Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Νίκησε τον ΟΦΗ με λυτρωτή τον Ελ Αραμπί! Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1 (πρωτάθλημα)


Oι ερυθρόλευκοι πήραν την νίκη σε ένα παιχνίδι θρίλερ με χρυσό λυτρωτή τον Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ, έχασε τα άχαστα, αλλά έφτασε στην μεγάλη ανατροπή με σκόρερ τον Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον ΟΦΗ για την 20η αγωνιστική της Super League και επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα και πλέον πάει με τον καλύτερο τρόπο στην Τούμπα για το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής.

Ο ΟΦΗ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τον Ντίκο στο 19', αλλά έφτασε στην νίκη με τους Μπακαμπού και Ελ Αραμπί στο 40' και στο 76' αντίστοιχα. Ενώ ο Πασχαλάκης είχε δύο σωτήριες προς το τέλος της αναμέτρησης. 

Ο Μίτσελ ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Οι Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τους Γκάρι Ροντρίγκες, Χάμες Ροντρίγκες και Μπιέλ πίσω από τον Μπακαμπού.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 6' είχε την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα όταν ο Ρέτσος πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μανδά. Στο 12' ο Χάμες κοντρόλαρε ωραία και έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Κολομβιανός σούπερ σταρ δεν κατάφερε να βρει συμπαίκτη του. Στο 19' ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ, όταν Τοράρισον ανέβηκε από αριστερά, έκανε το γύρισμα στον επιθετικό του ΟΦΗ, αυτός πλάσαρε με τη μία, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 27' ο Μπακαμπού πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μανδά. Στο 29' ο Ολυμπιακός απειλεί με τον Χάμες ο οποίος με δυνατό σουτ, άγγιξε το γκολ, αλλά ο Μανδάς απέκρουσε. Στο 38' ο ΟΦΗ πέτυχε γκολ με τον Τζου, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 40' ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το παιχνίδι. Ο Χάμες Ροντρίγκες εκτέλεσε το φάουλ και ο Μπακαμπού με κεφαλιά έκανε το 1-1. Στο 44' σουτ του Μπιέλ, με μεγάλη δυσκολία ο Μανδάς έδιωξε σε κόρνερ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και στο 48' ο Γκάρι απείλησε την εστία του ΟΦΗ με σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Μανδάς απέκρουσε. Στο 49' Μπιέλ χάνει μεγάλη ευκαιρία, μετά από σέντρα του Εμβλά! Δεν ήταν δυνατό το πλασέ του Μπιέλ, μπλόκαρε ο Μανδάς. Στο 53' ο Μπιέλ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως και πάλι ο Μανδάς απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του. Στο 66' μετά από σέντρα του Ρέαμπτσιουκ, η κεφαλιά του Μπακαμπού πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 67' μακρινό σουτ του Χουάνγκ Ιν-Μπέομ η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 73' τετ α τετ του Ροντινέι ο Μανδάς απέκρουσε και πάλι. Στο 74' ο Μπιέλ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Στο 76' ο Ολυμπιακός έκανε την μεγάλη ανατροπή. Σέντρα του Μπιέλ, ο Εμβιλά προσπάθησε να πλασάρει απευθείας και ο Ελ Αραμπί πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με το γόνατο την έστειλε στα δίχτυα. Στο 83' λάθος του Εμβιλά, η μπάλα κατέληξε στον Γκρόνιγκ, όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έβγαλε το τετ α τετ. Στο 89' νέα απόκρουση σε τετ α τετ του Πασχαλάκη έπειτα από προσπάθεια του Μπάκιτς.

Τελικό σκορ 2-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την ερχόμενη Κυριακή.

Ολυμπιακός (Μίτσελ, 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (85' Σισέ), Ρέτσος, Ρέαμπτσιουκ (74' Ραμόν), Εμβιλά, Χουάνγκ, Γκάρι (66' Μασούρας), Χάμες (85' Σαμασέκου), Μπιέλ, Μπακαμπού (74' Ελ Αραμπί).

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας, 3-5-2): Μανδάς - Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Λάρσον, Περέα, Ντιουσέ (81' Μοσκέρα), Τοράρισον (81' Τσιλιανίδης), Τοράλ (71' Μπάκιτς), Τζου (55' Γκρόνινγκ), Ντίκο (71' Μπαλογιάννης).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Πασχαλάκης -8

Ροντινέι -8

Ρέτσος -7

Παπασταθόπουλος -7

Ρεάμπτσιουκ -7

Χουάνγκ Ιν Μπέομ -7

Εμβιλά -7

Γκάρι Ροντρίγκες -6

Χάμες Ροντρίγκες -9

Μπιέλ -7

Μπακαμπού -9


Μασούρας -6

Ελ Αραμπί -9

Ραμόν -7

Σισέ -

Σαμασέκου -


Προπονητής:

Μίτσελ -8



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου