Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Με Κάραμπαγκ, τη Φράιμπουργκ και τη Ναντ ο Ολυμπιακός στο Europa League! Δείτε τα προφίλ των ομάδων!

Οι ερυθρόλευκοι έμαθαν τους αντιπάλους στην φάση των ομίλων του Europa League. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Κάραμπαγκ από το Αζερμπαϊτζάν, την Φράιμπουργκ από τη Γερμανία και την Ναντ από την Γαλλία. Ένας όμιλος όχι αρκετά δύσκολος, αλλά σίγουρά με πολλές παγίδες.

Η Κάραμπαγκ είναι μία ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν που την περσινή σεζόν κατέκτησε το νταμπλ, ενώ ταυτόχρονα είναι μία ομάδα που έχει μόνιμη θέση σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Αστέρι της ομάδας είναι ο Κάντι. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός σε 50 παιχνίδια με τους Αζέρους έχει 24 γκολ και 22 ασίστ. Προπονητής των Αζέρων είναι Γκούρμπαν Γκουρμπάνοφ, ο οποίος κάθεται στον πάγκο της από το 2008. Η χρηματιστηριακή αξία της Κάραμπαγκ είναι στα 14.008.000 ευρώ.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού που βγήκε από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας είναι η Φράιμπουργκ. Η Φράιμπουργκ τερμάτισε πέρσι στην 6η θέση της Bundesliga, όμως σε μεγάλο μέρος της σεζόν βρισκόταν αγκαλιά με ένα εισιτήριο Champions League, χάρη στο εντυπωσιακό της ποδόσφαιρο. Παράλληλα έφτασε ως τον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας όπου και γνώρισε την ήττα στην διαδικασία των πέναλτι από την Λειψία. Μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Ιταλογερμανός Γκρίφο. Ο Ιταλός διεθνής μεσοεπιθετικός έχει με την γερμανική ομάδα 184 συμμετοχές με 57 γκολ και 59 ασίστ. Προπονητής της ομάδας είναι ο Κρίστιαν Στράιχ, ο οποίος κάθεται στον πάγκο των Γερμανών από το 2011, μετρώντας 400 παιχνίδια. Η χρηματιστηριακή αξία της Φράιμπουργκ είναι στα 150.350.000 ευρώ.

Η Ναντ είναι η αντίπαλος που βγήκε από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Η γαλλική ομάδα κατέκτησε πέρσι το κύπελλο Γαλλίας καθώς επικράτησε στον τελικό της Νις με 1-0, ενώ στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην ένατη θέση. Αστέρι της ομάδας θεωρείται ο Λούντβικ Μπλας, ο Γάλλοαφρικανός χαφ, που σε 112 συμμετοχές με την Ναντ έχει 34 γκολ και 11 ασίστ. Προπονητής της είναι ο Αντουάν Κομπουαρέ. Η χρηματιστηριακή αξία της Ναντ είναι στα 94.300.000 ευρώ.


Δείτε τις ημερομηνίες των αγώνων:

1η αγωνιστική: 8 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική: 15 Σεπτεμβρίου

3η αγωνιστική: 6 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική: 13 Οκτωβρίου

5η αγωνιστική: 27 Οκτωβρίου

6η αγωνιστική 3 Νοεμβρίου


Αναλυτικά οι όμιλοι του Europa League:


ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ


Άρσεναλ (Αγγλία)

Αϊντχόφεν (Ολλανδία)

Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)

Ζυρίχη (Ελβετία)


ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ


Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)

Ρεν (Γαλλία)

Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)


ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ


Ρόμα (Ιταλία)

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)

Μπέτις (Ισπανία)

Ελσίνκι (Φινλανδία)


ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ


Μπράγκα (Πορτογαλία)

Μάλμε (Σουηδία)

Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία)

Σαν Ζιλουάζ (Βέλγιο)


ΠΕΜΠΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

Σοσιεδάδ (Ισπανία)

Σέριφ (Μολδαβία)

Ομόνοια (Κύπρος)


ΕΚΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ


Λάτσιο (Ιταλία)

Φέγενορντ (Ολλανδία)

Μίντιλαντ (Δανία)

Στουρμ (Αυστρία)


ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΜΙΛΟΣ


Ολυμπιακός (Ελλάδα)

Κάραμπαγκ (Αζερμπαϊτζάν)

Φράιμπουργκ (Γερμανία)

Ναντ (Γαλλία)


ΟΓΔΟΟΣ ΟΜΙΛΟΣ


Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

Μονακό (Γαλλία)

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)

Τράμπζονσπορ (Τουρκία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου