Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Προκρίσεις που μόνο ο Θρύλος ξέρει να παίρνει! Άρης-Ολυμπιακός 0-1 (κύπελλο)

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ στην ''εξυγίανση'' από τον Πειραιά! Οι ερυθρόλευκοι πάτησαν Άρη και διαιτησία και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του κυπέλλου, όπου εκεί θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ η οποία με την σειρά της απέκλεισε τον Πανσερραϊκό.

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν για δεύτερη φορά τον Άρη με 1-0 και προκρίθηκαν στους ''4'' του θέσμου. Κορυφαίος των ερυθρόλευκων ήταν ο Τζολάκης που απέκρουσε πέναλτι και σκόρερ ο Ελ Αραμπί στο 88' της αναμέτρησης.

Τραγική και πάλι η διαιτησία επί εποχής ''εξυγίανσης'', καθώς ο Ούγγρος Βαντ ανακάλυψε πέναλτι του Ντόη -αποβλήθηκε στην φάση- στον Γκρέι.

Ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα έκανε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας ο Ραμόν.

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη στο τέρμα και τους Ροντινέι, Σωκράτη, Ντόι και Βρουσάι στην άμυνα. Οι Σαμασέκου και Εμβιλά ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Μασούρα, Μπιέλ και Βαλμπουενά στην τριάδα πίσω από τον Μπακαμπού.

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 1' απείλησε σε σουτ του Έτεμπο, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 8' ο Μανού Γκαρθία πήρε την κεφαλιά, μετά τη σέντρα που έγινε από δεξιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 14' πρώτη στιγμή για τους ερυθρόλευκους αλλά την κεφαλιά του Μπακαμπού, ύστερα από σέντρα του Μασούρα, την μπλόκαρε ο Κουέστα. Στο 20' ωραία προσπάθεια και σουτ του Βαλμπουενά έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κουέστα. Στο 27' μεγάλη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους. Ο Βαλμπουενά έκανε την κάθετη στον Μπιέλ, αυτός γύρισε από δεξιά, η μπάλα πέρασε μπροστά από τον Μασούρα, ο οποίος, όμως, δεν κατάφερε να κάνει σουτάρει, με τον Μαζικού να διώχνει σχεδόν πάνω στη γραμμή και να κρατάει το μηδέν για τον Αρη. Στο 34' καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Ο Γκρέι μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε με το πόδι. Στο 45' πλασέ στην κίνηση του Γκρέι, μέσα από την περιοχή, ο Τζολάκης έδιωξε με το πόδι.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Με τον Άρη να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά οι παίχτες του Ολυμπιακού είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία της ομάδας και έτσι δεν απειλήθηκαν στις αρχές της επανάληψης. Στο 61' το σουτ του Μάνου Γκαρθία μπλόκαρε ο Τζολάκης. Στο 65' Πλασέ στην κίνηση του Πίρσμαν, ο Τζολάκης απέκρουσε και πάλι. Στο 69'΄εύκολη απόκρουση του Τζολάκη σε σουτ του Μάνου Γκαρθία. Στο 74' η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου πέρασε λίγο άουτ. Στο 82' ανύπαρκτο πέναλτι δίνει ο Βαντ, καθώς αντί για επιθετικό φάουλ του Γκρέι στον Ντόη, ο ίδιος είδε πέναλτι του αμυντικού του Ολυμπιακού και τον απέβαλε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ο Γκρέι, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 88' οι ερυθρόλευκοι πετυχαίνουν γκολ και καθαρίζουν την υπόθεση πρόκριση, με χρυσό σκόρερ τον Ελ Αραμπί, ύστερα από εξαιρετική μπαλιά του Σαμασέκου.

Τελικό σκορ 0-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον ΟΦΗ στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Άρης (Ά. Πάρντιου): Κουέστα, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Ετέμπο, Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (76' Πάλμα), Ιτούρμπε (81' Ματέο Γκαρσία), Γκρέι.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Βρουσάι (86' Σισέ), Εμβιλά, Σαμασέκου, Μασούρας (70' Γκάρι), Βαλμπουενά (62' Χάμες), Μπιέλ (86' Ραμόν), Μπακαμπού (70' Ελ Αραμπί).


Η βαθμολογία των παιχτών:


Τζολάκης -10

Ροντινέι -8

Παπασταθόπουλος -7

Ντόι -7

Βρουσάι -7

Εμβιλά -7

Σαμασέκου -8

Μπιέλ -7

Βαλμπουενά -7

Μασούρας -7

Μπακαμπού -7


Χάμες Ροντρίγκες -6

Ελ Αραμπί -9

Γκάρι Ροντρίγκες -6

Σισέ -

Ραμόν -


Προπονητής:

Μίτσελ -8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου