Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Τραγική εμφάνιση και αποκλεισμός από την Ευρώπη! Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ολυμπιακός 3-1 (τσάμπιονς λιγκ)

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια τραγική εμφάνιση,μια από τις χειρότερες την φετινή σεζόν και έμεινε εκτός Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός προδόθηκε από τα λάθη του στην άμυνα και μέσα σε ένα διάστημα τριών λεπτών,από το 40΄ ως το 43' δέχτηκε δύο γκολ και ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός μένει εκτός Ευρώπης από τον μήνα Δεκέμβριο από την σεζόν 2006-2007 όταν είχε και προπονητή τον Σόλιντ. Από τότε και με εξαίρεση την σεζόν 2010-2011 ο Ολυμπιακός συνέχισε στην Ευρώπη ως και την άνοιξη. Τραγικά λάθη από τον Λεμονή,που έχει μεγάλες ευθύνες για την σημερινή. Σκόρερ του μοναδικού γκολ του Ολυμπιακού ο Οφόε στο 86',ενώ για τους Πορτογάλους σκόραραν οι Ντοστ (2) και Μπρούνο Σέζαρ.
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον Προτό κάτω από τα δοκάρια και τους Ενγκελς, Μποτία, Φιγκέιρας και Κούτρη στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ ήταν οι Ζιλέ, Ρομαό και Ταχτσίδης, με τους Πάρντο και Καρσελά στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Μπροστά μοναδικός προωθημένος ήταν ο Κώστας Φορτούνης.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα στο παιχνίδι και είχαν δοκάρι μόλις στο 3' με τον Αντρέ Πίντο. Η πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήταν στο 19'. Ο Φιγκέιρας ανέβηκε από τη δεξιά πλευρά και γύρισε στον Πάρντο, ο οποίος σούταρε στην κίνηση, αλλά δεν το έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ. Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν και πέτυχαν μέσα σε διάστημα τριών λεπτών δύο γκολ και κάπου εκεί κρίθηκε και το παιχνίδι. Στο 40’ ο Τζέλσον Μαρτίνς έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μπας Ντοστ και αυτός με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0. Το γκολ του Ολλανδού αποσυντόνισε τους παίκτες του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα στο 43’ να δεχθούν και δεύτερο γκολ από τον Μπρούνο Σέζαρ. Ο Βραζιλιάνος έκλεψε την μπάλα από τον Κούτρη και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0, με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα. Τέλος πρώτου ημιχρόνου 2-0 για την Σπόρτινγκ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεμονής πραγματοποίησε νωρίς-νωρίς και τις τρεις αλλαγές,βάζοντας στο παιχνίδι και ένα ''κανονικό'' φορ,αντί του Φορτούνη. Στο 64' οι Πειραιώτες δημιούργησαν την πρώτη τους καλή στιγμή στην επανάληψη. Ο Σεμπά βρήκε στην καρδιά της περιοχής τον Ενγκελς, αυτός πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν την έπιασε όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Τελικά οι Πορτογάλοι πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Ντοστ. Στο 66' ο Ντοστ ύστερα από κόρνερ νίκησε με κεφαλιά τον Προτό. Το μόνο που κατάφεραν οι ερυθρόλευκοι ήταν να βρουν ένα γκολ με τον Οτζίτζα Οφόε και να μειώσουν για το τελικό 3-1 στο Jose Alvalade.
Αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό από την συνέχεια της Ευρώπης που πλέον επικεντρώνεται στους εγχώριους στόχους του. Τελευταία ευρωπαϊκή αναμέτρηση για τον Θρύλο με την Γιουβέντους στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων.


Βαθμολογία παιχτών:

Προτό -4
Φιγκέιρας -5
Κούτρης -2
Μποτία -2
Ένγκελς -3
Ρομαό -3
Ζιλέ -3
Ταχτσίδης -2
Πάρντο -4
Καρσελά -3
Φορτούνης -3

Σεμπά -3
Τζούρτζεβιτς -4
Οφόε -6

Τάκης Λεμονής -3

Γήπεδο: Jose Alvalade
Διαιτητής: Felix Zwayer (GER)
Βοηθοί: Thorsten Schiffner (GER), Marco Achmüller (GER)
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Daniel Siebert (GER), Sascha Stegemann (GER)
Τέταρτος διαιτητής: Holger Henschel (GER)

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΒΩΝΑΣ (Ζόρζε Ζεζούς): Ρουί Πατρίσιο, Πιτσίνι (85' Ριστόβσκι), Αντρέ Πίντο, Ματιέ, Κοεντράο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Μπατάγλια, Ζέλσον Μαρτίνς, Μπρούνο Σέζαρ (90' Ματέους), Μπρούνο Φερνάντες, Ντοστ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Ταχτσίδης (65' Οτζίτζα Οφόε), Πάρντο, Καρσελά (46' Σεμπά), Φορτούνης (57' Τζούρτζεβιτς).

Γκολ: 40' & 66' Ντοστ, 43' Μπρούνο Σέζαρ / 86' Οτζίτζα Οφόε
Κάρτες: 9' Καρβάλιο, 81' Ζέλσον Μαρτίνς / 32' Φιγκέιρας, 54' Κούτρης, 90+3' Πάρντο



#Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου