ του Βέρντε η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 87' απίστευτη ευκαιρία χαμένη από τον Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό να κάνει κακό σουτ και με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 90' νέο τετ α τετ του Ελ Αραμπί που δεν μπόρεσε να περάσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Στο 92' καλή ατομική προσπάθεια του Μαχαίρα με τον Τζολάκη να αποκρούει με γροθιές.
Τέλος παιχνιδιού 0-1 με τον Ολυμπιακό να κατακτάει το 28ο κύπελλο της ιστορίας του. Επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης την ερχόμενη Παρασκευή στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Τζολάκης -8
Μπρούνο -7
Σισέ -8
Μπα -8
Τοροσίδης -7
Μπουχαλάκης -7
Καμαρά -8
Μασούρας -7
Ραντζέλοβιτς -9
Βαλμπουενά -7
Ελ Αραμπί -5

Καφού -7
Σεμέδο -7
Φορτούνης -

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου