Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Λύτρωση για τον Ολυμπιακό στο 92' με τον Χασάν! Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1 (πρωτάθλημα)

Νίκη-τίτλου για τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι! Οι ερυθρόλευκοι πήραν μια πολύτιμη νίκη που τους διατηρεί στην κορυφή του πρωταθλήματος της Super League. Ο Ολυμπιακός παρότι αγωνίζονταν με δέκα παίχτες εξαιτίας της αποβολής του Ομάρ, πέτυχε γκολ στο 92' με χρυσό σκόρερ τον Χασάν που είχε περάσει ως αλλαγή στο 59'.
Με τον Αιγύπτιο φορ να δικαιώνει τον Πέδρο Μαρτίνς που επέμενε τόσο πολύ ήθελε την επιστροφή του στον Ολυμπιακό.
Οι ερυθρόλευκοι ήταν και άτυχοι στον αγώνα καθότι τραυματίστηκε και ο Σουντανί στο 15' και έγινε αναγκαστική αλλαγή.
Έκανε λάθη ο Ελβετός διαιτητής Σνάιτερ που έδειχνε με αρκετή ευκολία τις κίτρινες εις βάρος των παιχτών του Ολυμπιακού, ενώ χαρίστηκε σε πολλές περιπτώσεις στο σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.
Κανονικά έδωσαν το παρών στο Περιστέρι οι οπαδοί του Ολυμπιακού που δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, όπως κάνουν και σε κάθε παιχνίδι που δίνουν το παρών.
Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το ματς στο Περιστέρι με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Τσιμίκα και Ομάρ στα αμυντικά άκρα. Ο Γκιγιέρμε με τον Μπουχαλάκη στο κέντρο, ο Βαλμπουενά με τον Μασούρα στα εξτρέμ, Σουντανί και Ελ Αραμπί επιθετικό δίδυμο.
Πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 2' με σουτ του Σουντανί εκτός περιοχής να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Μέγιερι. Στο 9' ασίστ του Σουντανί για τον Μασούρα, με τον Έλληνα εξτρέμ να χάνει το κοντρόλ με τον Μέγιερι να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 13' γέμισμα του Ούμπιδες για τον Βέλλιο, αλλά δεν βρίσκει ωραία την μπάλα και η οποία κατέληξε άουτ. Στο 15' σε μια εναέρια μονομαχία του με τον Ενσικουλού ο Σουντανί τραυματίζεται και βγαίνει ως αναγκαστική αλλαγή, την θέση του οποίου πήρε ο Φορτούνης. Στο 20' μετά από εκτέλεση φάουλ ο Βέλλιος σούταρε, αλλά ο Σα μπλόκαρε ωραία την μπάλα. Στο 23' ασίστ του Βαλμπουενά για τον Ομάρ που ήρθε από πίσω, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Στο 27΄μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ωραία μπαλιά του Μπουχαλάκη για τον Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό φορ να πιάνει το σουτ με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Στο 29' ο Μπουχαλάκης έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Εκπληκτική φάση για τον Ολυμπιακό στο 45’ όταν μετά από σέντρα του Τσιμίκα, ο Μασούρας κάνει καρφωτή κεφαλιά, εντυπωσιακά διώχνει ο Μέγιερι, ο Ελ Αραμπί προλαβαίνει πριν βγει η μπάλα κόρνερ και γυρνάει με τακουνάκι, νέα κεφαλιά από Μασούρα, διώχνει ο Γούτας πάνω στη γραμμή. Τέλος πρώτου ημιχρόνου 0-0 για τις δύο ομάδες.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε και δεν είχαμε φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στο 57' ο Ούμπιδες εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 65' ο Ολυμπιακός είχε μια καλή ευκαιρία με τον Ομάρ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε με το αριστερό δεν βρήκε στόχο. Στο 73' οι ερυθρόλευκοι θα μείνουν με δέκα παίχτες, καθώς ο Ομάρ θα αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Νταβιώτη. Στο 87' ο Ολυμπιακός είχε δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρει. Ύστερα από κόρνερ του Βαλμπουενά ο Σεμέδο έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Γούτας έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ και στο τρίτο συνεχόμενο κόρνερ η κεφαλιά του Χασάν πέρασε άουτ. Στις καθυστερήσεις του αγώνα είχαμε και την λύτρωση για τον Ολυμπιακό. Ο Χάσαν πέτυχε το χρυσό γκολ με κεφαλιά, ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Βαλμπουενά.
Τελικό σκορ 0-1 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Λαμία για το κύπελλο στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' στον επαναληπτικό του 0-0.

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Νάτσος, Στρούγγης, Γούτας, Κιβρακίδης, Μάντσον (90′ Ραμπέλο), Μπουσουλάτζιτς, Ούμπιδες, Ντε Πάου (41’ Νταβιώτης), Ενσικουλού (70’ Ραούλ Μπαένα), Βέλλιος.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Ελαμπντελαουί, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Μασούρας (59’ Χασάν), Σουντανί (18’ Φορτούνης λ.τρ.), Ελ Αραμπί (76’ Ομάρ).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Σα -7
Ομάρ -5
Σεμέδο -6
Μπα -6
Τσιμίκας -7
Γκιγιέρμε -5
Μπουχαλάκης -6
Μασούρας -6
Βαλμπουενά -8
Σουντανί -6
Ελ Αραμπί -5

Φορτούνης -6
Χασάν -8
Γκασπάρ -7

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου