Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Μπαρτζώκας: «Κανείς δεν πιστεύει ότι είμαστε υπερομάδα, ούτε η καλύτερη στην Ευρώπη»

 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε την ήττα από τη Μονακό και τον ενθουσιασμό που επικρατεί για το ξεκίνημα του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, εξηγώντας πως οι ερυθρόλευκοι έχουν καλή ομάδα και θα το αποδείξουν στα επόμενα ματς.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε να είναι, ένα σκληρό και "κλειστό" ματς. Η Μονακό είναι μια πολύ αθλητική ομάδα, παίζει δυνατά. Έπρεπε να ματσάρουμε αυτή την κατάσταση, κάτι που τελικά δεν κάναμε καθόλου. Κι αφήσαμε τον Τζέιμς και τον Οκόμπο να νιώσουν άνετα στο παρκέ και να σκοράρουν πάνω από 40 πόντους. Δεν ήταν η βραδιά μας απόψε. Πρέπει να συνεχίσουμε, πρέπει να μάθουμε από την ήττα, έτσι είναι η EuroLeague, κάθε ματς είναι διαφορετικό.

Το έχω ξαναπεί... Στις ήττες και στις νίκες πρέπει να καταλαβαίνουμε που είμαστε και να προχωράμε. Ίσως σήμερα να είχαμε πολλά συναισθήματα λόγω του κόσμου και θέλαμε να υπερβάλουμε σε κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο. Αντί να παίξουμε απλά και να δώσουμε έξτρα πάσες, πολλοί παίκτες έπαιξαν με τα συναισθήματά τους. Χάνεις, κερδίζεις, το ξεχνάς και πας στο επόμενο».

Στη συνέχεια ανέφερε όσον αφορά την στήριξη του κόσμου και το κομβικό σημείο του αγώνα: «Ο κόσμος εκτιμά την προσπάθεια της ομάδας μας. Κερδίζουμε, παίζουμε καλά... Απόψε δεν παίξαμε όπως έπρεπε αλλά κάναμε μια προσπάθεια. Σε λάθος κατεύθυνση; Ίσως. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, είμαι ευγνώμων. Η διαδικασία είναι τόσο απαιτητική. Θέλουμε να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι και αυτό είναι όλο. Ήταν καθοριστικό σημείο η αρχή του τρίτου δεκαλέπτου. Έχουμε πάρει μια διαφορά οκτώ πόντων. Δείξαμε κακή επιθετική εκτέλεση. Κάναμε πολλά λάθη που οδήγησαν σε αιφνιδιασμό. Πάντα μια ομάδα που είναι πίσω στο σκορ σε αυτό το γήπεδο, όταν ξαναμπεί στο παιχνίδι σκοράροντας εύκολα καλάθια, παίρνει αυτοπεποίθηση. Στους έξι πόντους, όταν μειώσαμε και ξαναείχαμε την ευκαιρία, πήρε τρεις βολές ο Τζέιμς, δυο ο Οκόμπο... Δεν μπορέσαμε να ξαναμπούμε στο ματς όπως θέλαμε».

Και πρόσθεσε: «Στο β' ημίχρονο έπρεπε να παίξουμε καλύτερη περιφερειακή άμυνα. Να τους βάλουμε σε πιο δύσκολες συνθήκες στο παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι κάνει καλό καμία ήττα. Ο κόσμος στην χώρα μας και γενικά στη Μεσόγειο, ενθουσιάζεται πολύ, πάει σε υπερβολές, δεν μπορείς να του το απαγορεύσεις. Υπάρχει ενθουσιασμός από τον κόσμο. Όσο περνάει από το χέρι μου μέσα στην ομάδα, δεν αφήνω να συμβεί κάτι τέτοιο. Κανείς δεν πιστεύει ότι είμαστε υπερομάδα, ούτε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Χρειάζεται να παίζουμε πολύ καλά για να κερδίζουμε. Δεν έχουμε τόσο ταλέντο όμως είμαστε καλή ομάδα και θα το αποδείξουμε στα επόμενα ματς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου