Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Με σούπερ ανατροπή, πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου! Ολυμπιακός-Λαμία 3-2 (κύπελλο)


Με σούπερ ανατροπή και έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ματιέ Βαλμπουενά, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-2 της Λαμίας  και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου.
Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ 0-1 στο ημίχρονο, αλλά έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βαλμπουενά που είχε συμμετοχή και στα τρία της ομάδας, πέτυχαν την μεγάλη ανατροπή. Σε εξαιρετική βραδιά και ο Σισέ που πέτυχε τα δύο γκολ της ομάδας, ενώ το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε ο Χασάν ο οποίος αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.
Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίχτες, καθώς αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες ο Ρόμανιτς.
Από την άλλη η διαιτησία δεν απέφυγε τα λάθη καθώς δεν υπέδειξε το σημείο του πέναλτι σε χέρι του Ασίγκμπα στο 36'.
Δυναμικό παρών και πάλι από τον κόσμο των ερυθρόλευκων στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Αλέν κάτω από τα δοκάρια, τον Γκασπάρ στο δεξί άκρο της άμυνας, Σισέ και Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας και τον Τσιμίκα στο αριστερό. Οι Γκιγιέρμε και Καμαρά ήταν στον άξονα, ο Μασούρας με τον Λοβέρα στα πλάγια της επίθεσης, ο Φορτούνης αγωνίστηκε ως δεκάρι και ο Χασάν ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Στον 2' οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε σπρώξιμο του Βάντερσον πάνω στον Γκασπάρ, με τον Κουτσιαύτη να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Στο 7' ο Χασάν έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία σε κενή εστία, ύστερα από γύρισμα του Τσιμίκα. Στο 11' νέα καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Κάχριμαν είπε όχι στο σουτ του Μασούρα. Στο 22' δυνατό μακρινό σουτ του Φορτούνη με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, καθώς βρήκε στο σώμα του Τζανετόπουλου. Στο 36' ο Κουτσιαύτης δεν υπέδειξε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων σε χέρι του Ασίγκμπα. Ενώ στο 37' η κεφαλιά του Σισέ μετά από φάουλ του Φορτούνη πέρασε ψηλά άουτ. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 44' η Λαμία άνοιξε το σκορ με τον Αντέτζο, ύστερα από φάουλ του Ταϊρόν. Τέλος πρώτου ημιχρόνου 0-1 υπέρ της Λαμίας.
Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε δύο αλλαγές από πλευράς Ολυμπιακού με τον Βαλμπουενά και τον Ελ Αραμπί να παίρνουν την θέση των Λοβέρα και Μασούρα. Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και έγινε απειλητικός. Στο 52' ο Ολυμπιακός είχε μια καλή ευκαιρία, ο Καμαρά έπιασε το σουτ  με το σουτ του να κοντράρει και να περνά κόρνερ, ενώ στην συνέχεια της φάσης, η κεφαλιά του Ελ Αραμπί πέρασε δίπλα από το δοκάρι του ακινητοποιημένου Κάχριμαν. Στο 57' ο Βαλμπουενά έπιασε το ανάποδο ψαλιδάκι με τον Κάχριμαν να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 60' οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Χασάν. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ και ο Αιγύπτιος φορ με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1. Στο 61' η Λαμία έμεινε με δέκα παίχτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ρόμανιτς για θέατρο. Στο 71' νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες όταν από ασίστ του Χασάν, ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ξάνθης. Στο 72' ο Χασάν είχε δοκάρι για τους ερυθρόλευκους. Στο 72' ήρθε το γκολ της ανατροπής για τους ερυθρόλευκους με τον Σισέ. Γέμισμα του Βαλμπουενά μέσα στην περιοχή της Λαμίας καρφωτή κεφαλιά του Σενεγαλέζου αμυντικού και 2-1 για τους ερυθρόλευκους. Στο 77' φάουλ από πλάγια θέση για τον Ολυμπιακό, εκτέλεση από τον Βαλμπουενά κεφαλιά και πάλι από τον Σισέ που κάνει το 3-1 και ουσιαστικά εξασφαλίζει την πρόκριση για την ομάδα των ερυθρόλευκων. Ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμη ευκαιρία στο 85' να πετύχει και τέταρτο γκολ, αλλά ο Ελ Αραμπί νικήθηκε από τον Κάχριμαν. Στο τέλος του αγώνα το μόνο που κατάφερε η Λαμία ήταν να μειώσει σε 3-2 με πέναλτι Βιβιάλμπα, ένα πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Σισέ πάνω στον Νιάσε.
Τελικό σκορ 3-2 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό, κόντρα στον Πανιώνιο στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' το ερχόμενο Σάββατο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Τσιμίκας, Σισέ, Σεμέδο, Γκασπάρ, Γκιγέρμε, Καμαρά, Μασούρας (46’ Ελ Αραμπί), Φορτούνης, Λοβέρα (46’ Βαλμπουενά), Χασάν (78’ Μορ).

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Κάχριμαν, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βάντερσον, Νιάσε, Βασιλόγιαννης, Ταϊρόν (65’ Σκόνδρας), Μπουλούλης, Ρόμανιτς, Καραμάνος (65’ Σασί).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Αλέν -6
Γκασπάρ -7
Σεμέδο -6
Σισέ -9
Τσιμίκας -7
Γκιγιέρμε -6
Καμαρά -7
Μασούρας -5
Λοβέρα -5
Φορτούνης -5
Χάσαν -8

Βαλμπουενά -10
Ελ Αραμπί -7
Μορ -6

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου