Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Σημαντική νίκη στην έδρα του Αερωπού! Αερωπός Έδεσσας-Ολυμπιακός 24-28 (χάντμπολ αντρών, πρωτάθλημα)

 

Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε στην αγωνιστική δράση του πρωταθλήματος, 20 μέρες μετά, η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, που αγωνίστηκαν τελευταία φορά στις 2/10, κόντρα στην Πυλαία (28-25) στην Ηλιούπολη, για την 3η αγωνιστική της Handball Premier, πέρασαν νικηφόρα από την Έδεσσα, αφού επικράτησαν με 28-24 του Αερωπού, για την 4η «στροφή». Ο Θρύλος είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του ματς, ήταν ανώτερος από τους γηπεδούχους, παίρνοντας μεγάλες διαφορές στο σκορ και έφυγε με το «διπλό» από την Έδεσσα, εξασφαλίζοντας ένα πολύ σημαντικό δίποντο για το πρωτάθλημα.

Την Τετάρτη (26/10) το βράδυ (21:00), οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τον Διομήδη στο κλειστό της Ηλιούπολης, για την 5η αγωνιστική της Handball Premier.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και στα πρώτα τρία λεπτά, προηγήθηκε με 3-0, με τρία γκολ στην κόντρα από τους Παπαδόπουλο (2) και Νίοκας, με τον Αερωπό να ισοφαρίζει, στη συνέχεια, σε 3-3. Με σκόρερ τον Καραμπουρνιώτη, οι πρωταθλητές Ελλάδας «ανέβηκαν» στο +2 (3-5), ενώ ο Σλαβούλιτσα «έγραψε» το 7-4 και ο Παπαβασίλης το 8-4, στο 18ο λεπτό! Ο Σλαβούλιτσα σκόραρε ξανά, κρατώντας το +4 (5-9) των «ερυθρόλευκων», όμως οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο σκορ (7-9). Με ωραίο τέρμα στο 23ο λεπτό, ο Γκράτζαν ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +3 (7-10), ενώ στο 26ο, ο Δομπρής έδωσε «αέρα» +4 (7-11) στον Θρύλο. Μετά από εξαιρετική άμυνα, ο Βέμπερ σκόραρε σε κενή εστία, με σουτ πίσω από το κέντρο, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη μεγαλύτερη του διαφορά στο ματς, κάνοντας το 12-7. Με νέο γκολ του Γκράτζαν, οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν το 13-9, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 13-11.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Θρύλος ξέφυγε ξανά με +4 (12-16), με σκόρερ τον Παπαδόπουλο, με τον Νιόκας να κάνει το 17-12, στο 37ο λεπτό. Ο Βέμπερ «χτύπησε» ξανά και σκόραρε για το 18-14, με τον Παπαδόπουλο να οδηγεί τους «ερυθρόλευκους» στο +5 (15-20). Ο Δομπρής «βρήκε» και πάλι δίχτυα, για το 21-16, ενώ στο 52ο λεπτό, έκανε το 24-20. Με νέο εξαιρετικό γκολ του Δομπρή, στο 57ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 26-23, με τον Παπαβασίλη να σκοράρει, για το 27-23. Στην τελευταία επίθεση, ο Δομπρής πέτυχε ένα ακόμα τέρμα, για το τελικό 28-24 των πρωταθλητών!

Τα πεντάλεπτα: 1-3, 2-4, 4-6, 6-9, 7-10, 11-13 (ημχ.), 12-16, 15-18, 17-22, 20-23, 22-25, 24-28

Αερωπός Έδεσσας (Γιάννης Πηλαλίδης): Κωστακίδης 8, Τσέλιος, Μπούτκαρης, Μαυροδουλάκης 2, Μίγγας, Τοτίδης, Κράλλης 1, Αθανασιάδης 1, Βέρεμτσουκ, Μποτσκάρεφ 6, Γάτσης, Μπούλκιν 4, Γεωργάλης, Παπαγιάννης, Κουκουτσίδης 2, Γιαννούσης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Καρασσαβίδης): Κοτανίδης, Νιοκάς 6, Καραμπουρνιώτης 1, Παπαβασίλης 2, Κανδύλας, Μπάγιος, Παπαδόπουλος 7, Δομπρής 5, Βέμπερ 2, Πασσιάς 1, Μοντόρο, Λιόλιος, Σλαβούλιτσα 2, Γκρατζάν 2, Μιχαηλίδης, Μπάουερ

Διαιτητές: Λινάρδος-Νικολαϊδης, Δίλεπτα: 4-9, Πέναλτι: 5/6-2/3

Δηλώσεις:

Γιώργος Καρασαββίδης: «Είμαστε ευχαριστημένοι από τη νίκη, γιατί εδώ είναι πάντα μια δύσκολη έδρα. Ο Αερωπός το πάλεψε πολύ, συγχαρητήρια. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνιση, γιατί κάναμε πολλά λάθη. Βέβαια, παίξαμε για πάρα πολύ χρόνο, σε ένα παιχνίδι που δεν χρειαζόταν, με παίκτη λιγότερο. Υπερβολικά μεγάλο χρόνο, δυσανάλογα με τον αντίπαλο. Προσπαθούμε, προσπαθούμε, προσπαθούμε… Κάποια στιγμή είναι κουραστικό. Θέλω να μιλήσω για ένα ζήτημα. Είμαστε μια ομάδα που πάρα, πάρα πολλές φορές δεν έχει παίξει την τελευταία επίθεση, σήμερα υπήρξε λόγος εντός της ομάδας να το κάνει, δεν θέλαμε να δείξουμε ασέβεια προς τον αντίπαλο. Δεν νομίζω, ότι χρειάζεται να εξηγήσω παραπάνω, απλά θέλω να πω στον κόσμο της Έδεσσας ότι δεν ήταν θέμα ασέβειας στα παιδιά που πάλεψαν πάρα πολύ τον αγώνα. Συνεχίζουμε, παίζουμε στην έδρα μας με τον Διομήδη. Εμείς κάθε φορά, μετά τις Εθνικές ομάδες, δυσκολευόμαστε να βρούμε ρυθμό, όμως κάναμε λάθη που δεν είναι του επιπέδου μας, δώσαμε την μπάλα πολλές φορές χωρίς λόγο. Πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό, έρχονται και τα ματς για την Ευρώπη».

Πέτρος Κανδύλας: «Παραδοσιακά, στην έδρα αυτή δυσκολευόμαστε, δεν θυμάμαι να έχουμε κερδίσει ποτέ εύκολα εδώ. Ξέραμε, ότι μας περίμενε ένα δύσκολο ματς, οι παίκτες του Αερωπού έκαναν κατάθεση ψυχής, τους δίνω συγχαρητήρια. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, η ομάδα μας έπαιξε πολύ καλά κατά διαστήματα, αλλά κάναμε κάποια τεχνικά λάθη που έδιναν την μπάλα στην Έδεσσα. Πρέπει να το διορθώσουμε αυτό, τα λάθη αυτά μας κόστισαν ίσως μια διαφορά 10 γκολ. Παίζουμε πάλι την Τετάρτη, η ποιότητα των παικτών μας είναι μεγάλη, με συγκέντρωση θα παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο κόντρα στον Διομήδη».


Πηγή: osfp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου