Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Έπιασε κορυφή με "ρουκέτα" Κούτρη ο Θρύλος! Ολυμπιακός Λεβαδειακός 2-1 (πρωτάθλημα)


Ο Ολυμπιακός μπήκε υποτονικά όμως ξύπνησε και από το 25' ως το 45' έπαιξε πολύ καλή μπάλα και προηγήθηκε με τον Ζιλέ. Στο δεύτερο μπήκε δυνατά κέρδισε κ πέναλτι όμως ο Φορτούνης το έχασε με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός να πάρει ψυχολογία και εν τέλει να ισοφαρίσει. Ο Θρύλος όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και μαζί με τις αλλαγές που έσπρωξαν την ομάδα κατάφερε να πάρει τη νίκη με απίστευτη βολίδα του Λεονάρντο Κούτρη.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Προτό κάτω από τα δοκάρια,στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν οι Σισέ και Μποτία και στα πλάγια της άμυνας οι Ομάρ και Κούτρης. Στην μεσαία γραμμή ο Τάκης Λεμονής επέλεξε τους Ταχτσίδη,Ζιλέ,εξτρέμ ξεκίνησαν οι Μάριν και Καρσελά,δεκάρι ο Φορτούνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Ανσαριφάρντ.
Ο Ολυμπιακός είχε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Στο 27' ο Ανσαριφάρντ γύρισε από τα αριστερά στη μικρή περιοχή για τον Φορτούνη με τον Τσαμπούρη να διώχνει τελευταία στιγμή σε κόρνερ.Στο 31' ο Ανσαριφάρντ βγήκε τετ α τετ με τον Εμποκά να διώχνει το πλασέ του επιθετικού του Θρύλου και ένα λεπτό μετά το σουτ του ίδιου κατέληξε ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 35' ο Μάριν έκανε τη σέντρα και το σουτ του Φορτούνη στην κίνηση έδιωξε και πάλι ο Επασί! Τελικά το γκολ ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 43' με τον Ζιλέ!Ο Ζιλέ πήρε ωραία την μπάλα από τον Φορτούνη και αφού απέφυγε δύο αμυντικούς του Λεβαδειακού πλάσαρε τον Επασί για το 1-0. Στο 45' ο Μάριν έχασε μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.Τέλος ημιχρόνου 1-0 για τον Ολυμπιακό.
Στο 52' ο Κούτρης κέρδισε πέναλτι από τον Τριποτσέρη,αλλά ο Φορτούνης αστόχησε από τα 11 βήματα.Στο 55' ο Ανσαριφάρντ είχε μία χαμένη ευκαιρία με πλασέ στην κίνηση μετά από σέντρα του Κούτρη, αλλά και πάλι ο Εμποκά έδιωξε. Έξι λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός είχε διπλή χαμένη ευκαιρία με τους Ανσαριφάρντ και Ομάρ.
Τελικά ο Λεβαδειακός τιμώρησε την αστοχία των ερυθρόλευκων και έφτασε στην ισοφάριση στο 68' με κεφαλιά του Γιακουμάκη. Στην συνέχεια ο Λεμονής έβαλε και δεύτερο επιθετικό στον αγώνα και ο Τζούρτζεβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1 στο 82'. Τελικά το πολυπόθητο γκολ ήρθε από βολίδα του Κούτρη στο 84'. Ο αριστερός μπακ του Θρύλου έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής, ο Επασί έκανε λάθος εκτίμηση και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα της ομάδας του.
Τελικό σκορ 2-1 με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει μια χρυσή νίκη στην προσπάθεια του για την κατάκτηση του 8ου συνεχόμενου. Πλέον ακολουθεί ο ''τελικός'' με την Σπόρτινγκ για το τσάμπιονς λιγκ,την Τετάρτη στην Λισαβόνα.



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ:
Προτό 7
Μποτία 7
Σισέ 8
Ομάρ 4
Κούτρης 9
Ζιλέ 8
Ταχτσίδης 6
Φορτούνης 5
Μάριν 8
Καρσελά 8
Ανσαριφάρντ 6

Σεμπά 4
Μάρτινς 7
Τζούρτζεβιτς 7

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:
Τάκης Λεμονής 7

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:
Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)
Βοηθοί: Εμμανουήλ Καλφάκης (ΕΠΣ Χανίων), Σπυρίδων Βασιλόπουλος (ΕΠΣ Έβρου)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ταχτσίδης (77' Μαρτίνς), Ζιλέ, Φορτούνης (80' Τζούρτζεβιτς), Καρσελά (60' Σεμπά), Μάριν, Ανσαριφάρντ.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Ζοάο Φαβάρο, Ζαραδούκας (58' Σουμπίνιο), Ομπιόρα, Μητρόπουλος (89' Τόνι Σίλβα), Μπελγκαζουανί, Γιουσούφ, Γιακουμάκης.

Γκολ: 43' Ζιλέ, 84' Κούτρης / 69' Γιακουμάκης
Κάρτες: - / 52' Τριποτσέρης, 88' Λεονάρντο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου