Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Ανατροπή ΤΙΤΛΟΥ! Κέρκυρα-Ολυμπιακός 1-3 (πρωτάθλημα)

Άθλιος στο πρώτο ημίχρονο, ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ στο δεύτερο ο Θρύλος νίκησε 1-3 το παράρτημα του Ιβάν και πούλμαν της Κέρκυρας κι έκανε ένα βήμα ακόμη για το 8ο. Έξέθεσαν Λεμονή οι Τζούρτζεβις και Μάριν που γύρισαν το ματς παρόλ'αυτά του πιστώνεται ότι έκανε γρήγορα αλλαγές και το γύρισε.Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ ύστερα από προβολή του Γρομητσάρη,αλλά είχε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο όταν και πέτυχε τρία γκολ με τους Σισέ,Τζούρτζεβιτς και Μάριν. Πλέον οι ερυθρόλευκοι έπιασαν κορυφή και προσπέρασαν τόσο τον ΠΑΟΚ,αλλά και τον Ατρόμητο.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Προτό κάτω από τα δοκάρια. Με τους Σισέ και Μποτία να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο,ενώ στα πλάγια της άμυνας ξεκίνησαν οι Κούτρης και Ομάρ.Στην μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Ρομαό,Ταχτσίδης,ως εξτρέμ ξεκίνησαν οι Σεμπά και Πάρντο,πίσω από τον επιθετικό κινούνταν ο Φορτούνης και στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Καρίμ.
Ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ καλή ευκαιρία μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Φορτούνη. Ο Ταχτσίδης έδωσε στον Φορτούνη, αυτός κοντράλαρε ωραία με το στήθος και έπιασε ένα πολύ δυνατό βολέ, αλλά ο Γιαννακόπουλος πετάχτηκε στη γωνία του και απέκρουσε. Τελικά το σκορ στην αναμέτρηση άνοιξαν οι γηπεδούχοι. Στο 16' ο  Επστάιν εκτέλεσε το φάουλ,ο Ιωάννου πήρε την κεφαλιά και ο Γρομητσάρης με προβολή άνοιξε το σκορ για την Κέρκυρα. Στο γκολ φέρει ευθύνη και ο Προτό. Οι ερυθρόλευκοι δεν το έβαλαν κάτω και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 25' με τον Φορτούνη.Ο Ταχτσίδης με μια ωραία κίνηση μπήκε στη μεγάλη περιοχή, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο μεσοεπιθετικός του Θρύλου πλάσαρε, αλλά ο Σπίνουλας έδιωξε πάνω στη γραμμή.Στο 37΄ η Κέρκυρα έφτασε κοντά στο 2-0,αλλά ο Προτό έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Γεωργίου. Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τους Φαίακες να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0.
Δεύτερο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ από τα αποδυτήρια. Ο Μάριν έβγαλε μια υπέροχη σέντρα,ο Μποτία πήρε την κεφαλιά και ο Σισέ από κοντά έκανε το 1-1. Στο 48' οι ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Φορτούνη,ενώ στο 58' οι Πειραιώτες είχαν δοκάρι με τον Ρομαό. Τελικά το γκολ της ανατροπής ήρθε στο 65΄.Οι ερυθρόλευκοι εκτέλεσαν κόρνερ, ο Σεμπά σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Τζούρτζεβιτς με ένα πολύ δυνατό σουτ «κεραυνοβόλησε» τον Γιαννακόπουλο για το 1-2!Τρία λεπτά αργότερα ο Σέρβος έγινε δημιουργός και ο Μάριν με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ σκόραρε δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό!Ένα λεπτό μετά το 1-3 στο ΕΑΚ, ο Προτό σταμάτησε σε τετ-α-τετ τον Κέβιν Ντιόγκο και στο 70' ο Γεωργίου αστόχησε εξ επαφής με το κεφάλι. 
Τελικό σκορ 1-3 με τον Ολυμπιακό να παίρνει ένα πολύ σημαντικό διπλό μέσα στην έδρα της Κέρκυρας. Επόμενη αναμέτρηση -για το πρωτάθλημα- για τους ερυθρόλευκους το Σάββατο κόντρα στον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη. 
Όσον αφορά την σημερινή διαιτησία ο Ζαχαριάδης δεν υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Αρτυματά,ύστερα από γύρισμα του Φορτούνη στο 61'. Πάντως θα έχει ενδιαφέρον αν η ΚΕΔ θα τον τιμωρήσει ή θα την γλυτώσει πάλι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ:
Προτό 6
Ομάρ 8
Σισέ 6
Μποτία 7
Κούτρης 4
Ρομαό 6
Ταχτσίδης 4
Φορτούνης 5
Πάρντο 7
Σεμπά 6
Ανσαριφάρντ 7

Μάριν 9
Τζούρτζεβιτς 9
Ζιλέ 7

Προπονητής:
Τάκης Λεμονής 7

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:
Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς (83' Ζορμπάς), Κρητικός (54' Κέβιν Ντιόγκο), Γεωργίου, Παμλίδης, Σπίνουλας, Αναστασίου, Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν, Γρομητσάρης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (46' Τζούρτζεβιτς), Πάρντο (46' Μάριν), Φορτούνης (69' Ζιλέ), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

Γκολ: 16' Γρομητσάρης / 46' Σισέ, 65' Τζούρτζεβιτς, 68' Μάριν
Κάρτες: 35' Επστάιν, 45' Αρτυματάς, 89' Σιόντης / 90+1' Ζιλέ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΕΜΟΝΗ:


 «Από το πρώτο μέρος είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε την ανατροπή. Σίγουρα το γκολ από μία στημένη φάση που δεχτήκαμε μας προβλημάτισε και μας έβγαλε εκτός ρυθμού. Αλλά στο 2ο μέρος αντιδράσαμε πολύ καλά και πήραμε τη νίκη».



#Κόκκινο_DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου