Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Στους ομίλους του Europa League με εκπληκτικό Βατσλίκ! Ολυμπιακός-Απόλλων Λεμεσού 1-1 (πεν. 3-1) (πρ. Europa League)

Στόχος επετεύχθη! Ο Ολυμπιακός απέκλεισε τον Απόλλωνα Λεμεσού στην διαδικασία των πέναλτι και πέρασε στους ομίλους του Europa League, όπου και την Παρασκευή θα μάθει τους αντιπάλους του.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ καλύτεροι των Κυπρίων σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά μία αστάθεια στην άμυνα έφερε την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά και το παιχνίδι πήγε στην παράταση και κατόπιν στα πέναλτι.

Στα πέναλτι ο Βατσλίκ ήταν εντυπωσιακός έπιασε τρία πέναλτι και χάρισε την πρόκριση στους ερυθρόλευκους. 

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ μόλις στο 2' με τον Μασούρα και ο Απόλλων Λεμεσού έφτασε στην ισοφάριση στο 90' με τον Πίττα. Οι ερυθρόλευκοι τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίχτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μπα στο 100'.

Ο Κάρλος Κορμπεράν παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, με Σισέ και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Ρέαμπτσιουκ και Άβιλα στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο ο Εμβιλά με τον Κούντε και τον Χουάνγκ, στα εξτρέμ ο Ζίνκερναγκελ με τον Μασούρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Στο 2' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Μασούρα. Ο Ρέαμπτσιουκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος που έγινε στην άμυνα του Απόλλωνα, έκλεψε την μπάλα, γύρισε στον Μάσουρα και ο διεθνής μεσοεπιθετικός με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-0 για τους πρωταθλητές. Στο 15' ο Ολυμπιακός είχε νέα ευκαιρία στον αγώνα, όταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί βρέθηκε απέναντι από τον Γιοβάνοβιτς, μετά την ωραία ενέργεια και το γύρισμα του Μασούρα. Ο Μαροκινός δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να βγαίνει νικητής στη μάχη με τον Αφρικανό σέντερ φορ του Ολυμπιακού. Στο 21' σουτ του Ζίνκερναγκελ, μπλοκάρει ο Γιοβάνοβιτς. Στο 22' γλυκό πλασέ του Κούντε, διώχνει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα. Στο 25' σουτ του Πίττα, μπλοκάρει ο Βατσλίκ. Στο 40' ο Μαυρίας σέντραρε, ο Ρέαμπτσιουκ δεν έδιωξε σωστά και η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία χωρίς κανείς να μπει στην πορεία της. Στο 45' εκτέλεση φάουλ του Σαχάρ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βατσλίκ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Στο 51' προβολή του Μπα λίγο έλειψε να φέρει το αυτογκόλ, έπεσε όμως και μπλόκαρε ο Βατσλίκ. Στο 61' όμορφη ενέργεια του Ραντζέλοβιτς, που βγάζει σέντρα στο «πιάτο» του Ελ Αραμπί, όμως η κεφαλιά του Μαροκινού επιθετικού πάει πάνω στον τερματοφύλακα του Απόλλωνα. Στο 71' δοκάρι για τον Ολυμπιακό. Τρομερό μακρινό σουτ του Κούντε η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς. Στο 76' οι Ερυθρόλευκοι έχασαν μια ακόμα ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Μασούρα. Ο Ελ Αραμπί μάζεψε όλους τους παίκτες του Απόλλωνα πάνω του, άνοιξε στον διεθνή εξτρέμ, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 83′ σουτ του Ονγκεντά, άουτ. Στο 88' απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους. Εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, με το σουτ του Εμβιλά να παίρνει πορεία προς τα δίχτυα και με τον Σισέ να μπαίνει στην φάση, όμως οι αμυντικοί του Απόλλωνα πάνω στην γραμμή έδιωξαν. Στο 90' οι ερυθρόλευκοι πληρώνουν τις άστοχες ευκαιρίες και τα λάθη στην άμυνα και δέχονται το γκολ της ισοφάρισης. Σέντρα από αριστερά, ο Ρομπέρζ πήρε την κεφαλιά και ο Πίττας από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και εκεί ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη ευκαιρία στο 92'. Μετά από σουτ του Ντε λα Φουέντε, η μπάλα κοντράρει και στρώνεται στον Ελ Αραμπί, ο οποίος κοντρολάρει και κάνει το σουτ, όμως το τάκλιν του Πεϊμπερνές στέλνει την μπάλα κόρνερ. Στο 114' σε κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Σισέ παίρνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα κοντράρει σε νέο κόρνερ, με τον Γάλλο να εκτελεί και πάλι, τον Σενεγαλέζο να κάνει νέα κεφαλιά, αυτή την φορά όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0 Εμβιλά

1-0 Κυριάκου (απόκρουση Βατσλίκ)

2-0 Ντε λα Φουέντε

2-1 Πίττας

3-1 Άβιλα

3-1 Ονγκεντά

3-1 Ραντζέλοβιτς (έδιωξε ο Ραντζέλοβιτς)

3-1 Μπα (έδιωξε ο Βατσλίκ)

Κίτρινες: Μασούρας, Οσεϊνού Μπα – Ελ Χατζί Μπα, Ρομπέρζ

Κόκκινη: Οσεϊνού Μπα

Ολυμπιακός (Κ. Κορμπεράν): Βατσλίκ, Aβιλά, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε (84' Αγκιμπού Καμαρά), Εμβιλά, Μασούρας (84' Ντε λα Φουέντε), Χουάνγκ (79' Βαλμπουενά), Ζινκερνάγκελ (55' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (103' Μανωλάς).

Απόλλων Λεμεσού (Ντ. Καταλά): Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Πεϊμπερνές, Ρομπέρζ, Καμάς, Σαχάρ (67' Ελ Χατζί Μπα), Κολ (79' Κυριάκου), Φέλιξ (67' Ονγκεντά), Πίττας, Ντιγκινί (79' Γιάνγκα), Χέντι (57' Ζράντι – 97' Καμπράλ).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Βατσλίκ -9

Αβιλά -7

Μπα -5

Σισέ -6

Ρέαμπτσιουκ -7

Κούντε -7

Εμβιλά -7

Μασούρας -8

Χουάνγκ -7

Ζινγερνγάγκελ -5

Ελ Αραμπί -7


Ραντζέλοβιτς -7

Βαλμπουενά -7

Αγκιμπού Καμαρά -6

Ντε Λα Φουέντε -6

Μανωλάς -7


Προπονητής:

Κάρλος Κορμπεράν -7


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου